FAZAN – jucati?

FAZAN!!!

Va mai aduceti aminte de fazan? Un jucator spune un cuvant si urmatorul trebuie sa formeze alt cuvant pornind de la ultimele 2 sunete ale cuvantului initial (de ex.: curteterenentomolog…..), daca nu reuseste inseamna ca a fost „inchis” si primeste pe tabela de marcaj litera F de la fazan si tot asa pana cand unul dintre jucatori aduna toate literele si se cheama FAZAN, a pierdut 😀

Eu am simplificat pentru piticii mei. Daria stie sa recunoasca cuvintele dupa primul sunet din cuvant inca de anul trecut si acum lucram sa identifice ultimul sunet asa ca mi-a venit ideea unui joc de FAZAN simplificat, in loc de ultimele 2 litere din cuvant, sa fie doar ultima litera/ultimul sunet 🙂 (de ex., mamaariciiepure….)

In excursii, cei mici se distreaza cu jocul asta, Daria il invata si pe Andrei sa recunoasca sunetele :D. Ti-e mai mare dragul sa-i vezi asa seriosi. Daria gesticuleaza cat poate cand ii explica fratelui ei si il pune sa repete dupa ea totul, iar el o priveste extrem de grav si o urmeaza peste tot, o asculta si repeta dupa ea………bine, sa nu credeti ca e asa tot timpul!!! Cand ii apuca sa se certe…iti vine sa-ti bagi dopuri in urechi 😀 Am ajuns de ceva vreme la concluzia ca nu trebuie sa intervin. Ii las sa se descurce, sa invete sa negocieze intre ei si sa ajunga la un consens. Au capatat incredere mai mare in ei insisi, iar asta se vede in actiunile lor, inclusiv cand sunt cu ceilalti copii.

Uneori Daria inventeaza jocuri si ne pune si pe noi sa participam: ceva de genul…”daca intr-o camera se jucau 5 copii nazdravani si alergau, sareau, tipau etc (asa descrie ea jocul 🙂 ), iar unul a cazut si s-a lovit….cati copii au ramas?”; de ceva vreme jocurile inventate de ea sunt cu referire la adunare/scadere, se schimba doar pionii / personajele 🙂 .

Voi ce jocuri de pe vremuri jucati cu cei mici? Sau jocuri noi?

Eu ma gandeam la domino. Daria foloseste deja un program pentru copii pe calculator si ii place foarte mult. As vrea sa-i cumpar si un joc de domino ca sa limitam cat mai mult statul in fata monitorului :D.

Mai sunt cateva jocuri pe care la jucam, dar va povestesc si alta data…..(inclusiv cum ne-am „batut” cu pistoalele cu apa….castigator a fost Andrei daca va vine sa credeti 😀 ).

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

1 comentariu publicat

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 8,891 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: