fustă ar trebui să alegi în funcţie de forma corpului

Lecţia de stil : Ce tip de fustă ar trebui să alegi în funcţie de forma corpului

Lecţia de stil : Ce tip de fustă ar trebui să alegi în funcţie de forma corpului

Fustele sunt unele dintre cele mai apreciate şi purtate articole vestimentare, mai ales în perioada anotimpurilor calde, atunci când femeile vor să exprime feminitate, eleganţă şi să îşi pună în valoare trăsăturile corpului.

Dacă şi tu îţi doreşti să ai outfit-uri feminine, ţinute care să atragă atenţia, precum şi cele mai noi fuste în garderoba ta de vară, intra aici şi descoperă modelele recente.principalele tipuri de conformații ale corpului

Iar, în cele ce urmează, descoperă care model este cel mai indicat fiecărei forme corporale.

  • Forma de tip pară

Dacă corpul tău este structurat sub această foarmă, este de preferat să distragi atenţia din zona inferioară a corpului şi să încerci să îţi echilibrezi proporţiile. În acest caz, umerii ar trebui să pară egali cu şoldurile.

Pentru crearea unei ţinute de vară, optează pentru o fustă cloş, eventual dintr-o paletă de culori mai reci, iar pentru parte de sus a ţinutei, poţi alege o piesă mai colorată, care să pună accent de umeri şi decolteu.  Inspiră-te din colectia de haine dama de la Hermosa şi achiziţionează articolele vestimentare care să se potrivească atât stilului, cât şi formei corpului tău.fusta tip pară

  • Forma de tip măr

Această formă corporală este caracterizată, de regulă, de trăsături precum zonă abdominală nu foarte bine definită, partea de sus a corpului fiind ceva mai proeminentă decât cea inferioră.

Dacă forma corpului tău este asemănătoare descrierii de mai sus, atunci ar trebui să fii destul de mulţumită de aspectul picioarelor tale, motiv pentru care ar trebui să evidenţiei această zonă a corpului, purtând o fustă decupată sau o fustă scurtă, spre exemplu.

fusta pentru forma tip măr

  • Forma androgină

Persoanele ce au această conformaţie, au un corp destul de simetric, fără a avea forme prea evidente. Din acest motiv, nu au prea multe restricţii în ceea ce priveşte alegerea vestimentaţiei.

În cazul în care corpul tău reuneşte trăsăturile formei androgine, poţi opta pentru o fustă scurtă, veselă şi colorată, în modelele preferate de tine.

fustă pentru forma androgină

  • Forma de tip clepsidră

Se spune că aceasta ar fi forma ideală, perfectă a corpului feminin, caracteristicile ei fiind proporţii echilibrate (umeri şi solduri egale), dar şi forme voluptoase.

Alege pentru ţinutele tale fuste care să-ţi îmbrace frumos trăsăturile şi să le accentueze. Fusta conică este cea recomandată pentru acest tip de siluetă, însă poţi opta şi pentru o fustă cloş, cu talie înaltă, care să păstreze armonia corporală.

fustă pentru forma tip clepsidră

În orice categorie te-ai încadra, trebuie să îţi aminteşti că cea mai importantă regulă în alegerea ţinutelor este să te simţi bine în ceea ce porţi. În rest, îndrăzneşte, fii frumoasă şi vei străluci în orice outfit ai alege!

guest post Oana

2 comentarii publicate

  1. Frumos articolul! Eu ma incadrez pe undeva intre para si clepsidra si imi plac ambele variante de fuste propuse. Imi mai fac uneori de cap cu printuri si volane in partea de jos, desi stiu ca nu ar trebui. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.