Free image from pixabay

Jurnal despre mine

De ceva vreme nu am mai scris file din jurnal așa că azi revin cu un articol în care îți povestesc cum au fost aceste zile.

Copiii

Școala merge, dar nu merge. Adică ei s-au adaptat rapid, dar școala nu merge că nu are picioare 🙂 ))) Scuze! Nu m-am putut abține! Dădeai dovadă de prea multă concentrare crezând că voi scrie cine știe ce! 😉

Pe scurt, un lucru e bun că fiecare învață pe altă tură la școală. Se văd schimbările. Am mai mult timp pentru Andrei. Deja scrie mult mai frumos decât anul trecut (a se înțelege că e cât de cât lizibil scrisul!). A venit azi cu „Felicitări!” scris pe lucrarea la mate. Nu a avut nicio greșeală și abia au învățat despre cifrele romane. Este adevărat că el are norocul că Daria e mai mare și deja știa ceva-ceva despre ele.

Daria a luat 10 la istorie și a devenit asistenta profesoarei pentru o oră. A fost bucuria ei. Îi place să stea la tablă 😛 În plus, alături de 3 colegi, are de pregătit un proiect la geografie, despre  Uranus. Vor veni la noi să pregătească materialul. Alegerea locației a fost motivată de mai mulți factori: (1) avem mult mai mult spațiu la dispoziție pentru ei, (2) avem imprimantă, (3) avem multe materiale despre Cosmos (vă aduceți aminte de articolele de pe vechiul blog unde povesteam despre lecțiile noastre! de la materiale simple până la unele complexe, atât în română, cât și în engleză), (4) Daria are experiență cu proiectele de acest gen (la fosta școală făcea destul de des, dar la fel lucra și cu mine…) Deci…q.e.d.

Peste o săptămână, Daria va participa la Olimpiada de Lectură. Cred că mai entuziasmată sunt eu decât ea. Pentru Daria pare ceva….firesc…să meargă la școală într-o zi de sâmbătă 😛 Clar, habar nu are ce înseamnă Olimpiadă!

Rex

E mai flămând ca niciodată. E frig afară și îi e foame de nu se poate spune. Toată vara și-a bătut joc de mâncare și o întindea prin toată curtea. Acum papă tot ce prinde! O să ne mănânce urechile!

Noi

Soțul meu e mai stresat decât oricând. Are multe pe cap și aproape că nu e timp nici să vorbim…normal! Am reușit să înmatriculăm Fordul. Nu a găsit numerele pe care le vroiam, dar nu e rău nici așa. Am schimbat literele pe care le foloseam la vechile mașini. Acum folosim abrevierea de la numele nostru de familie 😉

Eu…hmm….parcă plutesc în derivă. Când vreau să merg într-o direcție, apar oportunități din direcția pe care deja mergeam. Unele uși se închid, altele se deschid…Sper doar ca cele deschise să depășească nivelul celor închise. Îmi doresc  enorm să merg pe o anumită direcție. Învăț. Zilele acestea am primit o lecție de la Laurențiu, care îmi este mai mult decât utilă. Sper să merg pe direcția dorită. Nu știu dacă voi reuși, dar e ceva ce îmi doresc din inimă. Dacă nu pot demara o afacere pe placul inimii mele măcar să fac ceva ce îmi place mie!

Azi vorbeam cu Nico, o prietenă foarte bună, și am realizat că eu chiar mă simt de parcă aș avea 50 de ani…deși mai am mult și bine până atunci! E vorba de sufletul meu. Așa de bătrân îl simt!

Planuri

Ca să nu mă plictisesc, am decis că cei mici vor avea prioritate 0. Adică….reluăm lecțiile.

E foarte adevărat că Andrei e cel care urmează un program zilnic, dar lui îi permite orarul să facă lucruri extracuriculare. Încercăm să integrăm zilnic lecții de la lectură (simplă ori tehnică) până la matematică din culegere și engleză. Am primit cărți de franceză de la libris și vom începe lecțiile de săptămâna viitoare.

Cu Daria nu am avut efectiv cum să fac ore suplimentare. Cele 6 ore zilnice, temele și oboseala își spun cuvântul. Pentru că avem probleme și la matematică nu e așa cum ar trebui (a se înțelege că profesorul nu predă materia necesară ceea ce presupune ca la finalul anului să aibă lipsuri din materie!), am decis să comand o culegere și un manual după care să lucrăm. Am descoperit că anul trecut învățătoarea nu a terminat materia ceea ce presupune niște lipsuri la gramatică. La partea de compunere nu sunt probleme majore. Deja e selectată pentru Olimpiada de Lectură. Intenționez să inserez , în măsura în care se poate, ore de gramatică a limbii engleze, lecții de introducere la limba franceză, exerciții la mate. La ea mi se pare cel mai complicat din cauza orarului. Vreau să aibă timp liber, să nu o sufoc aducând multă materie de învățat, dar nici să rămână în urmă comparativ cu alți copii din generația ei.

Planuri pentru mine…nu am concret în afară de ceea ce doresc din inimă să schimb. Momentan sunt în expectativă!. Țineți-mi pumnii să reușesc!

Poza zilei/perioadei

Free image from pixabay
Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

6 comentarii publicate

  1. multa bafta dariei! ia-o usor, lucrurile bune se intampla pur si simplu! eu am renuntat sa ma mai agit pentru orice, iau lucrurile ca atare si chiar am fost destul de multumita in ultima perioada. adevarul e ca aki mi-a inseninat viata si chiar mi-a prins bine concediul saptamana asta!

  2. Te invidiez pt timpul pe care il petreci cu copiii! Simt ca îmi scăpa toate din mâini. In weekend copiii prefera sa stea la ai mei la curte, dar au si un motiv in plus. Le-am luat un beagle frumos foc si il ținem acolo. Păcat doar ca eu doar in weekend sunt libera. Lucas începe sa aibă atitudine: lecțiile le face obligat si nu vrea nimic in plus. Mi-a spus ca nu înțelege de ce s-au inventat temele. Roxi se axează pe biologie si chimie, a început sa învețe pt facultate, insa are o grămadă de proiecte la celelalte materii. Mai ales la limbi: se filmează in grup si au cate un subiect periodic. Hai ca m-am descărcat si eu! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.