Little black dress. Ce înseamnă și când se poartă

Little black dress. Ce înseamnă și când se poartă

Tot uitându-mă zilele trecute pe site-uri din străinătate care comercializează îmbrăcăminte de damă, am văzut mai multe modele elegante de rochii negre care mi-au plăcut. Printre acestea există și o categorie aparte, o categorie mai specială, dacă am putea să-i spunem așa. Despre ce este vorba o să vă spun în continuare.

În lumea modei, sau în „limbajul” acesteia, categoria despre care o să discut în acest capitol, se numește little black dress, care în traducere ar însemna ceva de genul micuța rochie neagră.little black dress

Deși la prima vedere nu ar părea să fie nimic special la aceste rochii, pentru că au o croială destul de simplă, în realitate tocmai talentul creatorilor de modă de a exploata simplitatea a fost ingredientul cheie care au dat forță și frumusețe micuței rochii negre.

Creatorii francezi de modă Coco Chanel și Jean Patou sunt „părinții” rochiei, care a apărut în Parisul anilor ’20 ai secolului XX. Coco Chanel s-a remarcat prin nonconformismul ei, ea lansând multe creații vestimentare care își propuneau să „elibereze” femeia de anumite constrângeri sociale, fiind cea care a renunțat la… corsete.

Femeia lui Chanel trebuia să fie liberă și independentă și să se simtă comodă, dar și elegantă. Afacerea și brandul Chanel au înflorit și au dăinuit până în zilele noastre. Jean Patou a creat și el multe în lumea modei, dar și parfumuri celebre, dintre care Joy este cel mai cunoscut.

Ce s-a dorit de la little black dress? O rochie simplă și elegantă, într-o culoare neutră (negrul pare a fi alegerea perfectă), accesibilă ca preț pe o piață destul de scumpă la acea vreme, dar totodată o rochie versatilă, care să poată fi purtată la mai multe genuri de evenimente.rochie neagră

Este o rochie doar cu puțin mai scurtă decât linia genunchilor, fiind astfel una destul de „cuminte”, putând fi purtată astfel și la evenimente oficiale, dar și seara la un cocktail. Este însă și o rochie plină de senzualitate pentru că pune în evidență într-un mod foarte decent corpul femeii. Puteți vedea mai multe modele AICI.

Succesul în lumea modei dar și cel comercial au fost deosebite, jurnaliștii asemănând micuța rochie neagră cu modelul de automobil Ford T, dorit și acesta din start de către creatorul lui, a fi bun, fiabil și accesibil oricui.

Cu timpul designerii s-au întrecut a crea variațiuni pe tema micuței rochii negre, iar faptul că aceasta a fost mereu la modă dovedește că au reușit pe deplin.

Little black dress poate fi văzută acum oriunde, la evenimente sau chiar purtată de femei la muncă, pentru că versatilitatea ei o fac să fie o „rochie universală”.

Așadar la întrebarea „unde poate fi purtată această rochie?”, răspunsul este „(aproape) oriunde” se poate purta o rochie. Iar niște accesorii bine alese, care să aibă același „spirit” al simplității se vor potrivi de minune: o poșetă mică, gen „plic”, pantofi eleganți, tot negri și niște bijuterii finuțe, frumoase și discrete, vor completa o ținută de foarte mare efect.

Nici unei femei nu ar trebui să-i lipsească din garderobă micuța rochie neagră. Voi o aveți?

sursă foto: Dresslily

2 comentarii publicate

  1. Nu suport rochiile lungi si de cativa ani nici culoarea neagra. Am purtat un an doliu si de atunci am scos negrul din garderoba mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.