haine second hand

De ce să-ți cumperi haine second-hand?

De ce să-ți cumperi haine second-hand?

La întrebarea din titlu am putea răspunde rapid și cu răspunsul „șmecheresc” foarte folosit uneori: de ce nu? Dar scopul articolului este acela de a găsi argumente logice care să sprijine ideea de a „reutiliza” hainele sub forma deja cunoscută la noi a produselor second-hand.

Așadar, ce anume îi face pe oameni să caute ca să cumpere haine second-hand și de ce am face și noi la fel? Există mai multe motive pe care le vom enumera în cele ce urmează, motive care au făcut în decursul anilor ca piața hainelor second-hand „să explodeze” pur și simplu și nu doar la noi sau în țările foste comuniste.

haine second hand

Se știe că și în statele bogate există magazine cu haine second-hand care au „crescut” ca ciupercile după ploaie, chiar dacă oamenii au acolo venituri mult mai consistente decât la noi. Așadar hai să vedem ce motive am avea, ce ne-ar convinge să cumpărăm haine second hand.

1.Prețul mai mic al hainelor second-hand l-am pune pe primul loc. Hainele purtate, chiar dacă sunt foarte puțin sau chiar deloc uzate, au întotdeauna un preț mult mai mic decât cele noi. E de ajuns să cauți pe La Majole doar haine de dama și te vei putea edifica pe dată. Acest argument de natură economică este valabil și pentru cei care au mai mulți bani, deoarece fiecare încearcă să facă economii la buget indiferent de cât de mulți bani are. Desigur că aici mă refer la cei chibzuiți.

2.Căutând haine second-hand poți foarte ușor să găsești haine produse de firme renumite, pe care altfel nu ai putea să ți le permiți. La capitolul haine pentru barbati de exemplu oferta abundă de haine aparținând unor branduri de renume mondial, care atunci când au apărut au costat o mică avere. Dar așa cum moda trece foarte repede, tot așa și prețul lor a scăzut dramatic, chiar dacă au fost purtate poate foarte puțin.

3.Dacă porți haine second-hand nu știe nimeni că acestea sunt „refolosite”. Atunci când îți cumperi o mașină de exemplu, se vede „de la o poștă” că este second-hand, că nu este nouă. Dar la hainele de bună calitate, acest fapt nu se observă. Apoi o mașină veche cu siguranță că îți va mai „mânca” din resurse, ca să o întreții. Te aștepți să mai ai nevoie de bani pentru reparații, imediat ce ai cumpărat-o sau în viitorul foarte apropiat. În cazul hainelor second-hand nu mai e nevoie să investești alți bani. Și nici investiția nu e prea mare, așa că dacă mai porți și tu haine aceea de câteva ori, nu o să-ți pară rău niciodată după banii dați.

4.Poți cumpăra și haine online din categoria celor second-hand, deoarece există desigur și magazine fizice, dar și magazine în lumea virtuală a internetului. Asta în cazul în care vrei să nu mai pierzi timpul prin magazine căutând ceva anume. Sau poate te-ai obișnuit să faci cumpărături online.

5.Dacă vrei să-ți cumperi niște haine de muncă, pe care știi că le vei uza mai tare, fie acolo unde muncești, fie în deplasările tale cu mijloacele de transport în comun, are rost să dai mai mulți bani pe haine noi? În acest caz hainele second-hand sunt perfecte, de multe ori unele dintre acestea fiind de fapt mult mai rezistente (fiind de firmă) decât cele noi pe care le-ai putea achiziționa la un preț mult mai mare.

Mai există desigur și alte motive, dar acum ne limităm doar la acestea. Spor la cumpărături!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.