Interviu O. G. ARION

Pe O. G. Arion (aka Oana sau Cici) o cunosc din mediul virtual si am discutat la telefon de cateva ori. Este o persoana deschisa, iar personalitatea ei joviala si sincera se reflecta in cartea pe care am citit-o.

13578629_572988979550744_1832308597_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am scris prima data despre carte pe Lecturi cu arome de viata, dar am publicat si pe Drumul vietii doua articole despre “Ultimul viking” si despre lansarea celui de-al doilea volum din serie – “Te voi gasi” – ce va avea loc in cateva zile.

Oana a avut bunavointa de a-si face timp sa raspunda la cateva intrebari, pe care va invit sa le cititi un pic mai jos.

1.Ce preferi: poezie sau proză?

Acum, proză. Mulţi ani am cochetat cu poezia, dar mi-a trecut. Eram în perioada de melancolie acută, numită şi adolescenţă.

 

2. Am înţeles că vei republica primul volum din serie şi pregăteşti ceva special pentru fiecare volum. Poţi să dezvălui despre ce este vorba ?

Să spun, să nu spun? Ei bine, la sfârşitul fiecărui volum veţi găsi câte o legendă, mai exact acea legendă care constituie punctul de plecare al volumului respectiv.

3. Cum ai programat să apară următoarele volume din serie?

Este foarte posibil ca volumul al treilea să fie lansat în cadrul târgului Gaudeamus 2016, adică în toamna aceasta. Cât despre următoarele nu pot să vă spun decât că vor apărea la un interval puţin mai mare. Nu am încă date concrete legate de apariţia acestora pe piaţă.

4.Am înţeles că pregăteşti o surpriză fantasy şi pentru cititorii mult mai tineri. Ne poţi da mai multe detalii? Fiică-mea abia aşteaptă !

Măi, măi, şi de unde ştii? Ţi-a şoptit o rândunică sau ai pile la autor? Da, am în lucru de câţiva ani o carte pentru copii 10+ pe care sper să reuşesc să o termin anul viitor şi care îmi este foarte, foarte dragă, pentru că, pe lângă faptul că povestea este inedită, pisicile mele sunt personaje principale.

5. Am avut sentimentul că personajul Victoria este creat după modul tău de a fi. Mă înşel?


Victoria este o persoană normală, cu defecte şi calităţi ca orice femeie, cu temeri şi momente de curaj nebunesc. Nu este predestinată să înfăptuiască tot felul de chestii măreţe, să salveze lumea sau să se transforme într-o eroină. Victoria sunt eu, tu, prietena ta cea mai bună sau oricare dintre cititoarele cărţii. Enervantă uneori, drăgălaşă, încăpăţânată- un om normal prins fără voia să într-o aventură extraordinară. Eu sunt Victoria? Poate. 😀

6. Poţi să ne spui dacă unele dintre personajele primului volum apar şi în următorul?

Personajele principale ale primului volum vor apărea şi în cel de-al doilea. Vă veţi întâlni şi cu personaje noi şi, sper, interesante.

7. Aşa cum am ajuns să te cunosc, am sentimentul că ai deja planuri pentru altă serie. Vei urma tot stilul fantasy?

Se pare că acest gen “îmi prieşte”.  Nu fac experimente, nu din teamă de a da greş, ci pentru că am convingerea că, dacă ai găsit reţeta potrivită trebuie să o exersezi până când vei simţi că eşti pregătit să mergi mai departe. Aşa că da, pentru moment rămân la fantasy.

8.Din modul în care reuşeşti să introduci în carte informaţii despre mitologie, am înţeles că îţi place mult acest subiect. Să înţeleg că este pasiunea ta?

Una dintre ele. Întotdeauna am crezut că lumea in care traim este mai mult decât putem noi vedea şi percepe, mai complexă şi mai plină de lucruri extraordinare decât vrem să acceptăm.

Se pare că am şi o latură visătoare, în ciuda aparenţelor. 🙂

***

Cred ca am reusit alaturi de Oana sa va spunem cateva secrete. Personal, recunosc ca Daria este innebunita dupa pisici, iar o carte fantasy ar fi pe placul ei. Abia astept sa apara. Poate avem noroc si apare pana in februarie cand e ziua Dariei.  Ar fi un cadou minunat pentru ea 🙂

O idee minunata ar fi ca Oana sa participe la orele de dirigentie ori la orele speciale in care sa discute cu copiii despre ce inseamna sa fii autor!

Multumesc, Oana, pentru ca esti o scumpa si incerci sa ne impaci pe toti care tragem de tine.

Asta e!

Obisnuieste-te cu celebritatea pentru momentele cand vor alerga paparazzi dupa tine pe strada 😀

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

12 comentarii publicate

  1. Eu nu-s deloc pusa la punct cu autorii contemporani, in afara de vreo 2-3 nume, nu am habar de altii. Ceea ce nu e de bine. De bine e ca voi, bloggeritele de carte existati si uite asa, mai scot si eu nasul pe afara sa vad ce se mai petrece prin cafenelele literare ale virtualitatii.

  2. Cea mai frumoasa intamplare a mea,una fericita bineinteles,a fost momentul in care am aflat ca voi fi mama,in acel moment am realizqt cat de mult mi se va schimba viata,ca voi deveni femeie si voi avea un copilas care imi va spune “mama” . Aceste trairi le poate trai doar o femeie.Cele mai frumoase intamplari din viata unei femei! Intalnirea cu sopilul ei!

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Interviu misterios alături de Oana Arion – Lecturi cu aroma de viata

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: