Un Crăciun altfel
Free image from pixabay

Joc de imaginație: un Crăciun altfel

Zilele acestea am tot discutat ori am auzit discuții despre un Crăciun altfel și mi-am dat seama că sunt mulți oameni care s-au plictisit de viață așa cum e ea, care își doresc altceva. De aici mi-a venit ideea unui joc de imaginație:

Ce aș face pentru un Crăciun altfel ?

1.am pleca pe o insulă

Cred că am mai spus la un moment dat că mi-aș dori să petrecem un Crăciun altfel, undeva pe o plajă. Aș dori să descopăr cum e de partea cealaltă a lumii, cum te simți petrecând un Crăciun altfel îmbrăcat în haine de vară. Nu sunt mare fan al zăpezii cu toate că sunt născută iarna, dar nici nu neg bucuria de a ne da cu sania, de a face un om de zăpadă. Cunosc oameni care și-au dorit atât de mult să plece în partea cealaltă a lumii pentru o vacanță încât au sfârșit prin a se muta definitiv acolo. Mă tentează și pe mine, nu zic “nu”. Soțul nu vrea să plecăm, dar eu aș pleca măcar într-o vacanță prelungită 😀 Familia la care mă refer a plecat într-o vacanță de o săptămână, apoi și-au dat seama că vor să locuiască definitiv pe un alt continent. S-au întors în țară, au vândut bunurile pe care le aveau și au achitat ce credit nevoi personale aveau și au plecat. Din ce văd eu pe facebook se simt foarte bine, s-au adaptat complet atât ei, cât și copiii, plus că sunt foarte fericiți și relaxați. Ceea ce îmi doresc și eu.

Un Crăciun altfel
Free image from pixabay

2.ne-am face de cap la Disneyland

Această variantă a venit în urma discuției cu Daria. Cu toate că mai sunt câteva luni până la ziua ei, a început (ca de obicei) să își facă planuri de acum: pe o insulă, la Disneyland, la mall. Mda…variante de variante, nu? Inițial am încercat să îi explic pur și simplu că o vacanță la Disneyland (ca să fie un Crăciun altfel sau de ziua ei) ar costa mai mult și că ar trebui să ia în calcul multe cheltuieli. Ca orice copil, a venit cu ideea rapidă: fă un credit sau un împrumut nevoi personale și gata! Da, e bună la găsit soluții, nu? Am încercat să îi explic faptul că un credit nevoi personale nu se face așa … ca să te afli în treabă, ci cu un scop. În plus, eram curioasă de unde a auzit ea și dacă știe ce înseamnă credit nevoi personale rapid. Răspunsul a fost pe măsură: colegii ei au povestit că părinții au plecat la Roma, Paris ori Veneția după ce au făcut un asemenea credit.

Un Crăciun altfel
Free image from Flickr

3.am petrece un Crăciun altfel în Maramureș

Aceasta este una dintre dorințele mele cele mai aprige. Nu e vorbă că ar fi neapărat un Crăciun altfel, cât că ar fi vorba de un Crăciun tradițional. Mi-aș dori să mergem cu sania trasă de cai, să descopere copiii și alte tradiții decât cele de aici din sud. Acum câțiva ani am petrecut un Crăciun altfel la munte, dar s-a dovedit un pic dezamăgitor pentru că la acel hotel nimic nu era așa cum crezusem. Acum aș prefera să mergem la o pensiune ori într-un loc unde chiar să se păstreze tradițiile.

Un crăciun altfel tradițional
Free image from pixabay

4. ne-am distra în țara lui Moș Crăciun

Uite taman așa! Cu toate că ambii copii știu că Moș Crăciun nu există ca atare, ci este vorba de o stare de spirit, un Crăciun altfel ar fi distractiv și ar aduce amintiri nemaipomenite. Nu am văzut decât la televizor fotografii din Laponia, dar cred că ar fi nemaipomenit să descoperim ofertele pentru o asemenea vacanță.

Un Crăciun altfel în Laponia
Free image from Wikimedia Commons

 

Voi ce fel de Crăciun altfel ați dori să petreceți? Sau preferați un Crăciun clasic?

 

 

 

Despre Antoaneta 586 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

19 comentarii publicate

  1. Nu-mi place sa petrec sarbatorile departe de casa. Am incercat, dar nu m-am schimtit acasa. Si totusi un Craciun in Maramures nu as refuza.

  2. As prefera un Craciun clasic. Nu in tari exotice. Daca zapada nu e, parca nici Craciunul, chir acasa, nu mai are asa farmec. Mi-ar place totusi sa merg in Maramus daca ar fi asa ca in poza de aici :)) Adica de vis :p

  3. Wow, ce de locuri superbe, iti mergr mintea nu gluma, ceea ce mi se pare super interesant e ca destinatiipe sunt la poluri absolut opuse, super tare ideea.

  4. Ah, daca ti-as povesti de cate ori am visat si eu sa petrec sarbatorile de iarna stand la plaja pe o insula, imbracata cat mai sumar posibil… Inca mai am sperante ca se va intampla asta intr-o zi.

  5. Decat sa stai acasa, sa bucataresti, sa pui mese intinse, sa speli vase, mai bine iti iei familia si pleci undeva. O idee excelenta. As vrea in Maramures sau Bucovina, sunt patrioata 🙂 🙂 🙂

  6. eu oscilez intre Maramures si Laponia pentru ca sunt fan zapada si chestii specifice de Craciun. Locatiile calde nu mi-ar placea. La Disneyland, in schimb, as merge, dar nu stiu daca neaparat de Craciun ca imi imaginez ca este si aglomerat in perioada respectiva.

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: