moartea la porți

Moartea la porți – Elias și spioana cărturarilor (#3) – Sabaa Tahir (recenzie)

Moartea la porți – Elias și spioana cărturarilor (#3) – Sabaa Tahir (recenzie)

Știu că v-am rămas datoare cu recenzia la volumul 2 din ”Elias și spioana cărturarilor” dar timpul nu îmi mai ajunge să scriu atât de mult cât aș vrea. Am citit cel de-al doilea volum pe nerăsuflate pentru că știam că cei de la editura Young Art au publicat și volumul 3 așa că mi l-am comandat de la Libris.ro ca să termin toată seria.

Între lectura volumului 2 și cea a volumului 3 nu am mai apucat să fac recenzia la cel intermediar pentru că am vrut să o public mai repede pe aceasta, dat fiind că este voorba despre o noutate literară. Așa că astăzi o să plec de la premiza că, dacă ați ajuns până aici ați și citit deja volumul 2 și vreți să aflați amănunte despre ultimul, cel recent publicat.

moartea la porți

În cel de-al treilea volum al seriei totul pare în haos iar personajele noastre nu-și găsesc liniștea ba din contră, situația devine din ce în ce mai gravă, sfârșitul lumii fiind aproape și foarte posibil.

Helene Aquilla, ”Sfrânciocul”, e asaltată din toate direcțiile fiind ”trecută pe lista neagră” de către Coamandant, aceasta dorindu-i moartea. Împăratul Marcus este din ce în ce mai bântuit de propriul trecut și devine tot mai instabil mental, torturându-și soția cu cruzime. În vreme ce Helene caută să țină departe de ei războiul și sfârțitul imperiului, viața surorii sale dar și a tuturor celor din Imperiu atârnă de un fir de păr.

De partea cealaltă Laia din Serra își începe vânătoarea căutându-și, neobosită, rivalul, adică pe Zburător pentru a-l împiedica să obțină și ultima bucățică de stea. Ea este, în același timp și chinuită de amintirea mamei sale despre care află unele lucruri care îi dau peste cap tot ceea ce știa desspre ea.

Pe tărâmul aflat undeva, între morți și vii, Elias Veturius abia începe să înțeleagă ce sacrificiu pe care l-a făcut atunci când, pentru a deveni ”Păzitor al Sufletelor” a renunțat nu doar la propria libertate ci la toți cei dragi lui și chiar la propria umanitate. Pentru toți aceștia, un război teribil se apropie.

Nu vrea să vă stric supriza dându-vă prea multe detalii despre roman. Chiar sunt câteva suprize și răsturnări de situație la care sunt sigură că nu o să vă așteptați și o să vă suprindă cu siguranță. Chiar și finalul a fost suprinzător pentru mine.

Cumva l-aș fi vrut altfel … și, cumva, cred că trilogia nu se termină aici. Am avut senzația că autoarea a lăsat loc pentru încă un roman. Vom vedea… Chiar sunt curioasă voi ce părere aveți despre acest ultim volum recent tradus și publicat și la noi

Moartea la porți este un roman pe care îl vei citi cu sufletul la gură pentru că povestea este plină de intrigi, se ascund secrete de nebănuit, se fac tactici și se dau lupte până la moarte pentru supraviețuire, pentru dragoste, familie și Imperiu.

The Washington Post o descrie ca fiind „Plină de acțiune și furtunoasă emoțional.” iar Booklist spune despre autoare că ”a creat încă o poveste captivantă, care-și provoacă cititorii să nu lase cartea din mână.”

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.