Imagine preluata site Elcora Piscine

Leapșa: 5 lucruri pe care nu am apucat să le fac în vara asta

5 lucruri pe care nu am apucat să le fac în vara asta

De ceva vreme nu am mai inițiat o leapșa, nu credeți? NU vă faceți griji pentru că nu vă voi provoca la ceva greu, ci doar să o probă de sinceritate 😉

Imagine preluata site Elcora Piscine

1.constructia unei piscine 

La așa ceva știu sigur că nu vă așteptați. Am ales să încep cu acest subiect pentru că mi-am adus aminte de un articol scris anul trecut (aproximativ pe vremea asta) despre piscine, în speță despre Elcora Piscine de unde intenționam să comand ceva special care să se încadreze în curtea noastră. La acea vreme povesteam (pe celălalt blog) despre planurile pe care le am pentru vara lui 2017. Uite că a trecut vara și eu am uitat complet din cauza altor lucruri pe care le-am avut de rezolvat.

Mda, nu am avut timp nici anul acesta să pun în practică ceea ce îmi propusesem. Nu, nu e vorba de firma piscine, ci de noi, de faptul că nu știam dacă ne mutăm ori ba. Este complet adevărat că timp să facem ceva în curte chiar nu am avut așa că ar fi fost imposibil să încheiem un contract, să vină angajații firmei și noi să nu fim acasă. Din moment ce oamenii aceștia sunt profesioniști ar fi trebuit să îi tratăm cu același nivel de respect, corect?

Așa că am amânat construcția unei piscine pentru 2018. Sper să nu mai intervină nimic!

2.transformarea etajului

Acesta este un aspect pe care l-am luat în calcul, dar am amânat totul până când am decis dacă ne mutăm ori ba. Ideea e că ar realizat că vrem să ne mutăm, că putem face modificări la casă pentru a crea ceva pentru viitorul copiilor. Planul era ca etajul să fie transformat în spațiu locuibil în locul livingului imens care nu e utilizat de luni bune. Acest plan rămâne valabil pentru anul 2018.

3.excursie la cazanele Dunării

Unul dintre planurile pentru vara lui 2017 a fost acesta: vroiam să îi ducem pe copii într-o mini-croazieră pe Dunăre. Mă interesasem și știam exact că o astfel de croazieră durează o zi, pornește din Orșova, de la Clisura Dunării către Capul lui Decebal, că se pot vizita peșterile Veterani și Ponicova, Mănăstirea Mraconia, Cazanele Mari și Cazanele Mici ale Dunării.

Nu-i nimic! Rămâne să bifăm o asemenea croazieră anul viitor.

4.Mocănița

Puțini știu că la noi în țară sunt mai multe Mocănițe. Eu planificasem o plimbare de 33 de km cu Mocănița care pornește de la Anina și merge până la Oravița. Cred că ar fi fost fain rău de tot să ne plimbăm cu trenul acela mai ales că am fi văzut primele tunele săpate manual în stâncă și 10 viaducte. Apropo’, știați că poartă denumirea de Semeringul bănățean? A fost prima cale ferată montană din România, inaugurată în 1863.

5.Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Aici sunt multe locuri de explorat. Gândiți-vă că este vorba despre 6 rezervații naturale: Cheile Nerei-Beușnița, Valea Ciclovei-Ilidia, Cheile Susarei, Bigăr, Liciovacea, Ducin. Aceste rezervații naturale ascund minunății ale naturii de la lacuri carstice (Ochiul Bei, Lacul Dracului) până la cascade celebre în întreaga lume (Bigăr, Beușnița, Susara, La Vioaga)….plus necropola medievală de la Ciclova Romană!

Dau leapșa mai departe către Adriana, Ana, Claudia.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

13 comentarii publicate

  1. Cu piscina si mansarda…. la mine nu e cazul pentru ca stau la bloc. Mai intai sa iau o casa, apoi mai discut despre piscina si mansarda. Cu Mocanita si eu as vrea sa merg. Anul inca nu s-a sfarsit, asa ca poate reusesc sa fac o excursie prin Maramures. Nici pe Cazanele Dunarii nu am reusi sa ajungem desi e pe lista noastra. Am avut un an foarte incarcat. Extrem de incarcat as putea spune. Mi-as mai dori sa vizitez Cascada Bigar si Castelul de Lut din Valea Zanelor.
    Chiar daca a fost un an incarcat, totusi am reusit sa gasesc portite pentru a ma distra. Acum ca baiatul a crescut mai marisor ma pot bucura mai des de concertele preferatilor mei, asa ca anul acesta am reusit sa merg la 4 concerte si imi doresc sa mai merg macar inca la 4 pana la sfarsitul anului.

  2. Cum nu am avut concediu vara aceasta a fost cam greu sa bifam lucruri….de vacanta. Vedem la anul.
    Noi acum ne construim casa, suntem in plin proces, dar mutarea speram sa fie pe la anul (SPER, ca deja tot ne lungim de 2 ani… 🙁 ) Ma incanta ideea piscinei, dar nu stiu…la cate sunt de intretinut cu ea..Mai stau pe ganduri.

  3. Si eu visez la cheile Dunarii de-o viata, acum ca e si David un mic pasionat de ape si calatorii trebuie sa pun asta pe lista de prioritati. Nu spun ca daca am merge si noi cu mocanita, ar suiera mai tare decat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.