Lucruri mărunte care aduc zâmbetul.
Free image from pixabay

Lucruri mărunte care ne fac fericiți

Dimineața aceasta a fost una dintre cele mai agitate și cu drumuri aparent fără rost, dar cumva m-a pus pe gânduri pentru că am realizat la un moment dat că există lucruri mărunte care pentru mine poate nu înseamnă mare lucru, dar care îi fac pe alții fericiți.

Nu voi scrie un articol în care să vă îndemn să faceți ceva pentru cei din jur, dar voi povesti câteva dintre aceste lucruri mărunte care au adus zâmbete pe fețele celor din jur.

Câteva lucruri mărunte care ne fac fericiți

…soacra mea își dorea de ceva vreme o tabletă.

Zilele trecute mi-am adus aminte că stătea prin birou o tabletă pe care nu o foloseam de mult timp. Am dus-o la un service ca să repare slotul de alimentare, apoi i-am dăruit-o. Inutil să vă spun că s-a comportat ca un copil în magazinul de jucării când a văzut tableta!

…soțul meu are o pereche de ghete preferate.

Și le-a cumpărat anul trecut și la scurt timp a reușit să descoasă una dintre ghete. Ieri am găsit un cizmar care a cusut acea parte. Un gest mărunt pentru mine, dar important pentru el care l-a făcut să zâmbească.

…Andrei își dorea un costum pentru Halloween.

Nu sărbătorim, dar i se pare amuzant să se costumeze. Era trist pentru că la ei la școală nu s-a dat voie să se costumeze, iar Daria urma să plece în excursia de două zile și avea petrecere costumată în seara respectivă. I-am cumpărat un costum de arlechin și a fost cel mai mare zâmbet văzut pe fața lui 🙂

…Daria mi-a cerut ajutorul.

După o zi agitată cu multă alergătură, abia o lăsasem la școală când m-a sunat. De amețită ce e, s-a încălțat cu ghetele, nu cu adidașii. Prima oră era cea de sport. Cine a făcut drumul de 15 min în 8? Dar zâmbetul de pe fața ei a meritat efortul.

EU? Pentru mine e suficient să știu că i-am făcut să zâmbească. Astfel de lucruri mărunte contează pentru ei, deci și pentru mine. Simplul zâmbet al copiilor mei e suficient să îmi însenineze ziua și să știu că fac tot ce pot ca să fie fericiți.

Lucruri mărunte care aduc zâmbetul.
Free image from pixabay
Despre Antoaneta 586 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

4 comentarii publicate

  1. Da, asa e! Lucrurile marunte si care aparent sunt fara mare importanta pentru noi pot face pe altii fericiti 🙂 Doar ca noi uneori evaluam gresit si judecam dupa propriile dorinte asa incat nu dam importanta ca un gest care noua ni se pare marunt pentru altul ar fi ceva care l-ar face sa zambeasca, sa se bucuere, sa fie fericit.

  2. Sa stii ca din acestea ne hranim. Lucrurile marunte imi aduc zambetul pe buze. Deocamdata sarbatoresc husa de telefon si ceaiul feng shui care mi-a curs prin vene :), maine cine stie ce mai gasesc.

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: