fototapet toamnă

Cum să aduci toamna în casa ta

Cum să aduci toamna în casa ta

Deși vara este anotimpul meu preferat, nu pot spune că toamna îmi displace. De fapt fiecare anotimp este frumos în felul lui și îl iubesc pentru anumite lucruri așa cum sunt altele pe care pot zice că nu aș vrea să vină.

Vara, de exemplu, chiar dacă este frumos afară și vreme de concedii, sunt unele zile în care căldura este insuportabilă. Atunci parcă aș vrea să vină mai repede toamna cu răcoarea ei.

toamna în casa

Că veni vorba de răcoarea toamnei, e plăcută, nu zic nu. Doar că așa mai pe la începutul toamnei, când diminețile sunt răcoroase dar temperaturile urcă în termometre la vremea prânzului.

Însă cel mai mult și mai mult îmi place toamna pentru simfonia de culori pe care o aduce cu ea. Verdele naturii se transformă treptat într-o explozie de nuanțe de maro combinat pe ici, pe colo cu verdele verii care dispare treptat, treptat.

Din păcate și aceste colorit superb dispare rapid, fiind înlocuit, mai spre finalul toamei de către un cenușiu trist și înfrigurat care precede albul iernii care are și el frumusețea lui aparte.

Cum putem face ca să păstrăm mai mult timp atmostfera de început de toamnă? Evident că nu putem ruga ”Mama Natură” să oprească timpul în loc ci vom găsi diferite soluții pentru a aduce toamna colorată în casele noastre. Cum? Pai să-ți dau doar câteva idei care mi-au venit după ce am răsfoit într-o seară diferitele categorii de pe motorul de căutare Favi.ro și am dat peste niște fototapete superbe.

Mie una mi-ar plăcea să îmi pun pe un perete din living un astfel de fototapet cum e cel din poza de mai sus și care reprezintă un superb peisaj din Toscana, mai exact un apus de soare în culorile ruginii ale toamnei.

lenjerie de pat motiv toamnă

În dormitor mi-ar plăcea să am o lenjerie de pat în nuanțe de maro cum e cea pe care o vezi în poza de mai sus. Măr duce inevitabil cu gândul la toamnă, doar că mai degrabă la una târzie, după ce a dispărut coloritul fantastic de la început și rămâne acel pământiu descoperit de frunze. Combinația aceasta de nuanțe de maro sugerează totuși multă căldură. Ce-i drept, venită de data asta mai mult din casă decât de afară.

Nu aș uita să decorez casa nici folosindu-mă de buchețele de flori artificiale de toamnă. poate o să spuneți că maibine ar fi să folosesc florile naturale. Da, sunt de acord cu asta. Și mie îmi plac foarte mult florile de toamnă. Însă, ca și coloritul vesel și zburdalnic din prima perioadă a toamnei, și florile dispar pe măsură ce vremea trece și ne îndreptăm spre iarnă.

Așa că, de ce să nu mă bucur cât mai mult timp de frumusețea acestor flori decorând casa cu un buchet de flori artificiale cum este cel pe care îl vezi mai jos. Așa-i că arată superb?

buchet flori toamnă

Tu ce alte idei ai pentru a aduce toamna în casa ta? Mi-ar fi de ajutor și alte sugestii așa încât să pot reține mai mult toamna și decora cât mai frumos casa în acest sezon.

 

2 comentarii publicate

  1. Pentru mine, mare fana a acestui anotimp atat de bogat in roade si culori, ideile si sfaturile tale vin la fix. Pacat ca nu am bani sa cumpar decoratiuni cate as vrea eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.