Invatam despre anotimpuri

Pentru pitici am avut un proiect foarte frumos si simplu care poate fi realizat indiferent de varsta si e distractiv.

Luati o foaie A4 si asezati-o pe masa de lucru. Din hartie autocolanta maro decupati 4 dreptunghiuri  mari (acestea vor fi trunchiuri de copaci) si multe dreptunghiuri mici (pentru crengile copacilor).

Impartiti foaia A4 in 4 compartimente echivalent a 4 anotimpuri: primavara,vara, toamna, iarna.

Puneti-i pe pitici sa lipeasca trunchiurile copacilor si crengile in dreptul fiecarui anotimp (acest gen de activitate…abtibilduri….ii ajuta sa capete dexteritate la degetele si face parte din grupul de activitati menite sa ajute mai tarziu la scris :D).

Apoi incepeti sa discutati despre fiecare anotimp si sa „impodobiti” copacii in functie de acestea: la primavara puneti-i sa lipeasca frunzulite de culoare verde deschis (verde-crud) ori sa coloreze, de asemenea e nevoie de flori pomilor: roz, albe…..care pot fi desenate, pot fi lipite bucatele de hartie creponata mototolita, lipite bucatele de hartie autocolanta….;la vara e nevoie de multe frunze de culoare verde inchis si de „fructele” de vara (cirese,visine…); la toamna e nevoie de frunze galbene,rosii,portocalii (cateva verzi) si nu uitati sa fie si pe jos ca un covor :D; la iarna mototoliti vata si lipiti-o pe crengi si pe trunchiul copacului.

In paralel, discutati si va jucati: cum ne imbracam in functie de anotimp, cum ne jucam, cand plecam in vacanta, ce sporturi practicam, cand incep gradinitele…..tot ce va trece prin cap :).

Distractie placuta!

 

Despre Antoaneta 2264 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

3 comentarii publicate

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,631 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: