Free image from flickr

Despre oamenii care au impact asupra copiilor noștri și nu ne dăm seama

Astăzi vreau să vă povestesc despre un om simplu. Un bătrân ieșit la pensie. Paznic la școala unde învață copiii mei. Astăzi vă povestesc despre oamenii care au impact asupra copiilor noștri fără să ne dăm seama.

De la o glumă

Anul acesta a debutat cu o glumă făcută de unul dintre paznicii școlii. Andrei intră dimineața devreme la școală așa că încercăm să ajungem mereu la timp. E dus la școală fie de mine, fie de soțul meu. Lui Andrei îi plac enorm de mult șepcile. Are o adevărată colecție. I-au plăcut dintotdeauna. Este imposibil să nu poarte o șapcă asortată la ținuta lui, indiferent de vreme. Abia se îndură să poarte căciulă pe timp de iarnă.

Intră în acțiune domnul paznic. Trebuie spus că sunt mai mulți paznici la școală, dar sunt cam …acri. Abia răspund la salut, abia zâmbesc, dar sunt pregătiți să țipe dacă au ocazia. Și da, copiii mei salută pe toată lumea de la femeia de serviciu și paznic până la directoare și secretară. Așa au văzut la mine, așa procedează! Fără să le zic eu!

Revin la idee…cum spuneam, dintre acei paznici se diferenția unul de la bun început. Bătrân, supraponderal, cu păr alb, piele ușor negricioasă, mereu zâmbitor. Absolut de fiecare dată salută indiferent că abia ne-am văzut când am intrat în curtea școlii.

A pornit totul cu o glumă. Vedeți voi, domnul paznic adoră șepcile și evident l-a observat pe Andrei imediat. Gluma lor (dimineața și la prânz) e ceva de genul…domnul se preface că îl aleargă pe Andrei ca să îi ia șapca, Andrei o ascunde și fentează mișcările ca să ajungă la poartă ori în curtea școlii 😉 Nu m-aș fi gândit că printre oamenii care au impact asupra copiilor ar putea fi vorba de o persoană care nu are legătură cu procesul de învățământ.

Vestea

Joi dimineața așteptam în partea din fața școlii să se adune clasa lui Andrei ca să plecăm în excursie. A venit și domnul respectiv, a făcut glume cu Andrei mai ales că a reușit de data aceasta să îi ia șapca. Apoi mi-a spus că a renunțat și și-a dat demisia pentru că se făceau presiuni asupra lui ca să fie adusă altă persoană. Mi-a spus că era la pensie, dar venea de plăcere pentru că îi plac mult copiii și se simte bine alături de ei, simte că are o activitate și mai ales se simte util. Îi părea rău că trebuia să plece, dar a cedat presiunilor.

Cadoul

Andrei nu a fost pe fază când am discutat cu domnul respectiv, dar nici eu nu i-am spus ceva în acea zi. Abia ieri i-am spus că, atunci când va merge la școală, după săptămâna de vacanță, nu îl va mai vedea pe paznicul glumeț. Azi și mâine – ultimele două zile glumețe – mai e la școală. Nu mă așteptam ca Andrei să înceapă să plângă ca după un prieten drag, dar mi-a plăcut mult decizia lui și am susținut-o și eu, și tati.

Azi am dus-o pe Daria la școală, la prânz. Din gheretă a ieșit domnul paznic, pregătit să facă glumele lui obișnuite cu Andrei. În clipa în care Andrei l-a văzut, nu a mai reușit să îi spună discursul pe care și-l pregătise, l-a îmbrățișat și i-a dat cadoul: două șepci!

Lacrimi ne curgeau tuturor de emoție!

Domnul a promis că va face tot posibilul să se întoarcă la primăvară. Să sperăm că revine voia bună!

…oamenii care au impact asupra copiilor

Până atunci…nu pot decât să vă rog să vă gândiți mereu…nu se știe niciodată care sunt oamenii care au impact asupra copiilor noștri!

Respect pentru oamenii care au impact asupra copiilor noștri
Free image from wikimedia commons
Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

11 comentarii publicate

  1. Respect pentru domnul paznic. Deci mai exista persoane straine care sa ne iubeasca copiii cu bune si cu rele. Delicitari Andrei pentru gestul facut!

  2. Cateodata oamenii te surprind minunat, te emotioneaza pana la lacrimi si isi gasesc cuclcusul in inima noastra, chiar daca trecerea lor prin viata noastra e pasagera. Sper sa nu fie pasagera si pentru Andrei si ca domnul paznic sa revina din primavara.

    • Si eu sper, dar am vorbit in seara asta cu dansul (cand am fost sa o iau pe Daria de la scoala) si mi-a spus ca nu se mai intoarce. I-a zis lui Andrei ca se intoarce la primavara ca sa nu mai planga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.