dincolo de eternitate

Dincolo de eternitate – Raluca Alina Iorga (recenzie)

Dincolo de eternitate – Raluca Alina Iorga (recenzie)

Dacă îți plac basmele atunci Dincolo de eternitate este cartea perfectă pentru tine. Și nu, nu este o carte de basme pentru copi mici. Este o carte pentru adulți dar cu personaje din basmele noastre populare. Un fel de fantasy popular românesc, dacă mă pot exprima așa.

Dincolo de eternitate este un roman care ne face să ne întoarcem privirea spre copilul interior care încă există în fiecare dintre noi. Citindu-l redevii copil și intri într-o stare de visare. Cel puțin mie așa mi s-a întâmplat și sper ca la fel să simțiți și voi.

dincolo de eternitate

Dincolo de eternitate este o carte cu zâne, iele, prinți, prințese, Zmei, Căpcăuni, Baba Cloanța, cai vorbitori și multe alte personaje pe care cu siguranță le-ai întâlnit deja în basmele românești citite când erai copil.

Acțiunea se petrece în spațiul dacic de acum aproape 2000 de ani în urmă și are ca personaje principale pe Magdalina și Daizus. Magdalina este o sânzăiană, adică o zână bună, de o frumusețe nepământeană, care se îndrăgostește de Mokson, strămoșul lui Daizus.

Mokson de fapt nu se îndrăgostise de Magdalina ci dorea puterile ei pentru a deveni nemuritor. Simțindu-se trădată de acesta, Magdalina îl blestemă pe el și pe urmașii lui. Consecința? Magdalina are de suferit: din zâna bună care era, adică o sânzâiană, se transformă într-una dintre iele, adică o zână malefică.

Citește și recenzia cărții Până la sfârșitul timpului – autor Raluca Alina Iorga

Peste ani, soarta îi aduce față în față pe Daizus, un prinț dac, fiu al regelui Komozoi, urmaș de-a lui Mokson și Magdalina, devenită acum una dintre iele. Situația în care cei doi s-au cunoscut ar fi trebuit să o determine pe Magdalina să-i ia mințile lui Daizus, așa cum ”îi stă bine” unei iele. Aceasta, însă, nu are puterea de a-l omorâ.

Acesta este motivul penrtru care Aradia, regina ielelor o pedepsește pe Magdalina legând-o, printr-o vrajă, pe viață și pe moarte de Daizus. Magdalina îți pierde puterile de zână nemuritoare și devine un om obișnuit dândui-se în același timp termen să-l omoare pe Daizus până la Sărbătoarea Soarelui, în caz contrar având de plătit. În plus aceștia nu aveau voie să stea despărțiți unul de altul mai mult de 3 zile. În caz contrar ar fi murit.

Vraja aruncata de Aradia poate fi totuși dezlegată cu ajutorul Elianei, fosta prietenă a Magdalinei, devenită acum Zâna Zânelor. Însă, pentru a ajunge la Eliana, cei doi trebuie să intre și să străbată tărâmul magic unde îi vor întâlni pe Gheonoaia, Zmeul Zmeilor, Muma-Pădurii și alte personaje din basmele populare românești.

Nu o să vă povestesc ce se întămplă în călătoria lor și nici ce se va întâmpla în final, dacă cei doi vor reuși să supraviețuiască călătoriei sau ce se va întâmpla cu ei la final. Vă las această bucurie de a descoperi pas cu pas, citind romanul scris de Raluca Alina Iorga pe care eu l-am comandat de la Libris.ro.

Eu doar vi-l recomand indiferent de vârstă. Să nu uităm de copilul pe care îl avem cu toții în interiorul nostru și care nu dispare chiar dacă înaintăm în vârstă. Să-i dăm un strop de magie, de visare 🙂

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: