In sfarsit….

In sfarsit pot sa imi folosesc masina. Inutil sa va spun cat sunt de fericita pentru ca e reparata si de o saptamana ma plimb cu ea. Nu mai trebuie sa folosesc mijloace de transport in comun ori taxiuri ca sa merg intr-o directie ori alta. Libertatea asta de miscare este ….. atat de buna!!! E drept ca mai trebuie sa faca mici imbunatatiri (nici acum nu au pus scutul de protectie de sub masina – este vorba despre un scut metalic; mecanicul a zis ca o sa caute pe net scuturi metalice de pe Auto-hak.ro ) si totul va fi gata. Nu ma pricep la reparatii, mecanica etc, stiu doar ca e nevoie de scut, un scut metalic mai exact ca sa protejeze masina pe dedesubt, sper sa nu aiba vreun pret de sa ne dea pe spate. Banuiesc ca nu merge orice tip de scut auto, ci trebuie un scut anume. Am cautat pe net o imagine si am reusit sa gasesc exact una cu un scut auto, adica scut motor pentru Smart for Four cum am eu. Habar nu am daca va ajuta imaginea cu ceva, dar na….cine stie, cunoaste 😀

Anul trecut cand am platit pentru a se face canalizarea si apa in zona unde locuim (aveam fiecare in curte, insa s-a dorit sa se racordeze la reteaua orasului), muncitorii nostri dragi au reusit sa lase gurile de canalizare mai sus decat drumul. Bine, nici drumul nu e stralucit. Ideea e ca masinile se lovesc pe dedesubt cand trec peste aceste guri de canalizare si este imposibil sa le eviti pentru ca, evident, au fost realizate fix pe mijloc! Cu Fordul este cum este, sa zicem ca nu prea se loveste. Smartul, insa, se loveste pe dedesub foarte usor pentru ca este mai jos chiar decat un Matiz. Este clar ca mai trebuie inaltat un pic drumul ca sa ajunga la nivelul gurilor de canalizare altfel …. Toti din zona au masini asa ca va trebui sa ne mobilizam din nou si sa facem ceva.

Pana una alta, ma bucur enorm ca pot sa ma deplasez cu cei mici fara sa depind de sot. El are de facut drumuri lungi, departe de casa pentru ca a demarat o alta afacere si era dificil sa impartim masina. Mereu trebuia sa ne corelam cumva programul ceea ce eram aproape imposibil de multe ori pentru ca mergeam in directii complet opuse. De multe ori el avea si alte drumuri de facut pentru ca tirurile pe care le-a cumparat mai necesitau imbunatatiri, reparatii, accesorii . Va dati seama….alergatura!

In fine…bine ca am masina. Sper sa isi faca timp sa puna si freon pentru ca nu prea da aer rece si vara deja isi intra in drepturi rapid-rapid. Nu este un pret mare la asa ceva, dar timp sa isi faca. Daca nu, ma voi duce eu la un service si voi rezolva. Vom vedea!

V-am spus ca am masina la dispozitie?!? 🙂 ))))

Stiu! Ma bucur ca un copil! 😛

(imagine preluata! wikimedia commons free image)

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

15 comentarii publicate

  1. Eu recunosc ca nu stiu sa conduc, in consecinta sunt nevoita sa merg cu mijloacele de transport in comun, ceea ce inseamna mult timp petrecut pe drumuri. Sotul este insa cel norocos, el are masina in permanenta si se ocupa de reviziile ei.

  2. vara asta va faceti de cap, nu? Daca tot aveti masina la dispozitie… Restul, chestii ce tin de piese, reparatii auto, sa nu aud de ele! Prea multi bani investim in confortul asta, nu?

    • Asa e planul…sper sa ne tinem de el! Fara masina nu imi place. E greu sa mergi cu mijloacele de transport cand oamenii miros, e cald de mori si iesi din ele ca din sauna.

  3. De multe ori si cu masina personala este greu sa te deplasezi prin oras, darmite cu mijloacele de transport in comun. La Iasi e de groaza. Sunt anumite ore cand mai repede ajungi pe jos decat cu masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.