aventură indiană de Revelion

O aventură indiană de Revelion

Îmi aduc aminte și acum acea zi …

”Mai vreau un blog!”, i-am zis hotărâtă soțului meu.

”Încă un blog?! Dar avem deja 3! La ce îți mai trebuie încă unul?”, îmi răspunse el cu uimire fixându-mă cu privirea de parcă aș fi fost nebună.

”Nu te uita așa la mine! Nu sunt nebună. Știu perfect ce zic! Iubim amândoi călătoriile, ne place să scriem despre locurile frumoase pe unde am fost și atunci, nu ar fi păcat ca toate aceste amintiri să se piardă printre alte articole cu subiecte care mai de care?o aventură indiană de revelion drumul vietii

Și apoi, de ce trebuie să-mi beau cafeaua de dimineață citind aventurile altora? De ce să nu-și bea ceilalți cafeaua citindu-ne pe noi? La asta nu te-ai gândit? Ca să nu mai zic că am văzut atât de multe concursuri pe nișa asta încât aș vrea și eu să-mi încerc norocul.

Tu ai să faci partea de documentare, că tot ești ca un GPS când vine vorba de trasee iar eu, vezi și tu cât de frumos și cu cât entuziasm știu să scriu. Facem echipă bună, fanii ne vor citi la cafea, iar noi ne vom plimba prin lume, profitând de premiile concursurilor câștigate.”

Și așa se născu ”C&T Around The World”.

Au trecut câteva luni de la această discuție, articolele s-au înmulțit zi după zi, comunitatea adunată în jurul blogului nostru s-a mărit văzând cu ochii, acesta devenind unul dintre cele mai bune de pe nișa de travel.

”Ședință-n 5 minute!” aud vocea neveste-mii. Oh, iar i-a venit o idee. Acu’ să te ții!

”Dragul meu, am o veste bună și una proastă. Cu care să încep?” îmi zise ea.

”Cu aia bună, evident! Cui îi pasă de aia proastă? Deci? Ia zi, ce ai mai combinat?”

”Plecăm în India!”

”Super! Asta da veste bună! Când, cum?”

”Pai, asta e vestea proastă. Mergem de Revelion în India!

Da, știu ce ai să spui. Că vrei să petrecem trecerea dintre ani ca de obicei, în familie. Să invităm și câțiva prieteni, să mai mâncăm o sărmăluță, să mai bem o cupă de șampanie și să dansăm ca nebunii până-n zori, la Periniță. Banal!aventură indiană de Revelion

Gândește-te, suntem bloggeri de travel acum. Fanii așteaptă să le povestim aventuri din țări exotice, nu despre cum au fost sarmalele făcute de soacră-ta. Iar faptul că am câștigat concursul Revelion Christian Tour pică la fix.

Puteam alege din mai multe destinații, lista lor de oferte speciale Revelion era destul de mărișoară: Dubai, Thailanda, India, Malaezia și Singapore, Africa de Sud. 

Însă eu am ales deja India. Nici nu mă gândesc să mergem în altă parte. Știi că mă fascinează tradiția acestui popor, obiceiurile și modul lor de viață. Ca să nu mai zic de bucătăria lor cu rețete vechi de mii de ani! Așa că vreau să mergem să vedem Triunghiul de Aur al Indiei: Delhi – Agra – Jaipur.

Plecăm pe 29 decembrie și ne întoarcem pe 5 ianuarie. Adică 6 nopți de cazare în hoteluri de 5* într-o zonă a lumii încărcată de istorie, doar știi și tu!

În primele zile facem un tur al orașului vechi și vizităm cea mai mare moschee din India, construită în 1656, Jama Masjid, apoi trecem prin fostul centru al orașului Delhi, Chandni Chowk și ne oprim puțin pe la bazarele și magazinele de acolo, ca să luăm ceva pentru cei de acasă.

Vedem Red Fort, celebrul palat imperial Mughal, construit în 1648 de către Shan Jaehan, după care mergem în New Delhi și vedem și Raj Ghat, știi tu, memorialul închinat lui Mahatma Ghandi, Indian Gate (Poarta Indiei), Rashtrapati Bhavan, Mormântul împăratului Mogul Humayum și, nu în ultimul rând, Minaretul Qutub, a cărui înălțime de 72 m îl plasează pe primul loc între cele mai înalte minarete de cărămidă din lume.

Seara de Revelion o vom petrece, evident, la restaurantul hotelului, împreună cu ghidul și ceilalți turiști și sper că vom gusta din preparatele lor locale. Pe mine m-ar tenta o porție tradițională de ”raan”, un curry din carne de miel. Nu te strâmba!

O să-ți placă sigur, pentru că este vorba despre o pulpă de miel marinată timp de 3 zile într-un amestec din iaurt cu lapte și diferite condimente specific indiene. Coaptă apoi lent timp de 3 ore, la foc mic, într-un vas sigilat ermetic folosind … un aluat. Se servește cu un sos de iaurt în care se adaugă niște ”tarka”, o ceapă crocantă, rumenită în ghee și niște orez fiert sau ceva legume alături.”

Am înghițit în sec și i-am zis neveste-mii: ”Ai dreptate! Îmi lasă deja gura apă! Sper să aibă și niste pâine din aia, phulka sau chapati. Aș mai gusta niște samosa și un lassi.”

”Da! Și vom vedea focurile de artificii. Am înțeles că numărul acestora depinde de anul care urmează. Așa că sunt tare curioasă cum vor fi și dacă se păstrează tradiția.

Facem și o listă cu dorințe pentru anul viitor: să fim sănătoși și să ne plimbăm prin lume. Le luăm la rând: Malaezia și Singapore, Dubai, Thailanda, Africa de Sud ”

Taj Mahal India

”Dar la Taj Mahal, faimosul monument al dragostei, nu mergem acum? Că mi-aș dori să-l vedem împreună. Este de o grandoare impresionantă și am înțeles că e din marmură albă adusă de departe cu ajutorul elefanților.”

”Ooo, pai cum să nu! În prima zi a noului an mergem la Agra și vedem și Taj Mahalul, apoi plecăm spre Jaipur, unde vom vizita orașul pustiit Fatehpur Sikri și vom face poze în micul oraș Abhaneri, vechi de 1200 de ani.

Înainte de a pleca din Jaipur ne vom bucura de o plimbare pe elefanți. Mi se pare ceva inedit și nu aș vrea să ratez așa ceva. Ce zici? Nu te tentează?”

”Mai întrebi?! Gata m-ai convins, mergem în India! Ce luăm cu noi?”

”Păi nu putem pleca fără DSRL, selfie stick și telefoane. Suntem bloggeri de travel și nu mergem doar ca să ne distrăm, ci și ca să povestim fanilor pe Insta Stories pe unde suntem și după aia pe blog, cu lux de amănunte, cum e de Revelion în India.”

”Plecăm?”

”Plecăm!”

Claudia și Traian (echipa C&T Around The World)

Disclaimer: acest articol reprezintă o ficțiune și a fost scris
pentru proba 19 din cadrul concursului SuperBlog 2018***

Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare!

surse foto: pixabay.com

5 comentarii publicate

  1. Daa, in India merg. Toti colegii tai de competitie, pe blogurile carora am trecut pana acum, au vrut sa ma duca in Japonia si i-am refuzat politicos. Nu prea ma atrage. Dar India da. Stiu ca e exista si o parte murdara si saraca a Indiei, dar are farmecul ei si are niste traditii de vazut pe viu.

    • Ma bucur, Cristina, ca iti place alegerea mea. Si eu la fel am gandit cand am ales India. E o tara a contrastelor, fascinanta, plina de istorie.
      Da, e saraca dar si bogata. La ei de Anul Nou doar bogatii beau sampanie. Am zis ca daca tot ne dorim ceva exotic si iesit din tipare sa mergem pana la capat 🙂

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Proba 19. Revelion la soare alături de Christian Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.