încăpere dinamică

Cum poți amenaja o încăpere dinamică cu decoruri la îndemână

Cum poți amenaja o încăpere dinamică cu decoruri la îndemână

Atunci când vrem să ne amenajăm locuința, o vom face desigur după gusturile noastre, după inspirația oferită de ceea ce am mai văzut și prin alte părți și desigur după felul nostru de a fi. De exemplu unii mai nostalgici, sau care au o anumită vârstă, sau care așa își visează tihna de acasă, vor prefera să confere casei lor un aspect mai sobru, sau poate vintage, sau de ce nu, rustic. Alții, nu neapărat tineri, că pot fi și la vârsta deplinei maturități, pot să aleagă un stil modern, sau minimalist, un stil care să-i facă să se simtă mereu activi.

Ei bine, chiar despre asta vom discuta în acest articol, despre cum să creezi o încăpere dinamică acasă la tine. De obicei nu e nevoie să-ți amenajezi întreaga casă în același stil, dar camera de zi (livingul), intrarea și holurile de trecere, ar trebui să fie cam la fel. Dormitorul matrimonial poate fi și unul „romantic” sau mai altfel, care să te îmbie la somn. Dar ceea ce se vede mai mult, locul în care îți petreci mult timp zilnic și locul unde ajung și invitații, livingul adică, ar trebui să fie „dinamic”, dacă asta vrei.încăpere dinamică

În acest demers de foarte mare ajutor poate să-ți fie și Favi, motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni de tot felul de unde eu m-am și inspirat pentru articolul de azi. Marele avantaj al acestei platforme este că aici poți găsi marfă diversă de la foarte mulți producători și/sau importatori. În unele magazine de mobilă, online sau fizice, vei avea acces la un sortiment oarecum limitat și uneori nu vei găsi exact ceea ce vrei sau ceva „pe acolo”.

Dar cum ar trebui să arate o încăpere dinamică? Este clar că trebuie să aibă piese de mobilier modern, în culori „dinamice”, asortate cu pereții și/sau dușumeaua, sau din contră, în culori contrastante cu acestea. Iată de exemplu un colțar extensibil multifuncțional, disponibil în multe culori, care s-ar potrivi perfect în multe variante de amenajare a camerei de zi.

Pentru iluminarea unei încăperi dinamice se va opta pentru lumină naturală din belșug și de aceea ferestrele eu le văd mari, chiar cu posibilitatea deschiderii unor uși de sticlă către o terasă sau un balcon amenajate pe aceeași temă. Pentru luminile artificiale se pot alege mai multe corpuri de iluminat, pe lângă lustra centrală. Trebuie să se poată ilumina separat diverse zone ale încăperii, pentru a crea un efect deosebit, iar lustra centrală de care am pomenit trebuie să fie și ea obligatoriu modernă, sau înlocuită de o plafonieră.

O masă mare, centrală, cum erau în camerele părinților și bunicilor noștri nu are ce căuta într-o astfel de încăpere dinamică. Se va opta obligatoriu pentru o măsuță de cafea ce va permite și servirea unor mici gustări, pe lângă băutura aromată pomenită și care măsuță se poate așeza lesne lângă canapea, când nu e folosită.

Pentru o cină sau un prânz, se va folosi o masă pliantă, care va sta mai mult strânsă într-un colț, ca să nu ocupe loc mult. Scaunele de stat la masă vor fi și ele pliante și pot fi depozitate până la utilizare și în altă încăpere, cum ar fi o debara.

În privința covoarelor, trebuie să vă spun că oferta este atât de bogată încât m-am simțit privindu-le ca în poveștile din 1000 și una de nopți. Pentru o încăpere dinamică se vor alege covoare mai mici, care să acopere doar o zonă, nu toată încăperea.

De exemplu zona din fața canapelei (colțarului) poate fi acoperită cu un covor pufos, „prietenos” cu picioarele, care să-ți dea senzația de căldură și să creeze și o atmosferă de intimitate. Motivele geometrice simple, culorile pastelate și aspectul modern sunt atuurile unui covor pentru o încăpere dinamică. Vechile covoare „persane” de pe vremea bunicilor se potrivesc în alte încăperi, dar să fie tot mai mici, nu cât toată casa.

Moda aceasta a covoarelor mai mici a devenit posibilă și pentru că parchetele au devenit din ce în ce mai frumoase și într-o multitudine de variante. Iar casele românilor sunt acum încălzite după pofta fiecăruia, astfel că nu trebuie să stai iarna îmbrăcat în casă „cu șapte cojoace”.

Vouă vă plac încăperile dinamice, care îți transmit vigoare și energie, sau preferați altceva?

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. De ce ai nevoie atunci când amenajezi o încăpere dinamică - SoftBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.