Guest post: Tot ce trebuie să știe părinții despre aspiratorul nazal pentru copii

Tot ce trebuie să știe părinții despre aspiratorul nazal pentru copii

În mod definitoriu, orice părinte este interesat de cele mai bune modalități prin care igiena micuțului său poate fi asigurată. Deoarece în primii ani de viață, organismul copiilor este deosebit de sensibil, aceștia răcesc extrem de frecvent.

Unul dintre produsele cele mai la îndemână pentru mămici, atunci când micuțul lor este răcit, este reprezentat de aspiratorul nazal pentru bebeluși. Mai precis, acest dispozitiv este utilizat pentru curățarea nasului înfundat al micuților. Scopul său principal este de a extrage pe deplin mucusul din căile nazale ale copilașului, pentru ca acesta să poată respira corect și să fie igienizat corespunzător.

Modele de aspiratoare nazale

Bebelușii nu au dezvoltată deloc abilitatea de a sufla nasul atunci când căile nazale sunt înfundate, motiv pentru care mămicile folosesc aspiratorul nazal. Totuși, marea majoritate a mămicilor se întreabă care model este un aspirator bun pentru copii: cel electric sau cel standard?

Într-adevăr, în ceea ce privește opțiunile mămicilor privind acest produs, fiecare trebuie să aleagă unul dintre cele două modele de aspiratoare nazale. Rolul articolelor este același, adică acela de a decongestiona căile nazale prin acțiunea de aspirare complet sigură și eficientă a mucozităților. Dar care este deosebirea dintre modelele simple și cele electrice?

Aspiratoarele nazale simple implică pomparea realizată manual a dispozitivului care este dotat cu o pară de cauciuc. Principalul avantaj al acestor tipuri constă în prețuri mai scăzute decât modelele electrice, însă aspirația este inconstantă ceea ce scade într-o oarecare manieră eficiența dezobstrucției.

Modelul de aspirator nazal electric prezintă un grad de utilitate mai ridicat, fiind mai practic deoarece funcționează pe bază de baterii și dispune de un buton ce declanșează aspirațiile secrețiilor.

Sterilizarea aspiratorului nazal

Deoarece intră în contact direct cu căile nazale ale bebelușului, aspiratorul nazal (indiferent dacă este simplu sau electric) trebuie în mod necesar sterilizat înainte și după fiecare utilizare. Astfel părinții se asigură că micuțul este ferit de contactul cu microbi sau alte impurități și, de asemenea, previn infecțiile ce pot apărea.

Realizarea aspirației nazale

Atunci când doriți să eliberați căile nazale ale micuțului de mucozitățile ce împiedică respirația corespunzătoare, vă sfătuim să țineți copilașul în brațe într-o poziție de semi-șezut, însă fără ca acesta să stea întins pe spate.

Bineînțeles, în cazul nou-născuților și a sugarilor secreția ce trebuie aspirată nu este într-o cantitate mare și nici de o vâscozitate ridicată.

Înainte de a comanda un aspirator nazal potrivit pentru micuțul dumneavoastră, vă recomand să citiți cu atenție și părerile celorlalți părinți care folosesc deja un astfel de produs. Astfel aflați care model este mai avantajos dintre cele două variante (simplu și electric) pentru cazul propriului copilaș și cât de ușor este de utilizat.

De asemenea, asigurați-vă că veți achiziționa dispozitivul dintr-un magazin specializat în articole pentru copii, care să vă poată oferi o gamă diversificată de produse în care să aveți încredere. Spre exemplu, la nichiduta.ro (magazin online de copii) orice părinte poate alege produsele cele mai potrivite pentru copilașul său, beneficiind de certitudinea că este întâmpinat de calitate înaltă și prețuri avantajoase.

Despre Antoaneta 589 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

4 comentarii publicate

  • Eu am folosit alt tip de aspirator, cel numit batistuta bebelusului si a avut succes la ambii copii.
   Exista o teorie sustinuta de unii medici pneumologic conform careia cu cat aspiri mai mult mucozitatile cu atat corpul produce mai multe si raceala se prelungeste. Problema e ca, daca nu aspiri mucozitatile, se pot duce in plamani asa ca aceasta teorie nu prea are sustinere mare in comunitatea medicala.

  • Eu am folosit pompa manuala cand erau mici, dar nu era suficienta cand erau raciti.
   Aspiratorul nazal electric mi se pare cel mai potrivit si mie.
   Chiar ma bucur ca am primit acest articol pentru rubrica de guest post pentru ca imi aduce aminte de acei ani cand nu mai stiam ce sa fac pentru a-i ajuta pe copii sa respire mai bine.

Tu ce parere ai?

%d blogeri au apreciat: