Intalnire cu Agnès Martin-Lugand la Carturesti Verona si lansare de carte

Este imposibil sa existe vreo persoana care sa nu fi citit cartea “Oamenii fericiti citesc si beau cafea” ori continuarea acesteia ” Viata e usoara, nu-ti face griji“, scrise de autoarea franceza Agnès Martin-Lugand.

Despre cartea “Oamenii fericiti citesc si beau cafea”

Autor: Agnès Martin-Lugand

Titlu: Oamenii fericiti citesc si beau cafea

Nota mea: 8/9

Rezumat

Spre deosebire de alte carti, acest roman incepe direct cu durerea Dianei care isi pierde fiintele cele mai dragi – sotul si fiica. Diana se retrage din viata sociala, izolandu-se in casa ei din Paris timp de 2 ani. Viata ei incepe sa se schimbe din momentul in care decide sa viziteze Irlanda, o tara pe care sotul ei isi dorise mult sa o vada.

Diana se muta in localitatea Mulranny, langa malul marii, unde nu are liniste din cauza certurilor permanente pe care le are cu vecinul antipatic, Edward. De la antipatie si ura se ajunge treptat la prietenie.

Lucrurile nu sunt asa de simple pe cat par, iar sentimentele, trairile si experienta personajelor duc la alt final decat cel preconizat. Acest lucru determina cititorii sa caute al doilea volum intitulat “Viata e usoara, nu iti face griji”.

 

Despre cartea “Viata e usoara, nu iti face griji”

Autor: Agnès Martin-Lugand

Titlu:Viata e usoara, nu iti face griji

Nota mea: 8

Rezumat

Diana se intoarce la Paris si decide sa redeschida cafeneaua literara “Oamenii fericiti citesc si beau cafea”. Felix, prietenul ei, o ajuta sa isi reia activitatile obisnuite. Il cunoaste pe Oliver si lucrurile par sa intre pe un fagas. Acest om este de o rabdare infinita si face tot posibilul sa o ajute sa mearga mai departe.

Asa cum este drumul vietii, insa, lucrurile nu sunt simple. Vesti grele vin din Irlanda si viata ei este iar bulversata. In plus, se reintalneste cu Edward, iar expozitia cu lucrarile acestuia ii trezesc amintiri din perioada petrecuta in Irlanda.

Despre eveniment

Editura Trei a pus la cale o intalnire exceptionala intre cititorii romani si aceasta autoare foarte apreciata la noi in tara.

Daca doriti sa o intalniti, aveti ocazia sa o faceti curand.

Cand? Joi, 11 mai

Unde? Carturesti Verona, Bucuresti

La ce ora? 19.00

Cine participa? Autoarea Agnès Martin-LugandAlice Nastase Buciuta – editor revista Marea Dragoste, Magdalena Marculescu – director editorial Grupul Editorial Trei.

Ce se intampla? Autoarea va veni in Romania in perioada 10-13 mai pentru a lansa o noua carte intitulata ” Imi pare rau, sunt asteptata”

Despre cartea “Imi pare rau, sunt asteptata”

Autor: Agnès Martin-Lugand

Titlu: Imi pare rau, sunt asteptata

Rezumat (inca nu am citit cartea, preiau ideile de pe site-ul Editura Trei)

In stilul caracteristic, Agnès Martin-Lugand prezinta un roman emotionant despre alegerile pe care le facem in viata, despre drumul vietii care ne duce unde nu ne asteptam.

Yaël este o persoana preocupata doar de munca ei, nu isi ia vacanta si mereu este in actiune, fara sa ia vreodata pauza de la ceea ce face cu atata pasiune. Nu tine cont de sfaturi si pareri pentru ca ea considera ca nu greseste cu nimic, iar decizile luate de ea sunt cele mai bune

Recomandare

Cum este viata de ciudata…nu-i asa?

Pregateam acest articol cand am primit guest-postul scris de Iulia si am ramas surprinsa complet. Ce credeti ca a pregatit Iulia pentru articolul de vineri ? Recenzia la cartea “Oamenii fericiti citesc si beau cafea“!

In acest context, am decis sa nu scriu recenzia mea (momentan) si sa public articolul pregatit de Iulia pentru vineri. Daca sunteti curiosi sa aflati ce a scris ea, ce parere are, va invit sa reveniti pe blog neaparat, vineri 12 mai, dis de dimineata 😉

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

5 comentarii publicate

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: