Max Einstein. Experiment de geniu

Max Einstein. Experiment de geniu – James Patterson, Chris Grabenstein (recenzie)

Max Einstein. Experiment de geniu – James Patterson, Chris Grabenstein (recenzie)

Max Einstein. Experiment de geniu îi are ca autori pe James Patterson și Chris Grabenstein care au mai scris și seria Vânătoarea de comori – vezi aici recenzia volumului 5. Este o carte pentru copii în vârstă de peste 10 ani, apărută anul acesta la editura Corint Junior. O carte perfectă pentru a fi lecturată acum, în vacanță de către cei mici.

Deși personajul principal este o fetiță pe nume Max Einstein, cartea este potrivită pentru a fi citită atât de câtre băieți cât și de către fete. Cu condiția ca aceștia să fie pasionați de știință, de dezlegarea misterelor și de eroi curajoși care încearcă să salveze lumea.Max Einstein. Experiment de geniu

Max este o fețită de doar 12 ani care are însă o inteligență ieșită din comun. Ea nu este elevă la școală gimnazială, cum ar trebui să fie pentru vârsta ei ci … merge la deja facultate. Nu este parionată de jocuri obișnuite pentru 12 ani ci de șahul rapid.

Povestea din Max Einstein. Experiment de geniu

Maxine, Max cum îi spun prietenii, este orfană și locuiește împreună cu alți oameni ai străzii într-o locație părăsită. Nu și-a cunoscut părinții și cumva a trebuit să se descurce singură până la vârsta asta. Și s-a descurcat mai mult decât bine dat fiind că este foarte inteligentă.

Max îl are ca idol pe cunoscutul om de știință Albert Einstein. El îi este părinte imaginar, cel mai bun prieten și cel mai bun sfătuitor

Acea fotografie era cea mai veche amintire a lui Max. Și pentru că nu-și cunoscuse niciodată părinții, la o vârstă fragedă, Max se pomenise că vorbește omului care avea o figură blândă și care i-ar fi putut fi bunic. Era un bun ascultător. La un moment dat devenise curioasă sp știe cine putea sp fie bărbatul misterios și așa a început pasiunea ei de o viață pentru tot ceea ce era legat de Einstein.”

Inteligența ei deosebită o aduce în atenția IFS (Institutul Făuritorilor Schimbării), o organizație misterioasă care o recrutaează pentru a rezolva, cu ajutorul cunostințelor sale una dintre cele mai dificile probleme ale omenirii. Împreună cu un grup de copii veniți din toate colțurile lumii, și ei la fel de inteligenți și dedicați științei luptă să găsească o soluție la pentru a face accesibilă electricitatea în toată lumea.

Pare ceva simplu? Banal? Ei bine, vă înșelați! Totul este palpitant, avem parte de urmăriri și răsturnări de situație și multă acțiune? De ce? Pentru că pe urmele lui Max vine o altă organizație, ”Corporația”, condusă de doctorul Zimm care vrea s-o răpească. ”Corporația” este dușmanul IFS-ului, ca să ne înțelegem. Evident că mai multe detalii despre intrigă nu vă voi da ci vă voi lăsa să o descoperiți singuri citind cartea.

Părerea mea despre Max Einstein. Experiment de geniu

Mi-a plăcut foarte mult cartea scrisă de James Patterson și Chris Grabeinstein și consider că este un roman potrivit pentru cei mici. Aduce noțiunile din știință mai aproape de înțelegerea lor și cred că asta este foarte important mai ales în ziua de azi când știm și noi că majoritatea copiilor ar prefera să chiulească de la orele de fizică și chimie decât să învețe tainele materiei.

O recomand și celor mai mari care cu siguranță au uitat noțiunile de bază din fizică și cărora le plac cărțile cu puțină aventură în ele. Maxine Einstein este un personaj simpatic pe care cu siguranță toți îl vor îndrăgi.

Cartea o puteți cumpăra comandand-o direct de pe site-ul editurii – vezi aici – sau de la marile librării online – vezi aici sau aici.

 

2 comentarii publicate

  1. sa stii ca si eu am o am pe lista de citit, chiar daca este o carte pentru copii. Am descoperit ca imi plac lecturile dedicate celor mici pentru ca sunt mai lipsite de violenta si mai relaxante.

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: