Materiale pentru clasa a III-a

Materiale pentru clasa a III-a

Articolul referitor la materiale pentru clasa a V-a a avut mare succes și am primit multe mesaje prin care eram rugată să scriu și despre materiale pentru clasa a III-a, folosite de noi. Am promis, de asemenea, că voi scrie și un articol despre materiale la limba engleză. Nu am uitat, doar că nu am avut timp să scriu. Va urma și acel articol, nu vă faceți griji.

Materiale pentru clasa a III-a

Spre deosebire de clasa a V-a, cei de la clasa a III-a au primit la începutul anului școlar niște manuale jerpelite rămase de anul trecut. Cum nu au voie să lucreze nimic xeroxat/printat, exercițiile din manual erau cam puține pentru a aprofunda materia. Nu sunt genul de părinte care să lucreze 24/24 cu cei mici, dar nici nu am de gând să stau deoparte în numele modei de a fi împotriva temelor de acasă. Din punctul meu de vedere, orice lucru făcut moderat dă rezultate mai bune decât statul degeaba ori lucratul intens.

Mai jos vă prezint materialele pe care le folosim noi și vă dau linkurile necesare. Poate vă sunt de ajutor.

Limba si literatura romana – Consolidare. Modalitati de lucru diferentiate. Clasa a III-a

Materiale pentru clasa a III-a

Acest tip de caiet este ideal pentru că exercițiile și testele sunt împărțite pe grade de dificultate care sunt clar delimitate și ușor de remarcat: Inițiere & Înțelegere, Ce trebuie să știi, Învățăm prin joc; Consolidare & Aplicare și exersare; Excelență % Aprofundare și performanță.

După fiecare capitol, există teste și recapitulare ceea ce ajută copilul și profesorul/părintele să vadă unde sunt lacune și dacă s-a înțeles informația de la acel capitol. Ca idee, această carte se adresează materiei pentru ambele semestre și anume: Ortografia și punctuația, Noțiuni de fonetică, Textul (literar, narativ, în versuri, personaje etc), Textul de informare și funcțional (afiș, fluturaș, carte poștală, invitație, jurnal, program etc), Redactarea de mesaje în diverse situații de comunicare, Morfologia. La finalul cărții sunt incluse teste pentru toată materia studiată.

Pentru că am și copil în clasa a V-a, vă spun cu mare sinceritate că Dariei i-ar fi fost mult mai ușor acum dacă ar fi studiat la nivel primar aceste noțiuni (în special la nivelul clasei a IV-a). E foarte adevărat că materia se schimbă ca la nebuni la noi în țară așa că…ce studiază Andrei la clasa a III-a îi trebuie și Dariei la clasa a V-a.

Matematică. Clasa a III-a. Modalități de lucru diferențiate. Caiet de lucru (2000+ Consolidare)

modalități de lucru diferențiate

 

Ca și caietul de lucru de la română, cel de la mate este structurat tot pe grade de dificultate: Inițiere & Înțelegere; Consolidare & Aplicare și exersare; Excelență & Aprofundare și performanță; Supermate; Recapitulare și sistematizare prin teste. Pe Andrei l-au ajutat mult aceste exerciții mai ales când a lipsit de la școală fiind bolnav. A înțeles mai ușor ce încercam eu să îi explic și a lucrat acasă cu mine.

Auxiliar la română

Anul trecut au lucrat la clasă după un auxiliar de la editura Elicart dedicat manualului de română. Mi-a plăcut mult și am căutat anul acesta caietul aferent. Ei bine, nu există pe piață. Am căutat peste tot, am comandat de la două librării, dar nu am nimerit caietul de lucru potrivit.

Dacă îl căutați și voi, vă dau câteva…indicii: cei de la Elicart publică acest auxiliar în funcție de editura care a editat manualul…spre exemplu, vorbim despre manualul de la Art, atunci căutați auxiliarul de la Elicart care e creat după acel manual…vorbim de manualul de la Ars Libris, atunci căutați auxiliarul de la Elicart care e creat după acel manual etc. Nu este scump, e undeva în jur de 8-10 ron.

Engleză

Folosim mai multe materiale pentru a aprofunda limba engleză. Andrei nu vrea să meargă la testarea Cambridge așa că m-am axat pe gramatică la lecțiile cu el.

 De la Booklet – caiet de lucru. Costă 9.24 ron

 De la Express Publishing. Costă 30 ron.

La final

Așa cum puteți observa nu sunt multe materiale. Noi nu lucrăm zilnic. De obicei, lucrăm în zilele în care el are timp mai mult și alegem materia la care nu se simte el stăpân pe situație. Voi ce materiale pentru clasa a III-a folosiți?

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

  1. Multe edituri au caiete si culegeri pentru toate clasele. Cel mai bine este sa se mearga intr-o librarie si sa se frunzareasca cartile pentru a vedea daca corespund ceintelor. Sunt unele auxiliare care trateaza subiectele mai simplist.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Recenzie: Călătorie prin lumea textelor literare clasa a III-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.