Jurnal diferit

Jurnal diferit

Azi a fost o zi obositoare (un pic), agitată (mai mult), emoționantă (per ansamblu), plină de semne de întrebare (foarte multe). Abia acum am reușit să mă adun și mi-a venit ideea să scriu un jurnal diferit.

Astăzi aș dori să îmi imaginez cum ar fi o zi din viața mea dacă aș putea face tot ce mi doresc și ce visez. Cine mă însoțește în această lume imaginară? Sunt curioasă câți din voi vor vedea ce e adevărat și ce e imaginar din rândurile de mai jos.

E o zi senină de toamnă. Frunzele colorate se aștern pe jos precum un covor plin de viață. Rex se joacă cu frunzele și aleargă după vrăbii, certându-le că nu îl lasă să le prindă un pic și să le smotocească.

Copiii își fac de lucru și caută idei pentru zilele lor de naștere. Au decis că nu mai vor să își aniverseze zilele de naștere cu petreceri, ci vor ceva special. Ca de obicei, caută pe net și se distrează când găsesc ceva ce li se pare amuzant. Apoi vin la mine să îmi arate și mai ales să îmi spună interpretarea lor la ceea ce citesc.

Evident, nu durează mult și ajung la pagini dedicate lui Smiley. În urmă cu câțiva ani, era cântărețul preferat al Dariei. Cred că „Acasă” a sunat la noi în casă de n ori până ne-am săturat toți de melodie pentru că o știam pe de rost.

Râd ei ce râd, apoi își dau seamă că ceea ce au găsit e serios. Idei le vin, evident! „Mami, la nunta mea vreau să cânte Smiley! Sau Andra!” strigă Daria. Îmi sare inima din piept (din varii motive! știți voi!) Noroc că nunta aia e peste vreo 10 ani așa că mă calmez subit. Nu durează mult și le vine altă idee. „Mami, dar Cami (adică verișoara lor de 24 de ani) când se căsătorește?

Uite! Am căutat pe net Smiley pret nunta și Smiley contact, Smiley telefon, Smiley preț concert și nu mai știu câte variante. Cred că poate să îl cheme să cânte când se căsătorește!” Încerc să îi liniștesc pe nebuni! Întâi să aibă un prieten drăguț și apoi vă faceți voi planuri pentru nunta ei!”

Atât mi-a trebuit! Acum caută idei cum să se îmbrace! Daria, nu Andrei! Lui nu îi place să se îmbrace în costum. Daria e mare fan al ținutelor elegante. După ce se plictisește (nu doar că mă plictisește pe mine tot venind să îmi arate diverse ținute pentru nuntă!), începe să caute idei de coafuri.

După un timp îi trece. Se plictisește (din fericire) și trece la altă idee. „Dar Ionuț (vărul lor de 25 de ani) când se căsătorește?” Reușesc cu greu să îi liniștesc. „Când o avea prietenă și o dori să se lege la cap!” răspunde Andrei mândru de el.

Stau ei un timp, apoi revin la mine…”auzi, mami! tu glumești, nu? noi credem că se vor căsători și tu nu ne spui!”

Tic-tac-tic-tac!
Am reușit să mă trezesc din somn râzând în hohote! Auzi și tu! Smiley, Smiley contact, Smiley telefon, Smiley pret concert…așa se întâmplă când lași copiii să caute pe net ce le trece prin cap. Și unii părinți se tem că ei caută jocuri și videoclipuri nebune! Nop! Ai mei plănuiesc nunțile verilor mai mari 😛

Din hol se aud șoapte! „Lasă că mă fac eu mare! Ajung la liceu și merg la balul bobocilor! Sigur acolo va veni Smiley să cânte!” „Eu zic să vorbim cu tati. Poate îl cunoaște pe primar și îi spune să îl cheme pe Smiley la zilele orașului!”

Pff….când mă trezesc oare?

Îl aud pe Andrei fredonând „Mi-am pierdut buletinul”…mda….anul trecut ne înnebunea el cu ceva…

Mă întreb ce melodie le va atrage atenția anul acesta. E clar că de Smiley nu scap!

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

13 comentarii publicate

  1. Ne place Smiley. Credeam ca ne vei spune cum a fost la inceperea noului an scolar, ce probleme ai intampinat, ce nemultumiri ai tu si copiii.

    • Nu, prima zi nu vine niciodată cu probleme…următoarele sunt furtunoase!
      Dar oricum, deja mă cunoașteți…eu încerc mereu să văd partea plină a paharului. Rar mă exprim dur….doar dacă sunt supărată rău de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.