exploratorii

Exploratorii (vol1. Inceputul Aventurii) – Erin Hunter (recenzie)

Exploratorii (vol1. Inceputul Aventurii) – Erin Hunter (recenzie)

Spuneam in urma cu ceva vreme ca am inceput/reluat colaborarea cu Editura All si va promiteam ca voi scrie despre primul volum din seria “Exploratorii” intitulat “Inceputul aventurii”.

exploratorii

Am decis sa public articolul abia dupa ce scrie Daria pe blogul ei ca sa nu aiba ideea sa se inspire ori sa se simta cumva influentata de parerea mea 😀

Despre Erin Hunter

Pseudonimul Erin Hunter este folosit de 6 autoare, o editoare, un desenator manga.

Este o munca in echipa: editoarea schiteaza linia cartii, desenatorul se ocupa de imaginile complementare povestii, autoarele scriu pe rand cartile din serie.

Despre seria “Exploratorii”

Seria “Exploratorii” (Seekers) contine din ceea ce am aflat eu pana cum 13 volume.

Primele doua serii dedicate animalelor au avut in centru cainii si pisicile care sunt cunoscuti pentru adaptarea lor la orice situatie, pentru faptul ca actioneaza in grup/haita/familie.

Ideea de a crea o serie in jurul unui alt tip de animal se pare ca a prins bine la public pentru ca au aparut multe trailere, site-uri si promovari in jurul acestor carti.

S-a creat inclusiv o harta a teritoriului explorat de ursuletii care sunt eroii acestei serii.

Despre “Inceputul aventurii”

Cartea relateaza povestea a trei ursi din specii diferite.

De-a lungul seriei, cartile aduc in discutie subiecte multiple…de la pierderea unei fiinte dragi pana la ce inseamna loialitate…de la pierderea locuintei pana la necesitatea de a supravietui….

Alaturi de ursii-eroi ai seriei, copiii invata practic sa isi descopere capacitatea de a explora imprejurimile, de a se baza pe propriile forte si de a invata ce inseamna munca in echipa.

Recomandari

Cartea o gasiti pe site-ul Editurii All cu pret redus – 20.23 ron (in loc de 28.90 ron) sau in magazinele online – vezi AICI.

Daca copiii inteleg limba engleza, va las mai jos cateva linkuri utile

  1. Quizzes
  2. Podcast

Din punctul meu de vedere, aceasta serie (ca de altfel si celelalte doua serii) pot fi citite de copii incepand cu varsta de 9 ani, dar sunt intelese mai bine dupa 10 ani.

Daca cei mici stiu sa faca o analiza literara (sunt scoli unde se lucreaza inca din ciclul primar), atunci astfel de carti sunt mai mult decat indicate.

Personajele sunt create in mod unitar.

Actiunea este structurata astfel incat sa decurga logic, sa ajute la intelegerea anumitor situatii.

Sper sa se traduca si restul seriei pentru ca sunt multi copii care nu inteleg limba engleza, dar cartile acestea le plac si reprezinta o modalitate frumoasa de a isi dezvolta imaginatia, capacitatea empatica, spiritul de camaraderie.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

26 de comentarii publicate

    • La Editura All gasesti multe carti pentru adulti.
      In afara de Cecelia Ahern si Guillaume Musso care sunt deja foarte cunoscuti la noi, gasesti in colectiile Strada Fictiunii (au trei variante) multe carti interesante.
      Ai de unde alege 😉

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: