Free image from Flickr

Leapșa: First Date With a Book

Zilele trecute, Diana s-a gândit să îți ia revanșa cu o leapșa care dă mult de gândit, intitulată First Date With a Book. Inițial, am vrut să las această provocare pentru finalul săptămânii ca să fiu mai odihnită, dar am realizat că nu am stare. Când sunt provocată, nu mă pot abține până nu răspund 😛 Nu știu dacă răspunsurile mele vor fi cele așteptate de unii, dar mă strădui să fiu sinceră și corectă ca de obicei…

Free image from Flickr

1. Întâlnire ciudată – o carte în care s-a simțit ceva. Nu a fost o carte rea, dar nu a avut acea pasiune pentru tine.

Un lung drum spre o planetă mică și furioasă – nu pot spune că e o carte proastă, dimpotrivă este foarte interesantă, dar aș fi vrut altceva, mă așteptam la mai mult…Am înțeles necesitatea de a exista descrieri, explicații etc…dar parca a lipsit cumva acțiunea la care mă așteptam, la care visam…cumva mi s-a părut plictisitoare, deși sunt convinsă că, pentru mulți, ar reprezenta taman o carte bună pentru a fi introduși în sfera cărților sf.

2. Întâlnire ieftină – o carte care s-a transformat în ceva mai puțin decât te-ai fi așteptat.

Seria Whisper Falls (Cascada Șoaptelor – la noi a fost tradus doar primul volum) – mi s-a părut genul de la care aveam așteptări mari, dar totul s-a dezumflat ca o minge spartă de un copil obraznic.

 3. Întâlnire bine-pregătită. Mai bună decât te-ai fi așteptat.

Seria The Immortal Descendants – am cumpărat-o de pe amazon mai mult din impuls, în primele două zile m-am gândit că puteam cheltui banii mult mai bine. A treia zi am început să mă concentrez și mi-a plăcut enorm. De obicei, nu suport seriile, însă aceasta este excepțională! Sper să se traducă și la noi pentru că merită descoperită de publicul român!

4. Fierbinte, dar proastă – o carte draguță, dar nu asa de mișto pe interior

Acum o să îmi pun mulți cititori și fani în cap, dar adevărul este că Paulo Coelho nu îmi place cum scrie. Am încercat, dar mi se par ciudate, simpliste și aiuriste cărțile lui.

5. Blind date – o carte pe care ai citit-o fără să știi nimic despre ea.

Autoinițierea de Dumitru Hristenco – nu am știut despre ce este vorba, am decis să o citesc fără să mă documentez înainte. M-a luat prin surprindere complet, m-a scos din tiparele mele de lectură și a fost chiar bine.

6. Întâlnire pe fugă – o carte pe care ai citit-o foarte repede.

Anomalii de Sadie Turner și Colette Freedman – am citit cartea în câteva ore. E foarte simplă (din punctul meu de vedere), ușor previzibilă, devenea interesantă exact la final…din păcate al doilea volum nici măcar nu e terminat (mă întreb dacă va mai fi scris).

7. Revenirea- o carte pe care ai citit-o după un book hang-over și acesta a ruinat cartea pentru tine.

Valurile iubirii de Anita Shreve – am pornit cu ideea că autoarea scrie bine (dupa ce cartea Mărturia mi s-a părut de-a dreptul interesantă) și am fost crunt dezamăgită. Aș fi lăsat cartea, dar eram într-o perioadă de încăpățânare maximă și am citit-o până la final ca să văd dacă nu cumva aveam eu ceva așteptări prea ridicate.

8. Întâlnirea pentru care ești excesiv de entuziasmată – o carte pe care ai simțit-o că încearcă prea mult.

Dante și Aristotel descoperă secretele Universului – am citit-o imediat după Simon si Planul Homo Sapiens. Am avut sentimentul că unele scene erau un pic exagerate, iar finalul parcă a fost cumva tras de mânecă. Păcat pentru că subiectul era interesant, mai ales prin modul de prezentare.

9. Întâlnirea perfectă – cartea care a făcut totul perfect pentru tine

Red Hill de Jamie McGuire – încă o carte care nu a fost tradusă la noi. E drept că această carte ar trebui tradusă împreună cu Among the Monsters pentru că fiecare prezintă alte versiune a unei situații teribile. Are și puncte minus, dar cele plus sunt extrem de interesante și aș recomanda să o citiți pentru că cine știe cât durează ori dacă se va traduce vreodată la noi.

10. Întâlnirea umilitoare – o carte de care te rușinezi dacă recunoști că ți-a plăcut / te rușinezi dacă ești văzut în public pentru cine știe ce motiv.

Nu îmi e rușine să recunosc când citesc ceva care e blamat de alții. Am momentele mele de nebunie ca orice om.

 

Dau leapșa mai departe spre Alexandra (știu că ai multe de spus despre această provocare), Maria Ancuța și Eva.

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

16 comentarii publicate

  1. Ai ceva titluri faine aici. Chiar îmi plac lepșele, iar aceasta e pe gustul meu. Voi incerca să dau curs provocării/invitatiei tale, nu stiu sa o fi facut înainte. Pupici 😘

    • Nu, Cris. Urmatoarele parti mi s-au parut mai interesante decat prima. Dar eu am alte repere. Intelege ca eu citesc multe carti in engleza, cumparate de pe amazon, care au subiecte similare. Acelea sunt mai complexe decat seria Cascada Soaptelor.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Leapșa: First Date with a Book – Rândurile Evei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.