manichiura perfectă

Cum să-ți faci manichiura perfectă acasă în 3 pași simpli

Este știut că din ce în ce mai multe persoane merg la un salon de înfrumusețare atunci când vor să-și facă manichiura. Pandemia însă a făcut ca, în ultimul timp, cu atâtea restricții de ordin sanitar accesul la astfel de servicii să fie un mai mic așa că a trebuit să învățăm să ne descurcăm singuri acasă dacă vrem să avem unghiuțele îngrijite.

Acest lucru nu este deloc greu de făcut. Manichiura perfectă poate fi făcută și acasă cu un minim de efort și investiție. Mă refer aici la faptul că nu avem nevoie de cine știe ce aparatură sofisticată pentru a ne face acea manichiură cu ojă permanentă și unghii false.manichiura perfectă

Putem avea unghii îngrijite și cu o manichiură perfectă chiar făcută de noi înșine acasă și folosind diferite culori de unghii la prețuri accesibile aplicând spre exemplu o ojă simplă sau un lac de unghii cu aspect de ojă semipermanentă.

Cum să-ți faci manichiura perfectă acasă în 3 pași simpli

1.Tăierea și pilirea unghiilor

Începe pentru a tăia unghiile după care va trebui să le pilești pentru a evita ruperea sau exfolierea acestora dar și pentru a le da un aspect final plăcut. Le poți purta în stilul care te definește, pătrățos, rotund, migdală, ascuțit sau oval. Folosește apoi bufferele și pilește colțurile precum și suprafața unghiei așa încât să le uniformizezi și să îndepărtezi eventualele uleiuri naturale de pe unghie.

 2.Îngrijirea cuticulelor

După ce ai dat forma preferată unghiilor tale va trebui să treci la îngrijirea cuticulelor. Reține un aspect foarte important: NU le tăia! Mai bine aplică pe unghii un ulei pentru cuticule după care indepărtează-le ușor de pe suprafața unghiei cu ajutorul acelui instrument special pentru îndepărtarea cuticulelor din trusa ta pentru manichiură.

Curăță apoi urmele de ulei cu un dischetă de bumbac înmuiată în acetonă pentru a degresa unghiile. Degresarea este foarte importantă deoarece gelurile pe care le vei aplica după aceea nu vor putea adera corect dacă suprafața unghiei nu e degresată.

3.Aplicarea ojei

Pentru a preîntâmpina îngălbenirea și subțierea unghiei este de preferat să folosești înainte de aplicarea primului strat de ojă o bază pentru unghii.

Aplicarea ojei se face în straturi subțiri, de obicei câte două, la interval de timp de câteva minute între ele iar întinderea corectă se face începând din mijlocul unghiei și continuând apoi pe părțile laterale.

Ei bine, când vine vorba de oja folosită trebuie să știi că ai 2 variante. Poți folosi oja clasică dar și cea de tip lac de unghii cu efect de gel cum ar fi de exemplu această ojă semipermanentă OPI pentru aplicarea căreia nu e nevoie să utiliezi lumină LED dar care oferă strălucire unghiei și este ușor de îndepărtat.

Este un gel conceput cu pigmenți ultra bogați ce rezistă pe unghii până la 11 zile. Pentru aplicare se folosește metoda obișnuită, cea prin care se întinde oja pe unghie pur și simplu cu ajutorul pensonului.

E adevărat că acest tip de ojă are un preț ceva mai mărișor dar trebuie să știi că am văzut la Notino și oje mai ieftine care s-ar încadra în această categorie. Cu o ojă Catrice, spre exemplu poți obține o manichiură naturală perfectă, ca la salon, cu bani puțini. Unde mai pui că aceste lacuri au o formulă vegană, ușor de aplicat și se găsesc în foarte multe culori pentru toate preferințele.

La final nu uita să folosești și o cremă hrănitoare pentru pielea mâinilor. Nu doar unghiile trebuie să arate îngrijit ci și aspectul mâinii în general!

Tu cum îți îngrijești unghiile? Mergi la salon sau le faci singură acasă? Ce fel de oje folosești?

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.