jurnal despre mine

Jurnal despre mine…jurnal un pic altfel

Săptămâna aceasta a fost una dintre cele mai obositoare din ultimele luni. Dincolo de faptul că nu am dormit bine, că nu am dormit suficient, stresul și grijile s-au adunat suficient de mult încât am „reușit” să plâng de câteva ori pentru că efectiv nu mai rezistam. (Cei care mă cunosc știu că eu nu plâng!) Azi este despre un jurnal un pic altfel…jurnal despre mine

Nu voi scrie de ce sunt stresată pentru că ar fi nevoie de o bibliotecă întreagă, dar voi scrie cum mă simt.

…în derivă

Vi s-a întâmplat să simțiți că nu știți ce faceți? Să vă simțiți de parcă ați pluti pe un râu, de parcă ați fi în derivă și nu ați ști unde vă duce curentul? Nu știți dacă ajungeți la mal ori la o cascadă…

…în ceață

Sentimentul cel mai neplăcut este să nu „vezi” în jurul tău, să încerci „să deschizi” ochii, dar să nu îți dai seama ce vezi…drumul e vag și nu știi încotro s-o apuci…care e drumul corect?

…sub lupă

Timp de mai multe zile am încercat să colaborez cu cineva pentru a scrie articole. Pfff….nu am reușit. De obicei, nu iau personal critica, ci încerc să învăț din ce mi se spune. Dar …dacă explicațiile nu sunt clare, devin confuză și nu înțeleg de ce sunt sub lupă? Ce e greșit? E ceva corect pe acolo? Care sunt regulile de urmat?

Decizii, decizii…

Pe fondul de stres, oboseală, insomnie etc, aceste critici m-au dărâmat atât de tare încât nu am fost în stare să mă apropii de laptop în primele zile din săptămână. În clipa în care am luat decizia să închei complet și definitiv acea colaborare, parcă mi s-a ridicat de pe ochi vălul de ceață, de pe umeri greutatea lumii…

Ați observat deja câte articole am reușit să scriu în ultimele zile, nu? A fost ca o eliberare acea întrerupere de colaborare. A fost prima dată când am realizat că a lua o decizie (chiar dacă e dificilă și cu implicații) reprezintă și o modalitate de a-ți vedea de viața ta. Niciun bun material nu merită sănătatea mea mentală.

De circa 10 zile am reușit să mă dumiresc și să decid ce să cumpăr pentru Daria ca să lucrăm și să recuperăm ce s-a pierdut anul trecut. Am primit deja o comandă, zilele următoare vin restul de materiale. Voi povesti despre materialele alese.

Atenție! Sunt cumpărate de mine! Nu primite de la edituri/librării! Vă spun acest lucru ca să nu vă imaginați că voi scrie un articol ca să fac reclamă. Mulți dintre voi știu deja că am comandat materiale pentru a învăța limba franceză. Voi scrie și despre ele, evident.

Voi explica de ce și cum vom proceda ca să ajungă acolo unde era când a venit la această școală. Și de ce mi-a fost greu să aleg materialele potrivite. Nu că acum aș ști dacă am făcut alegerea bună, dar …cel puțin așa sper!

Pentru că Dumnezeu închide o ușă, dar deschide o fereastră…finalul meu de săptămână s-a luminat cumva. Am încheiat acea colaborare, dar câteva raze de lumină au pătruns un pic pe drumul nostru. Faptul că Andrei e mai relaxat și râde, că Daria a învățat cum să reacționeze într-o situație dificilă, că încerc să mă ridic la nivelul încrederii pe care acești copii o au în mine….ei bine, fac eforturi să fiu așa cum vor ei, cum au nevoie ei, cum aș vrea eu să fiu.

Tatuajul va mai aștepta un pic. Culoarea la păr nu! Azi o duc pe Daria la olimpiada de lectură (prima ei olimpiadă și are emoții!), apoi plec la cumpărături. Dacă găsesc vopseaua potrivită bine, dacă nu…voi comanda de pe net (am tot scris despre site-urile pe care le-am descoperit așa că e momentul să pun în aplicare teoria!).

Nu îmi place cum m-a tuns coafeza. Asta e vina mea! Am mers la altcineva și acea persoană era mai preocupată să bârfească cu cineva decât la tunsoarea mea! O să îmi schimb coafura. Nu știu dacă am timp azi, dar zilele următoare sigur o voi face!

Simplu fapt că reușesc să fac niște planuri, că încerc să croiesc un drum…e un pas înainte pentru mine mai ales dacă mă gândesc la starea emoțională pe care am avut-o până miercuri-joi. Pas cu pas, sper să merg pe drumul meu…care o fi acela…

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

5 comentarii publicate

  1. Ma bucur ca ai trecut cu bine peste toate neplacerile pe care le-ai avut. Un sfat daca imi este permis: nu te mai consuma pentru toate nimicurile.

    • NU, acel test l-am trecut cu brio. Au explicat de la inceput ce vor si a fost totul foarte bine.
      E vorba de o agentie pentru care as fi scris articole ce urmau sa fie publicate pe site-uri de stiri sub forma de comunicate.

  2. Si eu am avut o perioada extrem de dificila. Chiar nu am lasat sa se vada si aparent am parut ok. La un moment dat chiar am cedat nervos si intr-un loc nepotrivit. Prea multe adunate si am refulat. Dar acum sunt ok, m-am eliberat.
    Poti observa ca nici in online nu am fost la fel de activa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.