acidul hialuronic

De ce e bun acidul hialuronic pentru îngrijirea tenului

De ce e bun acidul hialuronic pentru îngrijirea tenului

Cu siguranță ai auzit foarte des vorbindu-se despre acidul hialuronic și te-ai întrebat ce o fi cu acidul asta de tot vorbește lumea de el cum că ar fi așa bune. Ei bine, acidul hialuronic nu este altceva decât o substanță care există deja în organismul nostru.

Există mai multe moduri prin care putem avea grijă de corpul nostru așa încât acesta să fie hidratat cât mai bine. Pe de o parte îl putem ajuta din interior, consumând multe lichide iar pe de altă parte, la exterior putem să avem grija de piele oferindu-i un plus de hidratare prin îngrijirea acesteia cu produse care conțin acid hialuronic, boosterul de care are nevoie ca să fie hidratată.

acidul hialuronic

Aceasta moleculă este secretată de către organism, în principiu în piele și are un rol foarte bine definit, acela de a menține apa în organism. Cu alte cuvinte, acidul hialuronic are grijă ca organismul nostru, pielea, în mod special, să fie bine hidratat.

Este știut că pielea conține în proporție de 50% acid hialuronic, cea a bebelușilor chiar mai multe de atât. Cele mai mari concentrații se găsesc însă în articulații și la nivelul  ochilor. Din păcate, însă, pe măsură ce înaintăm în vârstă producția naturală de colagen începe să scadă așa că un aport de acid hialuronic în plus în organism nu strică ci ajută.

Spre exemplu, un ser cu acid hialuronic, o dată aplicat pe piele o face să devină mai suplă, mai elastică și, în același timp poate să ajute la reducerea ridurilor fine, a roșeții pielii și chiar poate ajuta la refacerea mai rapidă a unor răni superficiale.

Studii făcute arată că o moleculă de acid hialuronic aplicată pe piele poate atrage până la de 1000 de ori diametrul său în apă! Motiv pentru care un ser cu acid hialuronic, spre exemplu, este ideal a fi folosit pe un ten umezit în prealabil. Ce se va întampla în caz contrar? Pai efectul va fi invers. Molecula de acid hialuronic va atrage umezeala din interiorul tenului. Rezultatul nu poate fi decât un ten uscat și lipicios.

Există acum pe piață multe produse cosmetice care au în compoziția lor acid hialuronic. Personal am testat mai multe produse cosmetice cu acid hialuronic printre care și un ser vichy mineral 89 cu efect de întărire și umplere, care conține o combinație  unică, de apă termală Vichy în concentrație de 89% și acid hialuronic de origine naturală.

Am fost foarte mulțumită de el. Îl comand și acum dar alternez și cu alte produse cosmetice care conțin acest acid atât de util pielii. Am folosit și un ser cu acid hialuronic și vitamina E de la Neutrogena dar și o cremă hidratantă pentru ochi din gama Hyalu B5 de la brandul francez La Roche-Posay care are o textură catifelată și este foarte ușor de aplicat.

Tu obișnuiești să folosești produse cosmetice cu acid hialuronic? Care îți plac cel mai mult? Serurile sau cremele?

4 comentarii publicate

      • Din păcate, nu e asa. Am luat capsule care aveau în compoziție acid hialuronic, pe lângă colagen, biotina și retinol și a trebuit sa renunț la ele pentru ca mi se umflau picioarele și luasem în greutate. După ce le-am lăsat totul a revenit la normal. Mi-a parut rau, mai ales ca vederea îmi devenise mai limpede.😪

        • Pai eu vorbesc aici despre produsele cosmetice cu acid hialuronic nu despre pastile. Acidul hialuronic probabil a retinut apa in organism. Ati consultat medicul inainte de a le lua?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.