Recenzie: Ia-ti singur apararea!

De multe ori uitam ca nu doar adulti simt frustrare, frica, furie…..ci si copiii si adolescentii, iar aceasta carte te invata exact asta: “Ia-ti singur apararea!”

Iata o carte care mi-ar fi fost de mare folos in scoala generala, dar mai ales in liceu!

Despre reactii la frustrare

Cred ca este o carte ce ar trebui citita de toti tinerii (de la varsta cand sunt capabili sa discearna pana in liceu!) pentru ca ar fi de mare ajutor. Toti stim ce inseamna sa nu ai incredere in propria persoana, sa nu ai stima de sine, sa nu ai forta interioara.

Nu sunt multi cei care fac pe vitejii ca sa le dovedeasca celorlalti ca pot si ca vor ceva anume. Cei mai multi invata acest lucru in timp!

 

 

Despre carte

Cartea ‘Ia-ti singur apararea!” a fost scrisa tocmai pentru astfel de persoane,. Cuvintele folosite sunt simple pentru a-i ajuta pe cei care trec prin astfel de momente sa inteleaga ce simt, ce pot face si cum sa reactioneze in anumite situatii.

Frustrare, furie, lipsa de putere, frica….

Sentimente normale…

 

Ce contine cartea

1.Pentru parinti si profesori

2.Ce inseamna sa-ti iei singur apararea : Ce-ti trebuie ca sa te aperi singur; Cum sa folosesti aceasta carte

3.Cum sa dobandesti si sa folosesti puterea personala: Asuma-ti raspunderea; Ia decizii; Cunoaste-te pe ine insuti; Obine si foloseste puterea in relatiile cu ceilalti si in viata; Cum sa traiesti fericit pana la adanci batraneti

4.Cum sa-ti dezvolti stima de sine pozitiva: Chestionar despre stima de sine; Ce inseamna cu adevarat stima de sine; 10 motive sa ai stima de sine; Cum sa-ti dezvolti stima de sine; 16 indicii clare ale unei stime de sine ridicate; Stima de sine – asa da si asa nu; Sase lucruri bune pe care poti sa le faci pentru tine

5.Poti sa iti sustii punctul de vedere

Cartea contine si exemple (situatii, idei, scenarii) ca sa putem intelege mai bine la ce se refera autorii. De asemenea, testele mi se par interesante.

Pentru mine cartea a fost o surpriza placuta si mi-a dat de gandit! Sper ca si voua vi se va parea folositoare!

Cartea face parte din colectia de carti psihologice pentru copii aparuta la editura Gama sub denumirea de “Ajutat-te singur”. Se adreseaza tuturor celor care au varsta cuprinsa intre 8-15 ani.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.