locul preferat al studenților

Marea Britanie a devenit locul preferat al studenților internaționali

Marea Britanie a devenit locul preferat al studenților internaționali

Nu mai este un secret. Marea Britanie este una dintre cele mai importante destinații de pe glob, dacă nu cea mai importantă, pentru studenții internaționali.

Cum lumea devine tot mai puternic conectată, cum granițele tind să nu mai conteze, în fiecare an, tot mai mulți tineri dornici să urmeze cursurile unei universități importante și să încerce culturi diferite își părăsesc țările pentru a studia în locuri noi și interesante. Nu e de mirare că cei mai mulți dintre ei aleg Marea Britanie.

locul preferat al studenților

Cu o veche tradiție în învățământ, Regatul Unit reprezintă destinația perfectă pentru un tânăr care nu dorește doar să obțină o diplomă, ci să și trăiască o aventură specială și, de ce nu, să își pună viața pe picioare.

Dar cu ce se deosebește Marea Britanie de alte țări? Nu e doar vremea.

O țară cu totul unică, fiind de fapt un regat format din 4 țări diferite (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord), aceasta oferă tradiție, mii de ani de istorie, învățământ de calitate, universități de renume internațional, recunoașterea internațională a diplomelor obținute, susținere din partea statului, burse, diversitate, numeroase beneficii și oportunități peste oportunități. Pe scurt, este exact ceea ce caută orice tânăr dornic să devină independent.

Conform statisticilor, Marea Britanie e a doua destinație ca importanță pentru studenții internaționali, după Statele Unite ale Americii. Ce nu spun statisticile e că Marea Britanie este o țară cu mult mai mică decât SUA, comparația nefiind astfel foarte corectă. Chiar și-așa, două din primele trei cele mai importante universități din lume sunt universități britanice. Este vorba de Oxford și Cambridge, universități de renume mondial, admirate peste tot pe glob.

Pentru Regatul Unit, studenții internaționali au prezentat mereu mare importanță. Numărul lor a crescut mereu, de la an la an. Cele mai importante zece țări care trimit tineri pentru a învăța în Marea Britanie sunt:

  • China
  • Malaezia
  • SUA
  • India
  • Hong Kong
  • Germania
  • Nigeria
  • Franța
  • Italia
  • Irlanda

E vorba de țări dezvoltate, puternice, cu instituții de învățământ de calitate, dar care totuși nu se ridică la nivelul celor din insulă. Studenților din aceste țări li se alătură multe alte naționalități, ceea ce face ca mediul din instituțiile de învățământ din Marea Britanie să fie unul cât se poate de divers.

Studenții vin de peste tot din lume în căutarea unei diplome care să le ofere o viață mai bună. Și știu că pot găsi această diplomă în Marea Britanie, unde calitatea cursurilor este garantată. De acest lucru se ocupă organisme precum Agenția pentru Asigurarea Calității (The Quality Assurance Agency – QAA), o organizație independentă care evaluează în mod constant calitatea oferită de universitățile și colegiile din Marea Britanie. Pe lângă că verifică rezultatele obținute de acestea și cursurile oferite, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea permanentă.

Astfel, studenții pot fi siguri că, la finalul studiilor, vor obține o diplomă care le va aduce nu doar respect, ci și un loc de muncă bine plătit, care să le ofere satisfacție profesională și personală.

Costurile cu educația sunt de asemenea mai scăzute. În Marea Britanie, cursurile sunt mai scurte și mai eficiente, fără a face însă rabat de la calitate. Licența poate fi obținută în 3 ani iar masterul poate fi terminat în doar un an. Există excepții, evident, în domenii precum dreptul sau medicina, care durează 5 ani, însă, în general, perioada de studiu este mai scurtă decât în alte țări. Asta înseamnă timp și bani economisiți, un aspect foarte important pentru mulți tineri.

Mai mult, în ceea ce privește partea financiară, studenții internaționali pot accesa o finanțare din partea statului pentru a studia în UK. Aceste fonduri pot ajunge până la £25.000 și pot fi folosite pentru achitarea cheltuielilor cu școlarizarea dar și a altor cheltuieli. E adevărat că un student trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a le obține, însă asta nu reprezintă un obstacol.

Pentru a accesa fondurile puse la dispoziție de statul britanic, studenții pot solicita ajutorul unor companii de recrutare în învățământ precum Atlantic London Education Services. Cu peste 10 ani vechime în acest domeniu, Atlantic London se mândrește cu un portofoliu care include mii de clienți mulțumiți. Serviciile sale sunt gratuite iar experții săi oferă nu doar consultanță în ceea ce privește accesarea acestor fonduri, ci și sfaturi și informații utile pentru ca un student să găsească cursurile și universitatea care i se potrivesc cel mai bine.

Trebuie însă spus că atractivitatea Marii Britanii nu se oprește odată cu încheierea anilor de studiu. Pentru absolvenții instituțiilor de învățământ din insulă, această țară multiculturală pune la dispoziție numeroase locuri de muncă bine plătite, în domenii cât mai diverse. Este fără dar și poate locul perfect pentru toți cei care caută să își construiască un viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.