cărți precomandă corint

Două noi apariții la editura Corint. Cărți cu precomandă!

Două noi apariții la editura Corint. Cărți cu precomandă!

Dragii mei, am o veste bună pentru voi. Am promis în alt articol că vă voi ține la curent cu ce mai apare nou pe piața cărților cât stăm în carantină așa că azi o să vă spun pe scurt despre două noi apariții editoriale.

La editura Corint, în perioada care vine vor apărea două noi romane care pot fi cumpărate deocamdată cu precomandă. Acestea apariții sunt „Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020” și „Sunt un copil al Războiului Rece” de Stelian Tănase.cărți precomandă corint

În aceste vremuri gri și tulburi, în care situația nu pare să se amelioreze prea curând, editura Corint ne propune o lectură plină de optimism și speranță. Au în pregătire o colecție de mărturii, articole și fotografii din China, de la Wuhan, de unde a pornit totul. Sunt gândurile celor care s-au vindecat și ale celor din prima linie care au luptat cu virusul și au câștigat.

Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020

Coronavirus, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020 este carte sensibilă, care demonstrează lumii întregi că virusul poate fi doborât și putem depăși împreună aceste zile grele. O carte cu articole, mărturii, declarații și articole strânse de jurnaliști și fotoreporteri, în Wuhan, după ce orașul s-a închis. O carte emoționantă care prezintă poveștile adevărate ale oamenilor obișnuiți, cadre medicale, constructori etc.

Cartea dezvăluie, totodată, mesajele de încurajare şi ajutoarele umanitare venite din toate colţurile lumii, fiind astfel un tribut adus tuturor celor care s-au alăturat luptei.

Romanul „Coronavirusul, inamicul nevăzut. Povești din Wuhan 2020” este disponibil în aprilie la Editura Corint și poate fi precomandată de pe edituracorint.ro sau libris.ro.

Iată și câteva fragmente din carte, care surprind esența și transmit mesajul de încurajare în fața pandemiei coronavirus.

banner wuhan

Fragment de la pagina 23-24

Sunt curier în Wuhan. Ceea ce fac pare simplu și banal. Cu toate astea, în această perioadă aparte am avut o serie de experiențe pline de înțeles. Multe comenzi sunt însoțite de bilete de genul: „Te rog să-i rogi pe părinții mei să poarte măști de protecție când ies din casă, să se spele pe mâini și să-și schimbe îmbrăcămintea imediat ce ajung acasă. Multe mulțumiri.” Înțeleg îngrijorările celor care scriu astfel de bilete și le transmit părinților aceste mesaje.

Apoi sunt bilete fără nicio cerere specifică, de pildă: „Acestea sunt pentru mama și tata. Mulțumiri pentru efort!” „Mulțumiri! Mama și tata sunt singuri acasă, iar eu nu mă pot întoarce.” „Mulțumiri, nu pot veni să îi vizitez pe mama și tata cât timp orașul este în izolare.”

La început, nu am înțeles rostul unor asemenea bilete și ce voiau oamenii de la mine.

Mai târziu, mi-am dat seama că oamenii nu găseau altă modalitate de a spune cât de mult le lipseau părinții. Tot ce pot face este să lase un mesaj cuiva ca mine care le va vedea părinții și asta le va oferi un fel de alinare. De aceea, de fiecare dată când livrez aceste mesaje, simt că ele au greutate și sens. Sunt mai mult decât simple lucruri, ele transmit emoții.

Fragment de la pagina 11

Mama m-a sunat să îmi spună că bunica mea, în vârstă de 93 de ani, tocmai o întrebase de ce eu şi familia nu o vizitaserăm, cina nemaifiiind gustoasă dacă se răcește. I-a cerut mamei să ne telefoneze și să ne spună să ne grăbim.

Bunica mea este bolnavă de Alzheimer și câteodată este lucidă, alteori, confuză. Locuiește cu mama și starea ei de sănătate s-a înrăutățit în ultimii 15 ani, după moartea bunicului meu. Acesta avea să fie cel mai nefericit ajun al Anului Nou Chinezesc din viața ei.

Fragment de la pagina 15

Privind pe geamul mașinii la orașul ce îmi era familiar, m-am trezit întrebându-mă: Chiar plecăm? Chubby conducea şi mi-a spus: „Să nu deschizi geamul sub nicio formă.” Am rămas nedumerită: „E chiar atât de grav? Nu avem voie nici măcar să deschidem geamurile mașinii? Nu am dreptul să respir aer curat?” Gândul ăsta m-a întristat.

Sunt un copil al războiului rece

precomanda stelian tanase

A doua carte disponibilă cu precomandă este cea semnată de Iulian Tănase, Sunt un copil al Războiului Rece. Autorul și-a propus să reflecteze asupra copilăriei, adolescenței și tinereții sale din perspectiva Războiului Rece.

Cartea este o colecție de amintiri care rezonează foarte bine cu actualul context, poveștile având o încărcătură aparte, atât pentru cei din generația autorului, cât și pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre perioada Războiului Rece, din perspectiva autorului.

Această carte nu este o istorie a Războiului Rece. Și nici un volum de memorii. Fiecare om trăiește mai multe vieți în același timp. Pe una dintre ele o găsiți consemnată în aceste pagini copleșite de furie și melancolie.” Stelian Tănase.

Volumul este disponibil pentru precomandă cu autograf și 25% reducere pe libris.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.