calătoriile doctorului dolittle

Doctor Dolittle se întoarce. Atât pe ecran cât și în librării

Doctorul Dolittle se întoarce. Pe ecran, dar și în librării

Un nou film de aventuri, avându-l ca protagonist principal pe Robert Downey Jr, începe să ruleze, din 17 ianuarie în cinematografe concomitent cu ediția în limba română a cărții Călătoriile doctorului Dolittle care a stat la baza scenariului,

Nu mai e niciun secret faptul că, multe ori un film care are un personaj cunoscut și iubit de multe generații pleacă de la o carte de mare valoare. Așa și în acest caz.

calptoriile doctorului dolittle

Cei de la Editura Corint au avut strălucita idee de a publica, înainte de premieră, cartea lui Hugh Lofting, Călătoriile doctorului Dolittle, apărută în 1922 și distinsă, un an mai tîrziu, cu Newbery Medal, prestigiosul premiu american acordat cărților pentru copii.

Hugh Lofting (1886–1947), romancier și poet britanic, s-a născut la Maidenhead, un oraș din Anglia. Înainte de a deveni scriitor, a călătorit prin multe țări, iar apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Statele Unite ale Americii.

Cele mai cunoscute lucrări literare ale lui Lofting sunt cele 12 volume care îl au ca erou pe doctorul Dolittle. Povestea doctorului Dolittle a primit în 1920 Lewis Carroll Shelf Award. Opera sa include și volumele Porridge Poetry, The Story of Mrs. Tubbs și Gub Gub’s Book: An Encyclopedia of Food.

Robert Downey Jr. este Dolittle în recenta producție omonimă a Universal Pictures. Doctorul Dolittle a fost dintotdeauna foarte îndrăgit, chiar și atunci când era doar eroul scrisorilor pe care Hugh Lofting le trimitea de pe front, în Primul Război Mondial, copiilor săi.

Călătoriile doctorului Dolittle este povestea prieteniei dintre John Dolittle și un băiat de zece ani, Tommy Stubbins, care, după ce găsește o veveriță rănită, devine asistentul doctorului, un mare iubitor de animale.

Împreună cu prietenii de nădejde ai domnului Dolittle, ei pornesc într-o călătorie pe mare, către Insula Maimuței-Păianjen. Firește, ca orice călătorie, nici aceasta nu este lipsită de primejdii și de aventuri care te țin cu sufletul la gură, mai ales când din echipaj mai fac parte un cățel, un cimpanzeu și un papagal!

Coperta cărții Călătoriile Doctorului Dolittle, publicată acum la Corint Junior, este realizată de ilustratorul basc Ángel Domínguez, unul dintre cei mai buni ilustratori ai prezentului, acesta primind numeroase premii pentru activitatea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.