Jetpack micșorează imaginile de pe blog? Soluția e banală

Jetpack micșorează imaginile de pe blog? Soluția e banală

 

De două zile îmi fac nervi pentru că orice imagine aș încărca pe blog, ea este reformatată în mod automat și toate pozele au aceeași dimensiune. Sincer, eram convinsă că de vină este tema blogului. Am întrebat pe un grup unde se discuta diverse probleme de-ale bloggerilor. Tot Claudia a venit cu ideea…e jetpack de vină, nu tema blogului.

Ce e jetpack?

E un plugin (=modul) pe care îl folosesc pentru blog. (Aveți aici detalii despre el. Stați liniștiți, textul este în limba română).

Atribuțiile lui sunt de la siguranța și protecția informațiilor (aka protecție împotriva hackerilor) până la oferirea de abonamente prin mail la articolele postate pe blog, posibilitatea de a lăsa comentarii pe blog prin conectarea la diverse rețele de socializare, găzduirea video și foto pentru postările de pe blog, copii de siguranță pentru conținutul blogului, instrumente de optimizare în căutarea motoarelor de căutare etc. Cred că v-ati făcut o idee de ce (încă) tolerez prezența lui pe blog, nu?

De ce am folosit verbul “a tolera” în legătură cu jetpack?

Simplu! Din când în când, specialiștii care se ocupă de acest plugin fac diverse updatări/optimizări și la mine apare frumos un mesaj că e musai să dau click să upgradez pachetul acesta de date dacă mai vreau să funcționeze în parametrii optimi.

Ce optimizare a făcut ultima dată jetpack?

De două zile, nu pot să încarc poze la dimensiuni mari pentru că Jetpack le micșorează în mod automat. Nu neg. Ideea lor nu e rea pentru că încearcă să ajute bloggerii să nu încarce poze prea mari care se deschid foarte greu (îngreunează încărcarea optimă a paginii). Problema e că dimensiunile setate de ei erau mult prea mici pentru ce am eu nevoie. Am încercat în fel și chip să uploadez fotografii. Am schimbat dimensiunile. Degeaba! Am căutat pe net, dar tot ce am găsit mă îndruma cum să micșorez pozele, nu cum să rezolv situația.

Am găsit și un articol care explica cum să faci un cont pe ImageShack unde încarci poze, preiei linkul și pui imagini-link pe blog. Prima lună este gratuită, apoi faci abonament anual care nu e mare dacă stai să calculezi cât vine pe lună (circa 20 euro/an).

Ce soluție am găsit?

Una ieftină, dar am căutat un pic pe blog. Se intră pe pagina de administrator –>Jetpack—>Setări—>Writing.

Dați scroll pe pagină până ajungeți….aici! La media, deselectați cele două butoane.

Ați făcut acest lucru? Bun! Acum ștergeți cache-ul din browserul de internet pentru că altfel nu veți vedea modificările făcute. Sau folosiți alt browser 😀 Nu știți cum să ștergeți datele de navigare? Am scris mai demult un articol despre acest subiect. Click aici pentru detalii.

Sper ca acest articol să fie util bloggerilor începători sau celor ca mine care dau de necaz când nu îl caută 🙂 ))))

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

11 comentarii publicate

  1. M-ai pierdut pe drum. Nu e de mine. Nu am blog si bine ca nu am altfel mi-as prinde urechile la fiecare modificare.

    • Asta e nimica toată. Sunt probleme mai grave de atât la care e greu să le fac față. Am apelat și eu la cineva care se pricepe în momentul în care m-am blocat.

  2. Nu stiu cum de la tine optinea aia era setata ca fiind de la sine activata. La mine nu e asa. Deci nu am avut probleme. Insa ceva tot au facut pentru ca acum nu mi se mai deschid pozele in alta fereastra 🙁

    • Asa cum ti-am spus si aseara pe fb, eu nu am intrat pana acum pe setarile de la jetpack. Am zis ca nu ma pricep si e mai sigur sa imi vad de ale mele si sa nu fac vreo boacana. Deci nu aveam cum sa activez acea setare. Posibil sa fie vorba de o actualizare jetpack. Habar nu am cum functioneaza. Cert e ca acum 3 zile am actualizat jetpack, acum 2 zile au inceput problemele cu pozele incarcate in articole.
      Nici la mine nu se deschid pozele in fereastra separata, dar asta mai demult, nu de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.