easy

Easy – recenzie film serial Netflix

Easy – recenzie film serial Netflix

Dacă vreți să vedeți ceva ușor, un serial care să vă bine dispună, dar și să vă provoace cumva, atunci Easy (care înseamnă ușor) de pe Netflix este o alegere destul de bună.

Este un serial foarte ușor de urmărit, deoarece episoadele pot fi văzute și independent unele de altele, pentru că nu au neapărat legătură între ele. Pur și simplu fiecare episod în parte urmărește un crâmpei de viață din societatea americană.easy

Fiecare personaj are propria poveste de viață, uneori cunoscută de toți din grup, alteori ascunsă. Fiecare grup de prieteni are un anumit set de valori și un „câmp” comun de preocupări. Fiecare episod în parte, deși este tratat „ușurel” (easy), este și o mică lecție din care se poate învăța ceva legat de comunicare, de toleranță, de acceptarea celorlalți așa cum sunt.

Un grup de prieteni în primul episod chiar, se decid să mai facă un ban în plus dintr-o făbricuță ilegală de bere, deoarece chiar aveau calificare în așa ceva. Treaba le merge bine, dar faptul că una dintre soții nu a știut de la bun început la ce „se înhamă” soții lor, a generat discuții și o stare conflictuală.

Aventura micii făbricuțe ilegale de bere continuă și în alte episoade intercalate printre altele cu teme diferite, până la momentul în care ei decid că ar fi mai bine să intre în legalitate, mai ales că afacerea crescuse binișor și nu mai erau dispuși să-și asume riscuri inutile.

În alte episoade un scriitor își împarte viața între orele cu studenții, relația actuală și relația cu fosta soție, care este ca o fantomă a trecutului ce tot apare și în prezent.

În fine, în alte episoade, diverse cupluri încearcă să treacă peste greutățile materiale și sentimentale, specifice oricăror relații dintre oameni.

Chiar dacă totul pare să fie ușurel, realizatorii (Joe Swanberg) se pare că au pus ceva suflet în realizarea serialului, deoarece din fiecare episod este ceva de învățat. Dialogurile sunt inteligente, spumoase chiar pe alocuri, actorii tineri își interpretează bine rolurile, iar spectatorul poate să se relaxeze învățând ceva.

Filmul se poate vedea și în familie, de către adulți desigur. Copiilor nu le este recomandat și oricum s-ar plictisi, neînțelegând acțiunea prea ușurică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.