Free image from Public Domain Pictures

Guest post: Sfaturile oamenilor de succes: 5 reguli pentru o carieră ASCENDENTĂ

Sfaturile oamenilor de succes: 5 reguli pentru o carieră ASCENDENTĂ

Se spune că, indiferent de drumul pe care îl alegi, doar de tine depinde reușita. Chiar dacă unii oameni au cariere de succes, iar alții nu, cert este că oricine are potențial pentru a avea un parcurs progresiv, din punct de vedere profesional. Pe lângă faptul că trebuie să îți placă ceea ce faci și să ai cunoștințe solide în domeniul în care vrei să activezi, foarte important este și să înveți secretele altor persoane, care au parte de o carieră așa cum ți-o dorești și tu.

Free image from Public Domain Pictures

Iată cele mai bune 5 sfaturi pentru o carieră de succes, de la personalități celebre:

1.”Stilul este un mod de a spune cine ești, fără să vorbești” – Rachel Zoe

Se spune că pentru a avea o carieră de succes, trebuie să te îmbraci pentru jobul pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care deja îl ai. Știm cu toții cât de importantă este prima impresie pe care le-o lăsam celor din jurul nostru, iar acest lucru este cu atât mai important în ceea ce privește oamenii de afaceri. Pentru că, în mod evident, niciun om care își dorește să aibă o carieră înfloritoare nu se va îmbrăca la întâmplare și pentru că, așa cum spunea femeia de afaceri și fashion designer-ul Rachel Zoe, stilul vestimentar este ca o carte de vizita, trebuie să acorzi o importanță deosebită acestui aspect. Așadar, dacă îți dorești să ai succes pe plan profesional, alege produse care să îți pună în valoare intențiile și dorințele. În acest sens, poți opta pentru cămășile BMAN, dacă ești un domn hotărât să aibă o carieră prosperă și pentru costume de damă atent croite, dacă ești o femeie care își dorește succesul. În mod cert, felul în care te îmbraci, dar și atitudinea pe care o ai atunci când porți o haină, te pot ajuta să ajungi acolo unde îți dorești.

2.”Fii cel mai bun, orice ai face” – Abraham Lincoln

Acest sfat se referă, mai cu seamă, la profesionalismul de care trebuie să dai dovada, indiferent de domeniul în care activezi. Așa cum au spus-o, în nenumărate rânduri, mulți dintre cei care au reușit tot ceea ce și-au propus pentru cariera lor, profesionalismul și atenția pentru detalii fac diferența Între o afacere reușită și una mediocră. Având în vedere că pe lângă toate cunoștințele dobândite, ar trebui să începi să le arați oamenilor cu care intri în contact și că ești organizat, ar fi bine să îți achiziționezi produse de papetărie și birotică de o calitate superioară, așa cum sunt și cele de la A4OFFICE, care să te ajute să fii un profesionist, din toate punctele de vedere. Fără doar și poate, un dosar de prezentare impecabil, o carte de vizită bine întreținută și buna organizare a documentelor sunt doar câteva dintre lucrurile care te pot ajuta să ai cariera la care visezi.

3.”Stabilește-ți un obiectiv vrednic” – Steve Jobs

Steve Jobs, fondatorul firmei Apple, îi sfătuiește pe toți cei care vor să atingă succesul profesional ca, înainte de orice, să își stabilească un obiectiv care să le servească oamenilor, nu propriilor persoane. Acesta spune că nu este suficient să fii pasionat de un lucru, ci este necesar ca, prin pasiunea respectivă, să îi poți ajuta pe cei din jurul tău. Bineînțeles, pe lângă faptul că nu doar realizările tale, ci și scopul lor vor rămâne în amintirea oamenilor ani de zile, pentru a reuși în afacerea ta, este primordial să răspunzi nevoilor consumatorilor. În fond, nimeni nu va apela la un serviciu sau nu va cumpăra un produs de care nu are nevoie. Așadar, concentrează-ți atenția și către acest aspect și, cu siguranță, vei fi mai aproape de succes.

4.”Nu îți complica niciodată viața” – Bill Gates

Această regulă este una dintre cele pe care Bill Gates le-a urmat pe tot parcursul carierei sale. Acesta susține că, pentru a obține succesul, trebuie să te raportezi la alte persoane care au reușit acest lucru, înaintea ta. Mai precis, ar trebui să urmezi exemplul altora, dar să îți adaptezi acțiunile și convingerile propriei personalități și, mai ales, propriei afaceri. Chiar dacă există și șansa unui eșec, fără doar și poate, puterea exemplului va fi întotdeauna o variantă excelentă pentru a obține ceea ce vrei, atât din punct de vedere profesional, cât și pe plan personal.

5.”Atunci când te gândești la consecințe, te programezi pentru un rezultat negativ” – Michael Jordan

Celebrul sportiv și om de afaceri insistă asupra faptului că, pentru a atinge succesul, nu trebuie să îți fie teamă de eșec și nici să te gândești prea mult la consecințele acțiunilor tale. Așa cum probabil ai auzit de multe ori, pentru a câștiga ceva trebuie, înainte de orice, să riști. Acesta este și sfatul pe care Michael Jordan îl oferă celor care vor să aibă o carieră de succes. În consecință, fii curajos și nu regreta niciodată alegerile sau deciziile pe care le iei.

Iată, așadar, care sunt cele mai importante sfaturi pe care ar trebui să le urmezi, dacă îți dorești o carieră ascendenta!

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

6 comentarii publicate

  1. Secretul este sa iti place ceea ce faci. Nu pot zice ca am o cariera sau sanse sa fac una in viitor. Insa ceea ce fac acum este ceea ce imi place si asta ma ajuta foarte mult!

    • Pai asta e cariera ta, madam! Fiecare om are un drum in viata. Tu ai avut norocul sa ti-l descoperi pe al tau.
      Stii cum iti spun eu mereu…vezi sa nu ne uiti pe noi astia mici cand ajungi acolo sus 😛 …dar tu esti deja acolo sus 😉

  2. Cred ca pentru a avea o cariera de succes in primul rand trebuie sa-ti placa ceea ce faci si sa fii la curent si sa stapanesti toate noutatile aparute in domeniu.

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: