Ne organizăm din timp pentru a cumpăra cadouri? (3)

Ne organizăm din timp pentru a cumpăra cadouri?

 

Ieri m-a întrebat o cititoare pe mesageria de pe facebook ce jucarii educative ori jocuri educative recomand drept cadouri pentru copiii altor persoane. Ei bine, nu pot să recomand ceva anume. Eu consider că ține mult de personalitatea acelui copil. Doamna Elena m-a întrebat cum procedez și de unde comand dacă aflu azi (să zicem) că mâine suntem invitați la cineva care are un copil ori la o petrecere. Sincer, nu prea se întâmplă să fii invitat la o petrecere de azi pe mâine, dar se poate întâmpla să mergi în vizită și totul să fie circumstanțial, să nu fie prevăzut. Pentru astfel de situații, am câteva sfaturi provenite tot din experiența perioadei grele prin care am trecut în urmă cu câțiva ani, despre care am povestit ieri.

Din experiență

Acum mulți ani, aveam obiceiul să invit prietene ori foste colege de liceu/serviciu, împreună cu soții ori/și copiii lor. Pentru că se întâmpla uneori să fie câte 2-3 familii, cu minim 3 copii în vizită, aveam mereu cumpărate, din timp, diverse jucarii educative ori jocuri educative.

Din fericire, copiii lor erau de vârstă cu ai mei așa că nu îmi era greu să aleg tăblițe magnetice cu litere și cifre, joc cu forme geometrice, joc de matematică sau lucruri complexe pentru copiii mai mari, precum șablon corpul uman ori set magnetic cu corpul uman, sistemul solar etc.

(imagine preluată – jucarii educative de pe site-ul Jucăria veselă)

(imagine preluată – jocuri educative – site Jucăria Veselă)

Nu dau sfaturi

Ideea este următoarea. Orice ați alege, trebuie să luați în calcul faptul că un cadou este menit să fie util, nu doar să bifați ceva. Dacă doriți să faceți un cadou, ideal ar fi să vă gândiți cum e acel copil, ce vârstă are, ce înclinație are spre un subiect anume. Dacă nu cunoașteți decât vârsta și genul (fată/băiat), ar fi mai bine să alegeți ceva neutru. UN cadou de genul joc matematic este potrivit unui copil de vârstă școlară, nu unui preșcolar. Sau…un joc despre forme geometrice se potrivește unui copil mic, nu unui adolescent. Ați prins ideea, nu?

Eu am mers mereu pe premiza că e mai bine să am în casă diverse jocuri sau jucării cumpărate special pentru asemenea situații. De două ori s-a întâmplat să fim invitați la cunoștințe de-ale soțului meu de seara pentru a doua zi. Este imposibil să comandați ceva de pe un site de profil astfel încât să ajungă la timp. De asemenea, este aproape la fel de imposibil să căutați ceva prin magazinele fizice când nu aveți timp la dispoziție să analizați ceea ce găsiți. Altă problemă reală este că e posibil să nu aveți bani în acel moment. Cum nu vă puteți duce cu mâna în buzunar, soluția ar fi să nu mergeți. Dar ce vă faceți dacă persoana care v-a invitat brusc e vreun coleg ori șef? Atunci e imposibil să nu te duci, nu? La fel de greu e să te duci cu ceva complet nepotrivit!

Și așa ajungem la ceea ce vreau să vă explic. Mai bine precaut decât cu regrete. Asta e o lecție învățată cu greu de mine, dar care mi-a prins bine în timp.

Despre Antoaneta 590 de articole

Imi place sa scriu, sa citesc.
Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

  1. Pentru mine e binevenit acest articol. Am o nepoata de la sora mea care locuieste in Irlanda, iar fetita ei de 5 ani e la scoala, un fel de pregatitoare la noi. Ma gandeam ce cadou sa-i iau de Craciun iar setul de litere si cifre cred ca e perfect.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 1,535 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: