GUEST POST: Trei probleme pe care doar cititorii le înţeleg – Hadasa Scrie

Introducere

De azi reiau o veche rubrica de guest post in care prieteni virtuali vor posta articole despre pasiunile lor sau despre subiecte care ii intereseaza pe cititori .

Multumesc, Hadasa!

Esti prima care publica 🙂

Daca doreste cineva sa participe la acest schimb de articole, este binevenit sa imi lase un mesaj si vom stabili de comun acord ziua.

In esenta, ziua de vineri va fi dedicata guest-posturilor 😉

*****

Trei probleme pe care doar cititorii le înţeleg

Bună! Eu sunt Hadasa și azi sunt „musafirul” de pe acest blog. O să vă dau o mostră din ceea ce puteți găsi pe blogul meu azi și sper să reușesc să reușesc să vă smulg un zâmbet de pe față.

Cititul este probabil una din cele mai bune invenții ale omenirii, nu degeaba oamenii tind să faca o pasiune așa mare pentru el. Dar, dacă ești un cititor înrăit, ești de acord cu mine când spun că cititul e treaba serioasă și nu e mereu așa de ușor pe cât pare. Adică pe dinafară pare că lenevești citind o carte oarecare. În realitate, însă, tu faci parte din poveste. Te ascunzi sub o creangă căzută noaptea în timp ce ești în război sau treci printr-o traumă pentru că cel mai bun prieten a murit sau tocmai te-ai despărțit de iubirea vieții tale, toate acestea le faci împreună cu personajul tău preferat. În interior ești una cu personajul și viața lui e mult mai interesanta decât statul pe fotoliu cu ochii într-o carte.

Așa că doar tu vei înțelege următoarele probleme cu care se confrunta cititorii.

  1. Priorități

Asta e! În sfârșit ai timp. Pur și simplu AI timp. Te așezi confortabil, totul e perfect, lumina e sublimă și cartea te îmbie cu un miros amețitor. Nu îți e nici cald nici frig și doar ce ai ajuns la punctul culminant. Dar stai… ce e asta? O senzație ciudată în corpul tău… să fie oare… o, nu! Pipi!!

Aproape de fiecare dată se întâmplă la fel. Ceva trebuie să te distragă, dar nu poți lăsa cartea din mână. Mă scapă la baie rău, dar pot să mă țin… încă trei pagini. Pisica trebuie hrănită, dar e în regulă, termin capitolul. Mi se arde mâncarea pe foc… ok termin doar pagina asta.

2. Eșecul

Sunt două lucruri pe care un cititor le adoră. Cărțile și noaptea. Noaptea nu te chinuie nimeni, nu are nimeni treabă cu tine, nici tu nu ai nicio treabă. E momentul perfect pe care să îl dedici unei cărți bune. Așa că pregătești totul. Ai mers și la baie, ai apa lângă tine, ai lumina la îndemână. Asta e, se întâmplă. Primele rânduri din carte sunt fascinante și…Zzzzzz…Zzzzzz…Zzzzz! Cineva a adormit cu burta pe carte.

Nu că ar fi ceva greșit, la urma urmei e normal, sănătos și indicat să dormi. Dar doar un cititor adevărat înțelege mustrarea de conștiință. Cum? Cum să irosesc atâta timp prețios DORMIND?! Cuuummm?! Te uiti la carte și parcă te privește înapoi dezamăgită. Maine nu se mai întâmplă la fel îi promiți.

3. Mahmureala literară

Deci ai reuști să te revanșezi față de carte. Noapte albă cu trăiri intense, experiențe răvășitoare și te-ai cam îmbătat în cuvinte. Te-ai culcat la 5 în condițiile în care trebuie să fii treaz la șapte. Bineînțeles că a meritat fiecare minut, dar fața ta de azi nu se deosebește de fața colegului care a bătut cluburile toată noapte. Vezi? Am zis eu că cititul e treaba grea. Dacă mahmureala clasică trece cu un aspirina sau ceva feluri de mâncare, mahmureala literară nu se vindecă. Va sta pe fața ta toată ziua până când seara vei începe din nou. Presupun că asta înseamnă că vei fi mereu mahmur literar și așa îți stă cel mai bine.

Acesta a fost articolul meu. Dacă v-a plăcut nu uitați să dați un share, țineți mine că acesta este cel mai simplu mod de a susține acest blog. Am încredere că cititorii adevărați se vor implica. Vă pup și vă aștept și pe la mine!

*****

Multumesc, Hadasa, ca ai spart gheata!

Ai scris in stilul tau si acum au ocazia si cititorii sa te descopere, daca nu au facut-o deja 😉

Daca va place cum scrie si doriti sa aflati mai multe, intrati pe blogul Hadasa Scrie!

 

Despre Antoaneta 589 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

27 de comentarii publicate

  1. Când au apărut copiii în viața mea, am pierdut timpul pentru citit. Este o suferință încă, mă frustrează de multe ori. Cărțile au devenit un lux, pe care îl gust în doze mici.

  2. Chiar asa cred ca e! Cititul nu e doar…o lectura. Daca o carte devine din ce in ce mai interesanta, atunci ajungi sa uiti sa faci niste lucruri si iti spui” stai sa termin capitolul asta! Hai ca ajung la pagina 300 si revin maine! :))

  3. Citesc tare mult in ultimul timp si doar carti bune. Mi s-a intamplat de multe ori sa nu pot lasa cartea din mana pentru nimic altceva.

  4. hahah, ma regasesc si eu aici. Eu nu am stare daca nu termin o carte din prima, asa ca stau pana la 4-5 dimineata, iar la 7:20 trezireaaaa!!! Foarte naspa sentimentul de oboseala, dar macar sunt multumita ca nu am stat in suspans.

  5. :)) same here! Ma apuc de citit si imi aaduc aminte ca nu am facut ceva. Zic ca mai citesc 3 pagini sa termin capitolul si ma trezesc dupa 30 ca sunt inca lipita de carte.

  6. Hadasa scrie tare fain, imi place sa o citesc. In articolul de astazi, ma regasesc complet…mai pune si doi prunci care trag de tine,iar noaptea se gaseste sa ma trezeasca una dintre fete exact cand ma bag si eu la caldurica 🙂

Tu ce parere ai?

%d blogeri au apreciat: