Excursie la Balea Lac

Duminica am plecat cu piticii intr-o excursie la Balea Lac. Am optat pentru drumul nostru preferat: autostrada Bucuresti-Pitesti, Curtea de Arges (este un restaurant cu terasa din lemn – mahon unde preferam sa mancam de cate ori trecem pe acolo – mancare proaspata, delicioasa 😉 ), barajul Vidraru, Balea Lac.

Oau…ce drum!!! Am decis ca mergem direct la Balea Lac si la intoarcere ne oprim la Vidraru 😉 Drumul este serpuit, foarte ingust ca orice drum pe munte, dar….celor mici nu li s-a facut rau (am decis sa nu folosim bratarile speciale si sa ne bazam doar pe aer conditionat in masina, jocuri, cantece, de mancare nu a fost vorba pentru ca mancasera la oprirea de la Curtea de Arges).

Toate ca toate, dar Transfagarasanul….oau!!!! Merita mers pe acolo! Ce sa va spun…am facut poze si am admirat peisajul. Am oprit ca sa vedem de sus panorama (eram la 1800 m) , cei mici au fost impresionati ca si noi, de altfel 😀

Pentru cei curiosi, pot sa va spun ca Lacul Bâlea este un lac glaciar (format din circ glaciar) situat la o altitudine de 2040 m, în Muntii Fagaras,  jud.Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932, lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 hectare în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică.

Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Făgăraș și 85 km de la Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana „Bâlea Cascadă” din apropierea cascadei Bâlea. În Munții Făgăraș se mai află și lacurile Capra, Podragu mic, Podragu Mare, Avrig, Urlea, etc.

Prima Cabana la Lacul Bâlea a fost ridicată in anul 1904 de către Societatea Carpatină Transilvăneană (Siebenburgischer Karpaten Verein, „S.K.V.”) și inaugurată la 29 august 1905[1].

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri. (sursa informatii aici)

Ajunsi la Balea Lac, am fost incantata sa-mi dau seama ca facusem bine luandu-le celor mici cate o bluza! BRRR!!!!!!!!! Era rece! Era BINE!!!!

Ne-am catarat pe micutele stanci, am admirat lacul de pe toate partile, am vazut si cativa pesti….

Sa va spun si alte lucruri? Drumul este plin de crube, nu puteti merge cu mai mult de 40 km/h, erau multe-multe masini, motociclete, biciclete….Ce m-a uimit??? Aproape tot Transfagarasanul era plin de locuri de campare ad-hoc: rulote, corturi mai mari,mai mici….gratare!!! Peste tot gratare!!!

Ce de oameni!!!! A fost greu sa gasim loc de parcare, nu imposibil! Daca doriti, puteti sa va cumparati produse traditionale romanesti delicioase. Sunt cateva magazine/standuri cu produse pentru turisti.

Va las in compania catorva poze de la Balea Lac si de pe Transfagarasan. Veti vedea la un moment dat si foto din tunelul de dinaintea Balea Lac. Ce vreau sa va spun este ca sunt multe tuneluri prin care treceti, acesta este, insa, cel mai lung, singurul luminat, veti simti miros de gaze 😀 Inca ceva interesant: nu veti vedea copaci de pa la coata 1600 pana la Balea Lac 😀

Va invit sa vedeti si foto de la Barajul Vidraru 😉

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

4 comentarii publicate

  1. superba locatie, merita vizitata.
    noi n-am mers pe Transfagarasan, desi asa am vrut initial, insa am auzit ca e prost drumul.

  2. Superb! Wow am zis si eu de fiecare data cand am mers pe Transfagarasan, am crezut ca nu voi vedea un alt drum ca cel de acolo, cand am mers pe Transalpina iarasi am zis wow. E foarte frumos in ambele locuri, dar pe Transalpina mi s-a parut mult mai spectaculos, drumul serpuit si foarte, foarte abrupt. Trebuie sa ajungeti si acolo sa vedeti ce minunat e.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Barajul Vidraru « pitici dar voinici

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,673 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: