mai fierbinte ca focul

Mai fierbinte ca focul – Jennifer L. Armentrout

Mai fierbinte ca focul – Jennifer L. Armentrout

Mai fierbinte ca focul este primul volum al seriei Apocalipsa Elementelor, scrisă de autoarea americană Jennifer L. Armentrout despre care sunt sigură că ați mai auzit dacă sunteți la curent cu aparițiile editoriale din categoria Young Adult.

Bestseller international publicat în peste 25 de tari și vândut în peste 1 milion de exemplare, romanul, sau mai bine zis seria, mi-a atras și mie atenția și am trecut-o pe  lista de lectură, curioasă fiind să vă dacă o să-mi placă. Nu eprima dată când fac cunoștință cu romanele autoarei și până acum mi-a plăcut cam tot ce am citit scris de ea.mai fierbinte ca focul

Așa că mi-am comandat cartea de pe Libris și m-am apucat de citit. Un fantasy Young Adult în stilul lejer al lui Jennifer L. Armentrout m-am gândit că este o bună alegerea de lectură pe timpul verii. Nu m-am înșelat. Cartea se citește ușor și e relaxantă doar că, de data asta nu am rezonat așa de mult cu subiectul. Nu am reușit să ”intru în poveste” așa cum s-a întâmplat când am citit alte cărți scrise de ea așa că acesta este motivul pentru care nu îmi doresc să continui a citi și restul volumelor.

Despre ce este vorba în Mai fierbinte ca focul

Jennifer L. Armentrout ne poartă de data aceasta într-o lume fantastică în care eroii sunt demoni, gardieni, gargui. Pesonajul principal al seriei este Layla, o adolsecentă de 17 ani. Jumătate Demon, jumătate Gardian, acceasta este crescută într-o familie de Gardieni care au adoptat-o când era mică. Layla are un har deosebit, acela de a vedea sufletele celorlalți oameni sub formă de aură. Acest har îl folosește pentru a marca Demonii care trăiesc printre oameni, demoni care sunt vânați și apoi uciși de către Gardieni pentru a se păstra echilibrul în lume.

Problema e că, din cauza harului ei, Layla nu poate săruta niciun băiat pentru că, dacă face asta, automat îî va lua și sufletul. Așa că Layla stă departe de băieți și duce o viață pe cât posibil solitară. Doar că … dragostea, bat-o vina, îi dă și ei târcoale. Layla are o slăbiciune pentru Zayne, fratele ei vitreg și visează la ziua în care ei doi ar putea fi împreună.

Într-o zi, însă, visurile îi sunt întrerupte sau mai altfel zic redirecționate de către Roth, un demon de doar 17 ani însă foarte puternic. Roth încearcă să-i deschidă ochii și să o facă să înțeleagă că de fapt locul ei nu e printre Gardieni ci printre Demoni, că de fapt Gardienii sunt adevărații dușmani și nu Demonii.

Gardienii au crescut-o pe Layla cu ură împotriva Demonilor, a părții impure din ea. Apariția lui Roth îi schimbă această percepție eronată și o face să pună la îndoială tot ceea ce știa până acum despre Demoni, Gargui sau Gardieni.

Se naște și un triunghi amoros, cum altfel, între Layla, Zayne și Roth. Layla este îndrăgostită de Zayne însă se simte din ce în ce mai atrasă de Roth și asta o sperie. Având de dus la capăt o misiune importantă, cei doi ajung să se cunoască mai bine și se apropie din ce în ce mai mult unul de celălalt.

Abilitățile sale unice, sângele ei, împreună cu o carte magică sunt cheia distrugerii unui plan pus la cale de forțe malefice, plan ce trebuie împiedicat, în caz contrat lumea se va sfârși. Asta este motivul pentru care Layla și Roth petrec mai mult timp împreună.

Vor reuși cei doi să salveze lumea? Va rămâne Layla cu Zayne sau cu Roth? Evident că eu nu vă voi da aceste detalii ci vă voi invita să citiți cartea, ca de obicei.

Părerea mea despre Mai fierbinte ca focul

Cum spuneam, cartea este lejer de citit, așa, în stilul cu care autoarea ne-a obișnuit. Pe mine personal, însă, nu prea m-a captivat povestea așa cum s-a întâmplat în celelalte serii scrise de ea și pe care eu le-am citit. Menționez aici în mod special seria ”Lux” care este în tot 10 serii young adult preferate și pe care le recomand oricând.

Poate că vârsta și-a spus cuvântul, poate nu mai rezonez cu cărțile de acest gen… rămâne de văzut după ce mai citesc altceva scris de ea sau de alt autor de scrieri yound adult. Chiar mi-ar plăcea să-mi spuneți în comentarii dacă ați citit cartea și mai ales cum vi s-a părut, dacă v-a plăcut sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.