învăța cu ajutorul tabletei

Iată cum poți învăța cu ajutorul tabletei

Iată cum poți învăța cu ajutorul tabletei. Învățământ la distanță. 

În articolele pe care le-am publicat de-a lungul timpului, având ca subiect educația, am mai scris și despre învățarea cu ajutorul computerului. Acum nici nu se mai poate concepe altfel procesul educațional, deoarece computerul oferă posibilități uriașe pentru instruirea oricui, copil, tânăr sau adult.

Sintagma elearning este folosită din ce în ce mai des și vine de la cu vintele din limba engleză electronic (nu e nevoie de traducere) și learning (învățare), însemnând învățarea cu dispozitive electronice, nu neapărat computere.învăța cu ajutorul tabletei

A învăța în fața unui computer este foarte ușor, deoarece poți avea acces, prin intermediul conexiunilor prin internet, la uriașa bază de date a întregii umanități. Te poți instrui în ritmul propriu din confortul casei tale. Poți folosi această nouă metodă de învățare și pentru a suplimenta ceea ce ai învățat la școală.

De câțiva ani a apărut și un alt tip de computer, mai micuț și mai portabil prin urmare, care poate face acest proces al învățării încă și mai ușor. Computerul-tabletă sau tableta cum i se mai spune pe scurt, pentru că despre asta este vorba aici, este și mult mai accesibilă ca preț, comparativ cu un computer.

Fiecare copil vrea una și nu văd de ce nu ar avea una, ținând cont că există jucării mult mai scumpe decât o tabletă. Cu ajutorul unei tablete poți și să te joci, după ce te-ai plictisit de învățat și îți trebuie o pauză.

Iată cum poți învăța cu ajutorul tabletei

Dar cum poți învăța cu ajutorul tabletei? Iată doar câteva posibilități:

  • Poți accesa pe internet bazele de date „clasice” cu răspunsuri cam la tot ceea ce există, cum ar fi wikipedia de exemplu.

  • Poți găsi pe internet și alte platforme educaționale, chiar în limba română, elaborate de profesori și alți specialiști inimoși, de unde te poți învăța cam la toate materiile de la școală. Unele sunt gratis, altele necesită plata unui abonament.

  • Poți descărca de pe internet, direct pe tableta ta, tot felul de manuale și culegeri de probleme. Pe lângă manualele tale de la școală, pe care le ai tipărite, mai poți avea și altele în format electronic, și de ce nu, chiar manualele pe care le ai și pe hârtie. În plus și culegerile îți vor fi de mare folos. Aproape toate sunt gratis.

  • Cu tabletă conectată la internet te poți oricând consulta cu colegii tăi și de ce nu chiar cu profesorii, despre orice problemă pe care o întâmpini.

Poți chiar tu să creezi conținut pentru ca alții să învețe de la tine!

Toate cele scrise despre învățare au rost doar dacă și elevul vrea să învețe, altfel cu toate tabletele și computerele din lume nu va fi capabil să o facă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.