Free image from PxHere

Meseria e brățară de aur?

Unii dintre voi poate își aduc aminte ce învățau la școală în urmă cu secole: „meseria e brățară de aur”. Zilele acestea parcă am parte numai de discuții despre meserii, schimbări de direcție a vieții, reorientare profesională etc. Am avut ocazia să discut cu mai mulți adulți care afirmau cât de mult își doresc să lucreze mai puțin ca să fie prezenți în viețile copiilor lor. Mulți dintre ei au lucrat în multinaționale și au obosit fizic și psihic, s-au săturat să își dedice timpul (și viața) unei firme. Își doresc să se ocupe de familie mai degrabă pentru că zilele zboară și ei nu reușesc să petreacă suficient de mult timp alături de copii.

În urma discuțiilor cu mai mulți părinți, am tras concluzia că există mai multe variante de „lucru”. Încerc să vă povestesc un pic mai jos despre ce este vorba. Am mai scris despre acest subiect, dar sub altă formă.

 

1.broker de asigurări

Poți lucra de acasă sau mai degrabă să nu ai birou și ore fixe dacă optezi să devii broker de asigurări. Poți încheia asigurări pentru mașini, asigurări de viață etc. Noi încheiem asigurările pentru toate mașinile (personale ori pe firmă) la o doamnă care e broker de asigurări.

2.polițe pentru pensie

O variantă pe care puțini o iau în calcul este dorința multora de a încheia contracte/polițe pentru pensii. Acesta este un „job” pe care îl puteți face de oriunde. Spre exemplu, mama unei colege de-a lui Andrei cu acest lucru se ocupă.

3.reprofilare

Cunosc două persoane care au ales să și schimbe meseria. Una dintre ele prestează servicii de masaj (pentru relaxare, terapeutic, pentru slăbit, presopunctură, kinetoterapie etc). Are propria masă de masaj, se deplasează la clienți acasă. Cealaltă a devenit coafeză. A urmat cursuri, a exersat acasă cu ajutorul unui cap de practica coafor, a testat coafuri pe toate vecinele și rudele și acum se deplasează la domiciliul clienților/clientelor.

4.reprezentant de vânzări

La noi pe piață sunt suficient de multe firme care oferă posibilitatea de a se câștiga sume frumoase dacă le promovați produsele: Avon, Oriflame, Herbalife etc Ideea este că trebuie să vă implicați, să vă dedicați acelor vânzări dacă doriți să obțineți profit.

Recomandare

Înainte să vă dați demisia de la o slujbă de care simțiți că v-ați săturat, încercați să vă gândiți ce veți face mai departe. Dacă ați putea merge în paralel cu slujba actuală și cu ce vă doriți să faceți ulterior, ar fi ideal. Vă spun și de ce. Orice început este greu. Nu puteți să obțineți din prima lună un venit echivalent salariului pe care îl aveți. Trebuie timp și dedicație pentru a obține un venit convenabil care să vă permită să vă dați demisia de la jobul actual. În plus, există posibilitatea să vă placă ideea de a avea alt job/altceva de făcut, dar să descoperiți că există o diferență de la cer la pământ între teorie și practică.

Orice decizie ați lua, ideal ar fi să vă acordați un timp de acomodare și să nu vă pripiți, să nu vă aruncați cu capul înainte fără a cântări atent balanța PRO și CONTRA.

Oricum ar fi….meseria este brățară de aur dacă îți place ce faci și dacă te pricepi la ceea ce faci. Recomandarea făcută de clienții fideli este cea mai bună reclamă cu putință.

Succes indiferent ce decideți să faceți!

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

23 de comentarii publicate

  1. Eu cred foarte tare în faptul că trebuie să îți asculți instinctul. Oricât de greu ar părea, deciziile luate cu sufletul sunt cele care îți vor și aduce cele mai mari satisfacții. 🙂

  2. Ar fi super sa putem lucra cu totii de acasa, dar … eu una sunt asistenta si bani extra ce mai fac fac dintr-o injectie. Multi ma bat la apt sa fac cursuri pt manichiura dar e plin orasul de asa ceva

  3. Trebuie puse in balante multe lucruri inainte de a pleca de la locul de munca si a actiona la impuls. Sunt putine domenii in care angajatorul te asteapta cu bratele deschise si asta se intampla doar daca excelezi in acel domeniu

  4. E greu de pornit pe un nou drum atunci când obișnuința și frica atârnă greu la decizie, cu toate că schimbarea poate fi atât de satisfăcătoare. Important e să facem ceea ce iubim, dar și invers 🙂

  5. E greu sa-ti schimbi meseria. Cand din inginer am ajuns sa lucrez la resurse umane mie mi-a fost usor pentru ca deja lucrasem cu oameni si stiam cum sa-i descos daca pot spune asa.

  6. Eu incerc sa gasesc job-ul ideal care sa-mi permita sa stau cat mai mult cu fetita dar totodata sa castig si ceva banuti. As vrea sa lucrez ca agent de turism dar din pacate peste tot ce cere experienta. o sa incerc mai multe variante pana gasesc ceva potrivit.

  7. Asa este! Eu tin minte am consultat odata un copil intr-un magazin fiind. Patroana m-a auzit vorbind la telefon cu un pacient si m-a rugat apoi sa-i consult fetita care era racita si era acolo cu ea .Nu o cunosteam, dar am mers in spate si-am consultat copilul. Drept multumire am plecat cu sacoscica de ciorapi gratuit….deci da..meseria e bratara de aur!

  8. pai, daca nu stii o meserie, cam mori de foame, nu? Chiar si cei cu facultate, se stie ce nu le sunt suficiente studiile, trebuie sa stie practic sa faca anumite lucruri legate de job-ul pe care si-l doresc, altfel somaj scrie pe ei.

  9. Eu am renuntat la job pentru blogging si ma simt impacata cu asta. Desi pregatirea mea e de inginer, am un curs de bucatari facut din pasiune care imi deschide mult mai multe oportunitati.

  10. Chiar e binevenit articolul tău,ieri am avut o surpriză nefastă din partea „unei șefe ” … Stând aseară și analizând la rece văd că am ales un job în care mă voi alege cu ochelari de protecție dar și scârbă pentru acel gen de job… Da m-am gândit să mă fac reprezentant Avon pe lângă job dar cum citesc și mă împart între job și citit nu am cum… Deci voi începe căutările in curând .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.