despre curieri

Despre curieri și dor de țară

Lumea e parcă din ce în ce mai mică, iar acesta nu este neapărat un lucru rău. Dacă prin intermediul internetului putem fi oriunde în lume, instantaneu și oricând, posibilitățile de călătorie rapidă au făcut ca să putem fi și fizic acolo unde dorim, în timp de o zi, cel mult două. Iar dacă Jules Verne și-a imaginat în urmă cu mai bine de un secol Ocolul Pământului în 80 de zile, acum acest deziderat pe atunci nu face decât să ne stârnească râsul.

Românii au plecat la muncă peste tot în Europa și chiar peste Oceanul Atlantic. Dacă au plecat doar peste Canalul Mânecii, folosind un curier Anglia ei pot fi însă aproape de cei dragi de acasă și prin intermediul obiectelor sau produselor care pot fi trimise foarte ușor.

despre curieri

Pe internet, cei plecați își pot vedea familia rămasă în țară ori de câte ori doresc. Multe familii chiar stau de vorbă sau inițiază sesiuni video seară de seară, depărtarea devenind nesemnificativă.

Banii se pot trimite în câteva minute prin intermediul băncilor, care acum într-o lume globalizată, operează peste tot prin lumea civilizată. Mai rămâne problema coletelor de tot felul, pe care până nu demult o rezolva destul de lent poșta clasică.

Dar se pare că nu numai la noi, ci și prin alte părți, poșta nu s-a modernizat atât de repede pe cât a cerut-o societatea. De aceea locul poștei a fost luat de noi firme foarte dinamice, care au „crescut” pur și simplu odată cu cererea.

Firmele de curierat rapid au prosperat prin felul în care au știut în primul rând să răsplătească prin serviciile lor așteptările clienților. Cel mai dificil aspect pe care o astfel de firmă îl are de depășit este creșterea încrederii și menținerea ei la nivelul cel mai ridicat posibil. Oamenii trebuie să aibă încredere că pachetul lor va ajunge în timp util la cei dragi.

Multe firme au evoluat și mai mult adoptând sistemul door-to-door (adică mai pe românește, din ușă-n-ușă). Ce înseamnă asta? Fie că ei îți iau coletul de la tine de acolo unde locuiești, fie că îl duci tu la un punct de lucru de-al lor, firma ți-l va duce chiar acasă în România, la cei dragi. Sau invers, coletul din țară ajunge în străinătate la destinatar.

Și eu sau cei din familia noastră am folosit și folosim frecvent curieri de acest tip. Partea cea mai importantă pe care o rezolvă un astfel de colet transportat de un curier de încredere, este legătura sentimentală între membrii familiei sau între cel plecat și țara rămasă tot acolo unde e de mii de ani. Eastlines  știe să mențină vie această legătură sentimentală, la fel de importantă ca și legăturile materiale.

De exemplu, când un român din Anglia primește un pachet de acasă, din țară, credeți că el acolo el ar muri de foame și îi trebuie neapărat mâncare de acasă? Nicidecum! El are bani suficienți ca să își cumpere de mâncare, dar dulceața de cireșe amare de la bunica sau slănina afumată de la un unchi de la țară nu pot fi înlocuite de nimic altceva. Dincolo de gustul unic al unui produs tradițional românesc este acea legătură de suflet care-i face pe români să se simtă români, oriunde s-ar afla. Nu credeți?

Poate chiar nu credeți, dar sintagma dor de țară chiar nu este deloc o simplă vorbă aruncată-n vânt. Este un sentiment profund, copleșitor, dar care îți dă și puterea să mergi mai departe!

2 comentarii publicate

  1. niciodata nu as lasa un colet pentru cineva din afara tarii pe mana unui sofer de autocar, asa cum stiu ca procedeaza unii. Nici ca pret nu cred ca merita, ca m-am uitat pe Eastlines si vad tarife recente la colete maricele pentru Anglia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.