cum să furi o inimă cu un sărut

Cum să furi o inimă cu un sărut – L.J. Shen (recenzie)

Cum să furi o inimă cu un sărut – L.J. Shen 

Cartea despre care o să vă vorbesc astăzi, Cum să furi o inimă cu un sărut este recent apărută la noi, publicată la editura Epica anul acesta. Am auzit vorbindu-se în online despre ea, avea review-uri bune pe Goodreads și, cum am văzut-o pe stoc la Libris și mi-am dorit-o și eu.

Sinceră să fiu m-a atras atât coperta cât și subiectul. Probabil trec acum printr-o perioadă mai ”girlish” daca pot folosi un astfel de cuvânt  inexistent în limba română. Coperta e de un roz diafan iar subiectul e unul romantic. Deh, uneori mai e nevoie și de astfel de cărți, mai romantice, mai relaxante.

cum să furi o inimă cu un sărut

Autoarea cărții, L.J. Shen este ceva mai puțin cunoscută la noi, aceasta fiind, cred, prima ei carte tradusă și publicată în România. Asta nu înseamnă că este și cartea ei de debut. Dacă aveți cont pe Goodreads puteți vedea că are înscrise acolo nici mai mult, nici mai puțin de 27 de cărți, genul pe care îl abordează fiind Romance, Young Adult, Chick Lit.

Pe coperta 4 suntem chiar avertizați că, deși este încadrată la genul Young Adult, este o carte pentru cei peste 17 ani. Eu aș zice 18 dar cum în ziua de azi nimic nu mai e ca altă dată, pare că și vârsta aceasta limită a scăzut cu un an.

Despre ce este vorba în Cum să furi o inimă cu un sărut

Personajul principal feminin al cărții este Francesca Rossi, o tânără de doar 18 ani, unica fiică a unuia dintre cei mai puternici sefi de clar mafiot din Chicago. Cel masculin, Wolfe Keaton, pe de altă parte este ceva mai în vârstă, la vreo 30 de ani și este unul dintre cei mai cunoscuți și puternici senatori SUA, cu șanse mari de a deveni președintele țării.

Francesca Rossi este o fată foarte bine crescută, cultă, ascultătoare și foarte îndrăgostită de prietenul ei din copilărie, Angelo Bandini, o dragoste de altfel împărtășită, cei doi fiind chiar pe punctul de a se căsători.

Francesca a fost crescută în tradiția familei, tradiție care nu dădea voie ca fetele să meargă la facultate și nici nu le dădea șansa unei căsătorii din dragoste. Căsătoriile erau de obicei aranjate în funcție de interesele familiei. Însă Francesca era norocoasă din acest punct de vedere. A copilărit cu cel care în viitor ar fi trebuit să îi devină mire. S-au și îndrăgostit unul de altul așa că totul părea perfect.

Asta până când, cu câteva luni înainte de a fi oficial anunțată logoda și implicit nunta, viața celor doi îndrăgostiți este dată peste cap de apariția senatorului Wolfe care îl șantajează pe tatăl Francescăi și, din dorința de a se răzbuna pe el, de a-i lua ceea ce are mai de preț, fiica, îl obligă să-i dea fiica de soție.

Aceasta este luată de la părinți chiar în ziua în care a fost făcută cererea în căsătorie adică se mută imediat la senator acasă chiar dacă nu au făcut  imediat nunta. În așteptarea zilei nunții chiar dacă stau sub același acoperiș locuiesc totuși separat, în aripi diferite ale vilei.

Din momentul în care viața Francescăi se schimbă în acest mod brutal au loc o serie de evenimente despre care nu vreau să vă povestesc prea multe pentru că ar fi păcat să vă dezvălui cum se desfășoară lucrurile între cei doi. Cel mai bine este să citiți singuri cartea pentru a savura cum se cuvinte povestea.

Părerea mea despre Cum să furi o inimă cu un sărut

Cum să furi o inimă cu un sărut nu este genul meu preferat de carte. Nu sunt un cititor împătimit al acestui gen așa că, deși notele pe care le-a primit pe Goodreads sunt foarte mari, deși povestea e drăguță, nu pot spune că m-a impresionat atât de mult încât să-i dau 5 stele așa că am notat-o doar cu 3 steluțe. Însă asta este doar părerea mea și nu știrbește nimic din valoarea romanului dacă ești fan al genului.

E o poveste de dragoste drăguță dar are și clișee însă fără ele nu se poate căci ce oare se mai poate inventa în materie de relații amoroase, nu? 🙂

În final aș vrea să mai fac. Romanul, așa cum spuneam la început, deși este din genul Young Adult aceasta se adresează tinerilor de peste 17 ani deoarece are scene de sex descrise destul de amănunțit. Țineți cont de asta în cazul în care o recomandați mai departe celor tineri.

Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut? Ce alte cărți de acest gen îmi mai recomandați?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.