Joc cu litere

De saptamana trecuta, Daria participa la o scoala de vara unde se pare ca se distreaza de minune alaturi de ceilalti copii. Imi povesteste ce jocuri fac, dar – sincer – uneori nu inteleg chiar tot! Are atat de multe sa-mi spuna si se grabeste asa tare, sunt atat de multe detalii….off, dureaza pana inteleg ideea 😀 …deh, am imbatranit!

Dimineata, mi-a propus un joc (a adaptat ceva ce au facut joi la cursuri la ceea ce o interesa pe ea 😉 ): se deseneaza un copac. Conturati frunze in interiorul carora scrieti cuvinte, amestecand literele. Pe cealalta parte, desenati acelasi copac, dar frunzele vor contine varianta corecta a cuvintelor 😉 . Eu am propus sa facem un chenar langa copacul cu litere amestecate unde sa treaca fiecare cuvant corect. Dupa aceea sa verificam daca cele doua variante corespund 😉 Pentru a simplifica lucrurile, i-am cerut sa numeroteze frunzele 😉

Puteti sa va alegeti o tema: o carte/poveste, numele prietenilor/familiei/ jucarii care sa corespunda cuvintelor scrise pe frunze.

Ca sa fie mai interesant, am ales sa scriem cuvintele in romana, dar si traducerea lor in engleza (pe aceeasi frunza) 😀 Sa stiti ca s-a descurcat de minune! Ea este cea care a scris literele amestecate ale numelor, am ajutat-o putin la cuvintele celelalte (dar nu prea avea nevoie de ajutor). Am fost mandra de ea pentru ca reusit sa aseze literele in ordinea corecta indiferent ca era vorba de cele in limba romana sau de cele in limba engleza.

S-a distrat si Andrei alaturi de noi si ii tot spunea Dariei ce cifre sa scrie pe frunze 🙂

Iata ce a iesit la noi:

Despre Antoaneta 2264 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

  1. Superb! Aveti idei minunate! Imi place ca ,,intrati” in jocul copiilor indrumandu-i si continuand ideile lor! Sunteti o mamica ,pe cinste”! Desi nu am scris sa stiti ca am citit toate articolele dv. care sunt foarte interesante, instructive si educative! Sper sa le citeasca tot mai multi parinti care au copilasi si sa va urmeze sfaturile! 🙂

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,702 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: