majoretele

Majoretele – Kara Thomas (recenzie)

Majoretele – Kara Thomas (recenzie)

Anul acesta, nu de mult timp, a apărut la editura Corint un alt roman pentru adolescenți din categoria ”young adult”. Cum am mai citit și alte romane de acest gen nu am stat pe gânduri și mi-am comandat și eu cartea Majoretele de Kara Thomas.

Romanele gen thriller young adult nu sunt așa dure ca cele pentru adulți și mie una îmi plac. Mai ales când sunt și bine scrise, cum este și cel de față. Bine, să nu vă așteptați la un roman profund pshihologic și de 5 stele însă de 4 îl pot cataloga. Evident, privind din perspectiva nu neapărat a unui cititor de thrillere de cursa lunga.

majoretele

Majoretele este un roman bine scris, ușor de citit și cu un final la care nu te aștepti. Pe mine una m-a surprins finalul. Chiar nu mă așteptam ca vinovatul să fie … cine e. O să vedeți voi despre cine e vorba. Nu pot strica surpriza.

Dar să vă spun câteva cuvinte și despre subiect, nu doar părerea mea despre carte. Sigur vreți să aflați, să vă faceți o idee și despre ce e vorba în acest roman. Promit să nu dau spoilere și nici să vă plictisesc cu prea multe amănunte.

Ei bine, eroina pricipală este o adolescentă pe nume Monica, sora unei majorete iubite în liceul în care și ea învață acum dar care s-a sinucis cu 5 ani în urmă. Ce a motivat-o pe sora ei să facă un gest extrem cum e sinuciderea? Sentimentul de vinovăție provenit dintr-un complex al supraviețuitorului.

Monica era prietenă foarte bună cu alte 4 majorete, fete care au fost fie ucise, fie decedate într-un mod suspect, cu câteva zile înainte de a lua ea această decizie. Doua dintre fete au murit într-un accident stupid și oarecum suspect. Celalte 2, cu câteva zile mai târziu, clar, de data aceasta, ucise de un criminal cu sânge rece.

Sora Monicăi ar fi trebuit să fie și ea împreună cu cele 2 fete ucise dar, spre norocul ei, s-a îmbolnăvit cu o zi înainte și nu a mai reușit să ajungă la locul de întâlnire.

Tatăl Monică este polițist și cel care l-a și împușcat mortal pe cel despre care se presupunea că le-a omorât pe fete. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de clare. Chiar dacă au trecut 5 ani de la aceste evenimente, Monica nu se împacă cu gândul că sora ei s-a sinucis iar telefonul surorii ei plus câteva bilețele de la un anonim, găsite la tatăl vitreg în cameră o pune pe gânduri așa că se apucă de cercetat în stânga și în dreapta ca să afle adevărul.

Ceea ce va afla, însă îi va da toate așteptările/presupunerile peste cap. Asta pentru că nimic din ce credea și din ce investigase poliția pare-se că nu era adevărat. Abia acu, după 5 ani adevărul iese la iveală.

Da, știu, o să spuneți că e puțin probabil ca niște adolescente să dezlege mistere nerezolvate de către poliție, adică de către adulți special antrenați pentru a face asta. Însă mie mi s-a părut destul de mine construită povestea și nu mi se pare exagerată. Să nu uităm, totuși, că este vorba despre un roman care se adresează nu adulților ci adolescenților.

Rămâne de văzut cum o să vi de pare vouă după ce o veți citi. Mie mi-a plăcut și i-am dat, așa cum ziceam și în introducere, 4 stele pe Goodreads. Nu uitați că aștept părerea voastră într-un comentariu, mai jos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.