Electrocutare!??!

Astfel de accidente duc la deces si trebuie sa stim exact ce sa facem si ce nu.

Ca sa inteleg mai bine l-am intrebat pe tata (pensionar acum, dar electrician de meserie) si mi-a explicat ca electrizarea inseamna trecerea curentului electric prin corp, iar electrocutarea este electrizarea care atinge inima si are ca rezultat imediat moartea.

Arsurile provocate de curentul electric sunt diferite de arsurile termice, ele provoaca de obicei caderea sau proiectarea celui curentat. Cel mai important este timpul cat a fost expus la curent.

 In primul rand incercati sa indepartati copilul de contactul electric. Atentie: corpul uman este conductor! Nu puneti mana pe el altfel va curentati la randul dvs, folositi un obiect de lemn sau plastic (ex: coada unei maturi).

Atentie la pitici pentru ca daca baga degetelele in priza se pot arde, la fel si daca baga in gurita cabluri electrice. Noi folosim protectii de plastic la prize si acum, desi nu e cazul, dar nu se stie niciodata.

Daca tensiunea este scazuta, exista riscul unei crize cardiace imediate!

De asemena, opriti curentul electric daca sunteti in casa, strigati dupa ajutor/sunati la salvare. Nu neglijati cazurile de electrocutare chiar daca pare ca nu a patit nimic. Trebuie dus de urgenta la spital sau chemata ambulanta, cu atat mai mult daca tensiunea este mai mare de 380 Volti, daca prezinta simptome cardiace/clinice

Sunati la 112!

 

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,631 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: