Free image from pixabay

Leapșa: 5 defecte care îmi dau bătaie de cap

5 defecte care îmi dau bătaie de cap

Free image from pixabay

Știți vorba aceea, nu? De ce îți e frică, nu scapi! Mili a conceput o provocare de la care, evident, nu puteam lipsi 🙂 ))) Așadar, am fost provocată să vă prezint care sunt cele 5 defecte care îmi dau bătăi de cap. Sincer, sunt mai mult de 5 (mai ales dacă îi asculți pe cei din jurul meu 😀 ), dar mă voi strădui să mă rezum la următoarele:

1.Nu am răbdare deloc

Nu sunt genul de om care să aibă răbdare să facă ceva. Din acest motiv nu pot să pregătesc prăjituri sofisticate. Nu am răbdare cu oamenii nesimțiți. Nu am răbdare și stare când am un plan de acțiune. Nu am răbdare cu proștii. Nu am răbdare să suport să mi se repete aceleași lucruri ca la nebuni. Nu am răbdare să citesc ceva care nu îmi place. ETC!

 

2.Nu sunt mereu diplomată

Uneori am impresia că viața e făcută să te învețe să taci. Uneori e bine să fii diplomat și să nu dai cu m..în fasole. Eu mai greșesc. Bine, greșesc mai des decât aș vrea. Nu mă pot abține de multe ori pentru că, deși nu vreau să jignesc oamenii, nu suport nici ca acei oameni să profite de mine ori de copiii mei, să încerce să îi tragă de limbă pe copii ca să obțină informații, nu sunt diplomată când sunt verificată pe unde am fost și de ce (nu, nu soțul!). Fac eforturi să răspund frumos, dar ce e  prea mult…deja nu mai suport. Nu răspund obraznic. Nu sunt capabilă să fiu atât de nesimțită, dar răspund de așa natură încât sper ca acea persoană să înțeleagă că, dacă până atunci nu i-a păsat unde sunt vreme de ore, zile etc, nu văd de unde brusca dorință de a ști tot ce se întâmplă în viața mea!

 

3.Nu am învățat să amân lucrurile

Soțul meu îmi reproșează mereu că nu selectez treburile de făcut. Nu consider că e neapărat un defect, dar atât insistă că nu trebuie făcut totul în clipa x, încât voi trece acest lucru la defecte. Din punctul meu de vedere, a onora o înțelegere, a răspunde cuiva atunci când dorește să discute/negocieze ceva, mi se pare normal. Sunt conștientă că unor oameni nu e musai să le răspunzi pe loc, atunci fac eforturi să îmi impun să aștept măcar 24 de ore! E un efort, credeți-mă! Și, spre surprinderea mea, atunci când amân anumite lucruri, nu e așa de rău precum mă tem de fiecare dată.

 

4. Nu pot uita jignirile

Cum zicea și Mili, iert, dar nu uit. Nu pot. Conștiința mea nu mă lasă. E ca un ceva acolo în minte care mă anunță din când în când că în urmă cu x timp s-a întâmplat ceva și persoana aceea va plăti pentru că sigur viața i-o va da. Nu vreau să îi dau eu lecția, am învățat de ceva timp că viața chiar le dă peste nas celor care fac rău. Problema e că nu le dă suficient ori nu au ei conștiința propriilor fapte ca să înțeleagă lecția.

 

5.Mă plictisesc repede

Sunt genul de om care are nevoie de provocări periodice. Mă plictisesc repede de multe lucruri. Am învățat să nu îmi asum răspunderea că fac un lucru decât dacă sunt sigură că voi face pe d…în patru să rezolv totul! Pentru că mă cunosc. Posibil ca acesta să fie motivul pentru care citesc extrem de rar serii de cărți. Am observat că pot citi 3 cărți în serie una după cealaltă, 5 dacă mă forțez! La fel mi se întâmplă și cu alte lucruri în viață!

Free image from public domain pictures

Ca să nu vă plictisiți, vă provoc să ne povestiți care sunt cele 5 defecte majore pe care le aveți 😉

CristinaAna, Claudia – vă provoc!!!

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

25 de comentarii publicate

 1. Nu-mi vine sa cred ca, desi iti citesc articolul dupa ce l-am scris pe al meu si nu m-am inspirat deloc de la tine, constat ca ne asemanam atat de mult. Si eu stau prost cu rabdarea si cu diplomatia, sunt orgolioasa si nu uit si nu iert pe cine ma calca pe bataturi si ma plictisesc rapid.

 2. Ma regasesc in cele cinci „defecte” ale tale, dar as mai adauga unul care pentru mine trece pe primul loc. Am foarte mare incredere in oameni, desi mi-am luat-o de multe ori.

 3. Aceste declaratii vor fi folosite impotriva ta la proces :)))
  Bai eu ma amuz cand ma citesc persoane cunoscute si apoi plini de invidie imi dau cate un ghiont.
  Nu stiu daca as avea curajul sa-mi etalez defectele, desi am multe. Sunt o #Imperfecta si un #Antiexemplu ( a se citi cu hastag, da?). Daca mi le etalez inseamna ca le recunosc, iar eu nu recunosc nimic. Glumesc. Toate ca toate, dar semanam mult. Ma regasesc la 1,2,4 si 5. As mai adauga si faptul ca ma enervez repede si nu-mi place ca cineva sa imi faca observatie fara sa aiba dreptate.

 4. Anto, daca fiecare am fi perfect sigur ne-am plictisi, insa aceste blogguri ne ajuta sa deschidem noi portite catre alte aventuri.
  Credeam ca vei sta linistita la provocare, am vrut sa ma revansez pentru nebunia anterioara, dar cum sa rezisti tentatiei. :)) Era prea mult suspans.

 5. Cred ca am mai multe, dar unele ma deranjeaza si pe mine. Uneori aman prea mult sa rezolv lucrurile, nu pot fi consecventa, ma enerveaza cei care cred ca stiu dar nu stiu. Nu mai spun. Gata.

  • Oh, ai dreptate! Si pe mine ma enerveaza rau cei care au impresia ca stiu tot si incearca sa iti dea lectii!
   Stii cine e cel mai cel? Omul care nu are copii, dar iti da lectii de educatie, nutritie etc. Ah..stai ca mai sunt…proaspetele mame care au impresia ca tot ce citesc e valabil si incep sa te critice ca (nu) faci ca la „carte”

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. Cinci umbre ale Potecuţei | Poteci de dor
 2. Leapsa celor 5 defecte | adropofinspiration

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.