Jurnal despre mine…despre prietenie

E marți și tocmai am realizat că sâmbătă nu am scris postarea obișnuită de jurnal despre mine așa că…îmi fac “datoria”. Astăzi vreau să vă vorbesc despre prietenie.

Astăzi

Este marți, prima zi de august.

Afară

E o vreme tipică de vară, cald…adie ușor vântul, dar mai rău face pentru că intensifică starea de caniculă.

Rex

Nu are chef de mâncare (poate din cauza căldurii), dar îi latră pe vecini chiar dacă sunt la distanță mare de curtea noastră. Poate vrea să le spună că se simte singur pentru că cei mici nu vor să iasă afară din cauza căldurii.

Copiii

De ieri au început să lucreze ușor-ușor, câte puțin …Andrei a lucrat de pe un caiet de lucru (exerciții de înmulțire) de la Editura Gama. Daria a tradus o cărticică de la Usborne Books. Ambele erau în biblioteca noastră de multă vreme. I-am promis Dariei că, în vara aceasta, ne vom axa pe gramatica limbii engleze. Acum sper să îmi vină inspirația să îi explic pe înțelesul ei. Momentan, am luat din bibliotecă două cărți de lucru de pe vremea când eram eu în gimnaziu. Sper să îmi vină o idee ca să adaptez la nivelul ei de înțelegere.

În rest…se joacă pe lumile create pe internet în diverse jocuri, vorbesc cu prietenii și așteaptă să plecăm în concediu. Bine, la drept vorbind Daria așteaptă să se întoarcă prietena și colega ei din vacanță pentru a se întâlni la joacă. Andrei nu vrea să se gândească la școală, dar mă tot întreabă când îl înscriu la un curs de programare pentru copii. În acest sens, dacă aveți vreo recomandare, să știți că e binevenită!

Noi

Avem treabă, dar …de câteva săptămâni să zicem că observăm cum se cerne grâul de neghină. Oameni pe care îi consideram prieteni încep să își arate colții. Sper să avem forță să trecem peste loviturile date de prieteni.

Proverbul zilei

Ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă apăr singur!

Imaginea zilei

(free picture from public domain pictures)

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

8 comentarii publicate

 1. Lucas sare peste pagini in caietul de vacanță, dar nu ma lasă inima să-l pun serios la treabă. 🙂 Nu stiu dacă sunt eu însămi o prietenă foarte buna. Ma las acaparată de probleme si alte chestiuni și nu dau un semn cu săptămânile. Am vreo două prietene care nu ma lăsa sa ma distanțez si le iubesc pentru asta. Familia vine pe primul loc. Nu te lăsa dezamăgită, Antoaneta! Relațiile adevărate rezistă la orice.

  • Nu am ce sa fac de data aceasta, Claudia. Am ajuns la concluzia ca oamenii se schimba, dar nu mereu in bine, si e imposibil de multe ori sa te mai poti adapta la ei/la prietenie daca iti dau in cap si fug cum s-ar spune.
   Nu pot spune ca sunt dezamagita pentru ca incepusem sa ma astept la asa ceva.

 2. de cele mai multe ori prietenii sunt cei care își arată colții tocmai când ar trebui să fie fie alături. ceea ce e foarte trist. dar în felul ăsta realizezi pe cine păstrezi prieten și pe cine nu. eu și acum mă chinui cu fii-mea că nu vrea să scrie în caietul de vacanță. dar trebuie. mai e puțin și incepe scoala.

  • Prietenii și familia dau, de obicei, cele mai mari dureri de cap. Problema e că, de data aceasta, nu e vorba doar de o ceartă, ci și de relații de afaceri distruse de doi “prieteni” de treabă.
   Caietele de vacanță sunt deja începute de 2 săptămâni, dar am zis să mai schimbăm registrul ca să nu se plictisească 🙂 ))))

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: