dragostea e scrisă în semne

Dragostea e scrisă în semne – Kate Clayborn (recenzie)

Dragostea e scrisă în semne – Kate Clayborn (recenzie)

Când am văzut cartea asta pe Libris mi-a atras atenția în primul rând prin frumusețea coperții. Apoi am citit și cele câteva cuvinte care descriu despre ce e vorba în carte și mi s-a părut a fi o poveste de dragoste dintr-o perspectivă interesantă și originală. Așa că mi-am comandat-o cu gândul s-o citesc pe timpul verii.

Ceea ce am și făcut. Însă, am să fiu sinceră de la început, nu am fost atât de impresionată de poveste și stilul autoarei așa cum m-aș fi așteptat, cum mi-aș fi dorit. Ideea romanului mi s-a părut însă deosebită doar că nu prea am rezonat cu felul în care s-a desfășurat acțiunea propriu-zisă, un pic prea lentă pentru gusturile mele.

dragostea e scrisă în semne

Nu vreau să dau prea multe amănunte despre aceasta în ideea că suntem diferiți, avem gusturi diferite și e posibil să-ți place o carte care mie nu mi-a plăcut. Așa că, ascultă-ți intuiția și, dacă îți place subiectul atunci încearcă să o citești pentru că e posibil să te surprindă în mod plăcut.

Acum hai să îți spun pe scurt câteva cuvinte despre subiectul cărții ca să-ți faci o idee despre ce e vorba și să iei o decizie.

Cum știi deja romanul Dragostea e scrisă în semne este unul de dragoste. Are ca personaje principale pe Meg, o caligrafă talentată și pe Reid, un bărbat ”obsedat” de modele matematice.

Meg este cunoscută în mediul virtual și ”de afaceri” ca și ”Planificatoarea din Park Slope” și apreciată pentru talentul de care dă dovadă atunci când concepe jurnale, invitații la diferite evenimente cum ar fi nunțile spre exemplu.

În afară de asta Meg mai are un dar. Ea înțelege semnele pe care alții le trec cu vederea, mai exact descifrează coduri sau mesaje ascunse în spatele literelor. Pentru ea fiecare stil de scriere are un alt sens iar fiecare literă îi transmite un mesaj având parcă viața ei, povestea ei proprie.

În felul acesta ea își dă seama că Reid și frumoasa lui logodnică Avery, un cuplu de tineri care o angajează pentru a le face invitațiile la nuntă, nu sunt făcuți să fie împreună iar mariajul lor este sortit eșecului. Nu se poate abține și, fără voie introduce un mesaj ascuns în spatele literelor, mesaj pe care mai târziu Reid, mare iubitor de modele matematice îl observă.

Intuiția lui Meg nu dă greș și, așa cum a prevăzut, relația dintre cei doi, Reid și Avery, este sortită eșecului chiar înainte de a merge până la capăt adică nunta nici măcar nu are rost. După un an de zile tot întâmplarea face ca Reid să descifreze acel mesaj ascuns în spatele literelor de pe invitația la nuntă și o contactează pe Meg.

O găsește în magazinul ei unde vine ca să o întrebe, intrigat de mesajul ascuns, de unde a știut care va fi viitorul relației lor. Ceea ce a făcut Meg nu prea e un lucru care denotă profesionalism așa că aceasta evită să-i spună lui Reid despre darul ei ascuns dar încearcă cumva să între în grațiile acestuia ca să-l convingă să nu mai spună despre asta la nimeni.

Cum Meg trece printr-o perioadă de lipsă de inspirație chiar în momentul în care este pe punctul de a începe un proiect important din viața ei, îi propune lui Reid să o ajute să-și recapete inspirația. Cum? Îi propune să meargă împreună prin New York în căutare de semne ascunse în literele de pe indicatoarele stradale.

În felul acesta Meg în poate ajuta la rândul ei pe Reid să îndrăgească orașul în care a locuit ani de zile și în care nu a reușit să se acomodeze ba chiar a ajuns să-l deteste și să-și dorească să-l părăsească cât mai repede.

Între cei doi, cum deja cred ca ți-ai dat seama, se înfiripă o frumoasă, romantică și plină de duioșie poveste de dragoste originală între doi oameni cu preocupări atât de diferite încât ai putea fără greș să afirmi că sunt două contrarii care se atrag, două părți ale aceluiași întreg care se completează.

Rămâne să descoperi singur prin ce ”aventuri” trec cei doi până a ajunge să se îndrăgostească și să-și declare dragostea dar și să afli dacă Meg își recapătă inspirația și va reuși să participe la acel proiect.

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.