Cum poți folosi poze gratuite de pe internet?

Cum poți folosi poze gratuite de pe internet?

Mulți copiază fotografii de pe internet, dar nu se gândesc la legea drepturilor de autor care pedepsește aspru utilizarea ilegală a imaginilor. Unii știu că există site-uri care oferă gratuit acele poze și copiază ce îi interesează fără a realiza că nu toate fotografiile de pe acel site sunt la dispoziția publicului.

Există câteva lucruri pe care le puteți utiliza pentru a folosi imagini oferite gratuit spre utilizare. Eu le-am descoperit după mai multe căutări. Mai jos vă explic pas cu pas cum să faceți setările potrivite.

Pașii de urmat sunt simpli

1.Alegeți un cuvânt cheie – să zicem “școală” – și tastați pe google

poze imagini google

2.Se deschid mai multe pagini, dar pe voi vă interesează să dați click pe Imagini

3.După ce s-a deschis pagina cu Imagini, dați click pe Instrumente

  1. Veți observa că se deschide încă o bară de instrumente. De acolo selectați ce vă interesează, dar cel mai important este cel de la Drepturi de utilizare . Dați click pe el și alegeți filtrul dorit, precum Etichetate cu permisiunea de reutilizare să zicem. Puteți selecta mărimea fotografiei, culoarea, tipul de imagine, ora publicării ori să se afișeze dimensiunea fotografiilor.

Concluzii

Sper că vă este util acest articol și nu uitați să menționați de fiecare dată site-ul de unde ați preluat cea fotografie, chiar dacă este permisă utilizare ei în scopuri necomerciale. Din punctul meu de vedere, este important să nu facem greșeli care ne pot costa o amendă, un proces ori alte probleme legale. De ce să ne legăm la cap dacă nu ne doare, nu-i așa?

Dacă voi știți altă variantă, vă rog să lăsați comentariu și să îmi explicați cum procedați. Aș dori să aflu cum procedați voi. Poate ați găsit altă soluție, eventual mai simplă decât cea găsită de mine.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

10 comentarii publicate

  1. Stiam de dreptul de autor si ca nu am voie sa ma folosesc de imagini sau de texte de pe internet, dar nu stiam ca exista totusi o portita.

  2. Foarte utile informațiile, mersi! Eu iau majoritatea imaginilor de pe Pixabay, unde sunt gratuite după cum știi, dar rar mai eu și de pe Google și precizez sursa. Dar nu m-am gândit că trebuie să aleg din cele cu permisiunea de reutilizare… Crezi că e o problemă, chiar dacă am precizat sursa?

    • E bine ca ai precizat sursa, dar stiu ca nu e voie sa folosesti fotografii care nu sunt etichetate ca fiind gratuite.
      Da, eu folosesc Wikimedia Commons, Pixabay, Pexels, Flickr etc, dar nu toate sunt gratuite pe aceste site-uri!

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Cum verifici plagiatura?

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: