iubito te-am jucat la poker

Iubito, te-am jucat la Poker! – Delia Mitroi (recenzie)

Iubito, te-am jucat la Poker! – Delia Mitroi (recenzie)

Nu știu ce fel de cititor ești tu, în ce categorie te încadrezi adică ce gen de cărți îți plac. Pot doar să vorbesc despre mine să să afirm că ”aparțin” mai multor categorii. Îmi schimb preferințele în funcție de starea de moment.

Recunosc însă că am câteva genuri preferate cum ar fi genul polițist/thriller, genul S.F sau distopic dar obișnuiesc să citesc și cărți de dragoste, așa, mai ușurele. Cu condiția să nu cumva sa fie ”prea serioase” adică genul ala de roman de dragoste plin de suferință și în care el sau ia, unul din ei, moare la final.

iubito te-am jucat la poker

La genul acesta literar prefer acea subcategorie de romane de dragoste cum sunt cele care îți aduc zâmbetul pe buze și speranța în suflet. În traducere ar fi genul acela de roman mai de weekend, tip comedie romantică sau telenovelă.

Optez pentru aceste gen de roman mai ușor de citit, de obicei în perioadele mai solicitante din punct de vedere al muncii, atunci când oboseala se acumulează și parcă nu ai chef sau putere de nimic altceva. Cam așa a fost și cu alegerea romanului ”Iubito, te-am jucat la poker” al autoarei Delia Mitroi. L-am ochit pe Libris.ro, mi-a atras atenția titlul și am zis, ok, de ce nu? Așa că azi o sa-ți spun câteva cuvinte despre el.

Eroii principali ai poveștii sunt doi soți, Clara și Gabriel Pavel. Ea, în tinerețe a fost model internațional. Acum e căsătorită cu Gabriel și au împreună un copil, o fetiță pe nume Sonia. Gabriel lucrează ca barman și … are o slăbiciune. E împătimit al jocurilor de noroc. Mai exact, slăbiciunea lui este să joace Poker.

Fericirea lor familială se destramă în momentul în care Gabriel, pentru a salva apartamentul în care locuiau și pe care îl pusese gaj la un joc de Poker, este nevoit să o ”dea la schimb”, pentru o noapte, pe soția lui, Clara. Dacă aceasta acceptă să petreacă o noapte de amor cu un faimos interlop atunci apartamentul familiei este salvat și aceștia nu mai rămân pe drumuri iar toate datoriile soțului ei sunt sterse.

Faimosul interlop care a câștigat-o pe Clara la poker, antieroul romanului, este seducătorul Antonio Toma. Acesta este cunoscut în lumea interlopă drept Tony Salamandra, un lider a două grupări de crimă organizată care operează atât pe teritoriul României cât și al Italiei. Tony este jumătate român și jumătate italian la origini.

Tony Salamandra o cunoaște pe Clara de ceva timp, de pe vremea când, lucrând ca model, a avut o sedință foto pe vasul acestuia. Nu s-a legat nimic între ei atunci însă Tony nu a uitat-o pe Clara. O place în continuare și chiar și-ar dori să fie împreună așa că profită de slăbiciunea pentru jocurile de noroc pe care o are soțul ei pentru a petrece măcar o noapte cu ea.

Însă lucrurie se complică. Când Clara este plecată la Tony pentru a onora datoria, Gabriel, ros de gelozie, se răzgândește și nu mai acceptă ca aceasta să petreacă nici măcar o secundă în compania faimosului și seducătorului interlop așa că se duce la vila acestuia și începe să facă scandal, cerându-și soția înapoi. Din nefericire, are loc un accident și acesta este, din greșeală împușcat.

Tony încearcă să mușamalizeze incidentul din dorința de a profita de moment și de a rămâne cu Clara. Aceasta însă nu crede tot ce îi spune Tony însă rămâne aproape de el ca să-ncerce să afle mai multe despre dispariția soțului ei. Situația se complică destul de mult mai ales că în scenă mai apare încă un tringhi amoros: Emanuel Toma (fratele seducătorului Tony), Alina (controversata soție a acestuia) și Fabian Pavel, nimeni altul decât rebelul frate al lui Gabriel Pavel.

Romanul Iubito, te-am jucat la Poker! scris de Delia Mitroi este unul care are multă acțiune, multe întorsături de situație și nu vreau să divulg mai multe. Nu mai bine descoperi singur ce se întâmplă? Eu doar ți-am dat câteva ”indicii” despre intrigă. Sigur o să-ți placă romanul dacă ești iubitor al acestui gen.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Iubito, te-am jucat la Poker! – Delia Mitroi – recenzie Drumul vieții – Editura Petale Scrise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.